ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έλληνες εξωτερικού: Ο ατρόμητος Σιόβας και ο πρωτάρης Μαυροπάνος

Real Madrid's Isco Alarcon, right, jumps next to Leganes' goalkeeper Cuellar during a Spanish Copa del Rey soccer match between Leganes and Real Madrid at the Butarque stadium in Leganes, Spain, Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo/Valentina Angela)
Real Madrid's Isco Alarcon, right, jumps next to Leganes' goalkeeper Cuellar during a Spanish Copa del Rey soccer match between Leganes and Real Madrid at the Butarque stadium in Leganes, Spain, Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo/Valentina Angela) AP PHOTO/VALENTINA ANGELA

Ο Δημήτρης Σιόβας που βγήκε όρθιος από τη μάχη με την Ρεάλ και το βάπτισμα του πυρός για Ντίνο Μαυροπάνο και Δημήτρη Νικολάου. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τη δράση των Ελλήνων το περασμένο 4ήμερο στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Πλούσια ήταν η δράση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη το τετραήμερο που μας άφησε, με τους αρκετούς Έλληνες που παίζουν μπάλα εκτός των συνόρων μας να έχουν μπόλικη δουλειά με τις ομάδες τους σε Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Primeira Liga και όχι μόνο...

Πάμε να δούμε την παρουσία 43 εκπροσώπων μας στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης το περασμένο τετραήμερο.

ΑΓΓΛΙΑ

Premier League

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ): Μετά από έξι διαδοχικά 90λεπτα ήρθε η στιγμή για... ξεκούραση για τον διεθνή στόπερ, καθώς συμπλήρωσε κάρτες στο ματς με την Έβερτον που του στέρησαν το δικαίωμα να πάρει μέρος στα δύο επόμενα ματς της Άρσεναλ. Απέναντι στην Γουότφορντ εξέτισε την πρώτη αγωνιστική της ποινής του ενώ θα την "σβήσει" οριστικά χάνονταςκαι το προσεχές ματς με την Κρίσταλ Πάλας.

Ντίνος Μαυροπάνος (Άρσεναλ): Ιστορική στιγμή για τον άλλοτε σέντερ μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς κόντρα στην Γουότφορντ στο "Vicarage Road" πραγματοποίησε το ντεμπούτο ως βασικός με τη φανέλα της Άρσεναλ στη φετινή Premier League. Ο Ουνάι Έμερι τον χρησιμοποίησε στη φυσική του θέση, αυτή του κεντρικού αμυντικού, και σε αυτήν έπαιξε για μία ώρα πριν ο Ισπανός τεχνικός προχωρήσει σε αλλαγή συστήματος και βάλει στη θέση του τον Γκεντουζί. Στα θετικά ότι συνδύασε τη συμμετοχή του με το πρώτο εκτός έδρας ματς των Λονδρέζων στο φετινό πρωτάθλημα που κράτησαν ανέπαφη την εστία τους ( επικράτησαν 1-0 με το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στο 10'), όντας η τελευταία εκ των 20 ομάδων που το πέτυχε.

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που υπέστη στον νικηφόρο ημιτελικό του FA Cup απέναντι στην Γουλβς (είχε αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της παράτασης) και έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα πρωταθλήματος με την Άρσεναλ, με τον Μασίνα να παίρνει τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Championship

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση με την Χαλ στο "Ρίβερσαϊντ", που βρήκε την "Μπόρο" να επικρατεί 1-0 (25' Ασομπαλόνγκα) και να ανεβαίνει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έναν πόντο πίσω από την 6η Μπρίστολ Σίτι (έχει ματς λιγότερο) που κρατάει αυτή τη στιγμή το τελευταίο εισιτήριο για συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου στην Premier League.

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Liga

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο έδωσε φανέλα βασικού στον διεθνή κεντρικό αμυντικό στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (1-1) και δικαιώθηκε καθώς υπήρξε αποτελεσματικός στις περισσότερες περιπτώσεις που κλήθηκε να επέμβει. Αυτό ήταν το πέμπτο σερί 90λεπτο για τον Σιόβα, ο οποίος μετράει 29 συμμετοχές στις πρώτες 32 αγωνιστικές της φετινής La Liga (2.558 αγωνιστικά λεπτά).

ΙΤΑΛΙΑ

Serie A

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς στα μετώπισθεν της Ρόμα, με τον ιταλικό Τύπο να του αφιέρωνει το χαρακτηρισμό "αμυντική κολώνα" μετά το 1-0 επί της Ουντινέζε στο "Ολίμπικο" όπως έκανε και μετά την επικράτηση με το ίδιο σκορ επί της Σαμπντόρια την περασμένη αγωνιστική, στο "Λουίτζι Φεράρις".

Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι): Έμεινε στον πάγκο στη νικηφόρα εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Κιέβο Βερόνα (3-1), με τον Κάρλο Αντσελότι να ξεκουράζει τον Μέρετ ενόψει του αγώνα ρεβάνς με την Άρσεναλ την ερχόμενη Πέμπτη για τα προημιτελικά του Europa League και να δίνει φανέλα βασικού στον Νταβίντ Οσπίνα. Ο Έλληνας διεθνής κίπερ μετράει μέχρι στιγμής 7 συμμετοχές στη φετινή Serie A.

Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι): Αποτέλεσε την τρίτη και τελευταία αλλαγή για την ομάδα του στο εκτός έδρας 1-1 με την Τορίνο, με τον διεθνή αριστερό μπακ να αντικαθιστά στο 85' τον σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης για τους Σαρδηνούς, Παβολέτι.

Δημήτρης Νικολάου (Έμπολι): Ντεμπούτο με τη φανέλα της Έμπολι για τον δανεικό από τον Ολυμπιακό αμυντικό, με τον 20χρονο να αγωνίζεται ως κεντρικό στόπερ σε σύστημα με τρία μπακ στο δύσκολο εκτός έδρας με την Αταλάντα. Στο 79' έδωσε τη θέση του στον Ράσμουσεν (τρίτη και τελευταία αλλαγή για την ομάδα της Τοσκάνης), ενώ το φινάλε τον βρήκε να πανηγυρίζει έναν σημαντικό πόντο στην προσπάθεια της Έμπολι για παραμονή. Βαθμός που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως η Αταλάντα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 32 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 18 εντός εστίας.

Serie B

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Λέτσε): Βασικός για 14ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος για την Λέτσε και δεύτερο σερί στο οποίο έμεινε από την αρχή μέχρι το τέλος. Το φινάλε τον βρήκε να πανηγυρίζει την άνετη επικράτηση με 4-1 επί της Κάρπι που ανέβασε την ομάδα της Απουλίας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (στο +1 απο την 3η Παλέρμο), που εξασφαλίζει αυτόματο προβιβασμό στη Serie A.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga

Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη): Μπήκε ως αλλαγή στο 70ο λεπτό αντί του Γκονσάλες στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του με 1-0 από την Λεβερκούζεν και συμπλήρωσε 20 συμμετοχές τη φετινή σεζόν στην Bundesliga με τη φανέλα των Σουηβών. Με τη διαφορά από την 15η Σάλκε να είναι πλέον στους έξι πόντους, είναι πιθανό η -16η αυτή τη στιγμή- Στουτγκάρδη να πάρει μέρος σε διπλές μάχες μπαράζ με την 3η της βαθμολογίας της Τσβαϊτελίγκα για μία θέση στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας τη νέα σεζόν.

Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Έμεινε εκτός αποστολής από το εκτός έδρας ματς με την Στουτγκάρδη όπου οι "ασπιρίνες" πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Χάβερτζ. Υποβλήθηκε σε εγχείριση προ δύο μηνών και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "ασπιρίνων". Μέχρι στιγμής δεν εχει "γράψει" λεπτά συμμετοχής στην Bundesliga παρά μόνο 31 λεπτά παρουσίας στο Europa League.

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Μετά από τέσσερα διαδοχικά ματς που έμεινε εκτός αποστολής, όχι μόνο επέστρεψε αλλά πήρε φανέλα βασικού στο ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης καλύπτοντας το αριστερό άκρο της άμυνας και αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε στην επικράτηση με σκορ 3-1 της ομάδας του. Αυτό ήταν το 5ο γεμάτο 90λεπτο για τον πρώην αμυντικό του ΠΑΟΚ σε οκτώ συνολικά συμμετοχές που μετράει στη φετινή Bundesliga.

Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης): Μετά από αρκετούς μήνες αποχής λόγω τραυματισμού και έπειτα από έντεκα σερί ματς που κάθισε στον πάγκο των αναπληρωματικών, πήρε το βάπτισμα του πυρός με τη φανέλα της Βέρντερ στην Bundesliga, αντικαθιστώντας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον τραυματία Παβλένκα στον αγώνα με την Φράιμπουργκ. Το ντεμπούτο του με τους "πράσινους" συνδυάστηκε μάλιστα με θετικό αποτέλεσμα, με την ομάδα της Βρέμης να επικρατεί 2-1 και να σκαρφαλώνει στην 7η θέση, στο -1 από την Χόφενχαϊμ που κρατάει αυτή τη στιγμή στα χέρια της το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

2nd Bundesliga

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο): Μετά το 90λεπτο που έγραψε στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος κόντρα στο Μαγδεμβούργο (πρώτη του φετινή εμφάνιση), ο διεθνής αμυντικός έμεινε στον πάγκο στο εκτός έδρας 1-1 του Αμβούργου απέναντι στην Κολωνία. Η ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής της Τσβαϊτελίγκα άφησε την Κολωνία στην κορυφή με διαφορά ασφαλείας, έχοντας 59 βαθμούς έναντι 52 του Αμβούργου που δίνει μάχη για την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Δημήτρης Διαμαντάκος (Ζανκτ Πάουλι): Στη λίστα των τραυματιών της Ζανκτ Πάουλι (όπως και στα δύο προηγούμενα ματς πρωταθλήματος με Ντούισμπουργκ και Χόλστεϊν Κίελ), δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον εντός έδρας αγώνα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, όπου η ομάδα του έμεινε στο 1-1 εντός έδρας και υποχώρησε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1

Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ): Έμεινε εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Μαρσέιγ. Δεν έχει "γράψει" ακόμα λεπτά συμμετοχής στα 32 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του στη φετινή Ligue 1, έχοντας μείνει εκτός αποστολής σε 29 και παίρνοντας θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών στα άλλα 3.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα): Βασικός για ένα ακόμα ματς της Μπενφίκα, αυτή τη φορά στο 4-2 επί της Βιτόρια Σετούμπαλ στο "Λουζ". Ο "Όντι" αγωνίστηκε για ένατο σερί 90λεπτο ενώ στις 29 πρώτες αγωνιστικές έχει χάσει μόνο λιγα λεπτά ελέω της αποβολής του με απευθείας κόκκινη κάρτα στο φινάλε του πρόσφατου ντέρμπι της Λισσαβώνας (3/2) απέναντι στην Σπόρτινγκ. Συνολικά, έχει "γράψει" 2.606 λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα ενώ στα 14 από τα 29 ματς που έπαιξε, κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Για δωδέκατο σερί ματς πρωταθλήματος ο διεθνής μέσος ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα και μάλιστα κόντρα στην Σετούμπαλ ( 4-2 με νέο σόου του Ζοάο Φέλιξ) έμεινε ως το φινάλε, σπάζοντας έτσι το φράγμα των 1.000 λεπτών συμμετοχής στη φετινή Primeira Liga.

Νίκος Ιωαννίδης (Μαρίτιμο): Εξακολουθεί να μην έχει ακόμα "γράψει" λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά έμεινε εκτός αποστολής από το εντός έδρας ματς με την Φεϊρένσε που βρήκε την Μαρίτιμο να επικρατεί με 2-0 και να ανεβαίνει στην 10η θέση, στο +6 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredivisie

Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ): Έμεινε στον πάγκο (βασικός ο Ονανά) στo επιβλητικό 6-2 του Άγιαξ απέναντι στην Εξέλσιορ, αποτέλεσμα που επέτρεψε στον "Αίαντα" να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Αϊντχόφεν τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, έχοντας μάλιστα καλύτερη διαφορά τερμάτων σε σύγκριση με την PSV.

Λάζαρος Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ): Στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Φένλο ήταν βασικός για δέκατο διαδοχικό ματς της Φορτούνα Σιτάρντ (αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1). Στο 86' παραχώρησε τη θέση του στον Ντιανεσί, με τον δανεικό από τον ΠΑΟΚ εξτρέμ να έχει ξεπεράσει ήδη τα 1.600 λεπτά συμμετοχής στη φετινή Eredivisie.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Ήταν τραυματίας και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Άλκμααρ στο εντός έδρας ματς με την Ντε Χάαγκ, όπου το φινάλε την βρήκε να γνωρίζει την ήττα με 3-2 και να μένει τέσσερις πόντους πίσω από την 3η της βαθμολογίας Φέγενορντ.

Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ): Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό επιθετικός ήταν βασικός για έκτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος της Βίλεμ, αυτή τη φορά στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Τσβόλε από τον Άγιαξ. Στάθηκε άτυχος καθώς χτύπησε στον αριστερό μηρό και χρειάστηκε να γίνει αλλαγή στο 30', δίνοντας τη θέση του στον Ντανκερλούι, ο οποίος τελείωσε το ματς με γκολ και ασίστ.

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ): Βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Βρουσάι, στην αναμέτρηση με την Τσβόλε, με τον δανεικό από την Μπόχουμ επιθετικό να γίνεται αλλαγή στο 90' από τον Σαντίκι.

ΒΕΛΓΙΟ

First Division A

Χάρης Χαρίσης (Κόρτραϊκ): Έμεινε στον πάγκο στον αγώνα πλέι οφ για έξοδο στο Europa League κόντρα στην Ουνιόν Σεντ Ζιλουά, που βρήκε την ομάδα του να γνωρίζει εντός έδρας ήττα με 1-0 και να χάνει έδαφος στην προσπάθειά της για συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση τη νέα σεζόν.

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Βασικός κόντρα στην Βέστερλο στο πλαίσιο αγώνων πλέι οφ που δίνουν εισιτήριο για το νέο Europa League, έμεινε μέχρι το φινάλε και πανηγύρισε τη σημαντική νίκη που πέτυχε η Σαρλερουά με σκορ 2-0.

Απόστολος Βέλλιος (Μπέβερεν): Έμεινε εκτός αποστολής από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σερκλ Μπριζ για τα πλέι οφ του Europa League, με την Μπέβερεν να καταφέρνει να ισοφαρίσει δύο φορές στο ματς αλλά στο φινάλε να φεύγει χωρίς ούτε ένα βαθμό από τις Βρυξέλλες με γκολ που δέχτηκε στο 90'.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν): Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής (έμεινε στον πάγκο) στην εκτός έδρας ισοπαλία της ομάδας του με 2-2 με την Ζούλτε Βάρεχεμ για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ για έξοδο στο Europa League.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Super Lig

Κώστας Μήτρογλου (Γαλατάσαραϊ): Πήρε τη θέση του Φεγκουλί στο 84ο λεπτό στο μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, που βρήκε την Γαλατάσαραϊ να έρχεται ισόπαλη 1-1 στο "Σουκρού Σαράτσογλου" με την Φενέρμπαχτσε και να πλησιάζει στους πέντε πόντους την πρωτοπόρο Μπασακσεχίρ.

Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ): Βασικός, αγωνίστηκε ως το τελευταίο λεπτό στην εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Μάλατιασπορ και μετράει πλέον 26 "γεμάτα" 90λεπτα στις 28 πρώτες αγωνιστικές του τουρκικού πρωταθλήματος. Έχει λείψει μόνο από δύο ματς: με την Ερζουρούσμπορ στις 6 Οκτωβρίου όπου ήταν τραυματίας και με την Τράμπζονσπορ στις 17 Φεβρουαρίου που είχε συμπληρώσει κάρτες και ήταν τιμωρημένος.

Στέλιος Κίτσιου (Άνκαραγκουτσου): Ένατο διαδοχικό 90λεπτο για τον δανεικό από τον ΠΑΟΚ (μέχρι το τέλος της σεζόν), αυτή τη φορά στην εκτός έδρας επιτυχία με 2-0 επί της Καϊσέρισπορ που έστειλε την Ανκαραγκουτσου στην 13η θέση και στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.

ΔΑΝΙΑ

Superliga

Ζέκα (Κοπεγχάγη): Ήταν τιμωρημένος (είχε συμπληρώσει κάρτες στο ματς με την Οντένσε) και δεν αγωνίστηκε στο εκτός έδρας της Κοπεγχάγης με την Μπρόντμπι για τα πλέι οφ πρωταθλήματος στην Δανία, με την ομάδα του Ζέκα να επικρατεί 2-1 και να κρατάει το αβαντάζ των πέντε πόντων έναντι της δεύτερης Μίντιλαντ.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Bundesliga

Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς): Δεύτερο σερί ματς που ήταν στο αρχικό σχήμα της Στουρμ Γκρατς και αγωνίστηκε ως το τέλος, με τον πρώην αμυντικό των Πανιωνίου, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να μην αποφεύγει την εκτός έδρας ήττα με 3-1 από την πρωτοπόρο και φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας, Ζάλτσμπουργκ.

Ταξιάρχης Φούντας (Σεντ Πόλτεν): Ο τραυματισμός στον ώμο που τον ταλαιπωρεί, τον άφησε εκτός αποστολής για δεύτερο στη σειρά ματς πλέι οφ, αυτή τη φορά στο εκτός έδρας απέναντι στην ΛΑΣΚ που βρήκε την Σεντ Πόλτεν να παίρνει το βαθμό της ισοπαλίας (0-0).

ΣΟΥΗΔΙΑ

Allsvenskan

Γιάννης Ανέστης (Γκέτεμποργκ): Φόρεσε γάντια βασικού στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του με 2-1 από την Τζουγκάρντεν, με τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ να έχει υπερασπιστεί την εστία της Γκέτεμποργκ και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του σουηδικού πρωταθλήματος.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

First Professional Football League

Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας): Η επιστροφή του στην ενδεκάδα της Σλάβια (είχε μείνει αποστολής στο προηγούμενο ματς) δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς ήταν παρών κάτω από την εστία της στη βαριά εντός έδρας ήττα με 5-3 που γνώρισε από την Ντούναβ 2010, στο πλαίσιο των πλέι οφ παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

ΚΥΠΡΟΣ

1η κατηγορία

Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια): Βασικός στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λεμεσού για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ, που βρήκε την Ομόνοια να γνωρίζει εντός έδρας ήττα με 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο (που ανέβασε την απόδοσή της η Ομόνοια) ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και πήρε προσπάθειες από τα δεξιά, όμως σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσαν οι συμπαίκτες του να αξιοποιήσουν τα ωραία γυρίσματα που έκανε.

Δημήτρης Κολοβός (Ομόνοια): Αγωνίστηκε σε όλο το ματς απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, χωρίς να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα αν και είχε πολλές ευκαιρίες να το κάνει. Στο δεύτερο μέρος είχε τέσσερις αξιόλογες τελικές προσπάθειες, με αποκορύφωνα να είναι το τετ α τετ που είχε με τον αντίπαλο γκολκίπερ Μπρούνο Βάλε από το οποίο δεν βγήκε νικητής ο διεθνής επιθετικός.

Λουκάς Βύντρα (Ομόνοια): Ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Ομόνοιας απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού και έμεινε ως το τέλος, που βρήκε την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να γνωρίζει δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα (είχε προηγηθεί το 0-2 από την ΑΕΛ στο "ΓΣΠ") και να παραμένει στην τελευταία θέση (6η) των πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Ο αρχηγός του Απόλλωνα τραυματίστηκε στην κλείδα στον αγώνα με την ΑΕΛ για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ και τέθηκε νοκ-άουτ για έναν μήνα, γεγονός που τον κράτησε εκτός αποστολής και από το εκτός έδρας ματς με την Ομόνοια.

Πραξιτέλης Βούρος (ΑΠΟΕΛ): Αγωνίστηκε από την αρχή μέχρι το τέλος στο άνετο 4-0 απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, αποτέλεσμα που επέτρεψε στον ΑΠΟΕΛ να διατηρήσει το πολύτιμο +4 από τον 2ο της βαθμολογίας Απόλλωνα Λεμεσού.

Σάββας Γκέντζογλου (ΑΠΟΕΛ): Ο Πάολο Τραμετσάνι τον άφησε εκτός αποστολής από την αναμέτρηση με την Νέα Σαλαμίνα για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή (απομένουν τέσσερις ακόμα αγωνιστικές).

Photo Credits: AP Photo/Valentina Angela

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ