ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκτός εθνικής Γερμανίας οι Μπόατενγκ, Χούμελς και Μίλερ

Coach of German national soccer team Joachim Loew attends a press conference ahead of Tuesday's UEFA Nations League soccer match between France and Germany at State De France, in Saint Denis, north of Paris, France, Monday, Oct. 15, 2018. (AP Photo/Francois Mori)
Coach of German national soccer team Joachim Loew attends a press conference ahead of Tuesday's UEFA Nations League soccer match between France and Germany at State De France, in Saint Denis, north of Paris, France, Monday, Oct. 15, 2018. (AP Photo/Francois Mori) AP

Ο Γιόαχιμ Λεβ ανακοινώνει μεγάλες αλλαγές στην Εθνική Γερμανίας ενόψει της έναρξης των Προκριματικών για το Euro του 2020.

Η Γερμανία είναι φανερό ότι περνάει μία κρίση. Μετά τις επιτυχίες και τις καλές πορείες στις διεθνείς διοργανώσεις ήρθε το σοκ του αποκλεισμού από τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και ακολούθησαν τα "καμπανάκια" της τελευταίας θέσης στο Nations League, που καλούσαν για αλλαγές.

Αν και οι φήμες έλεγαν ότι η πρώτη αλλαγή θα ήταν αυτή του προπονητή, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει στο "τραπέζι", καθώς ο Γιόαχιμ Λεβ προσπαθεί να συστήσει ένα νέο πλάνο που θα βασίζεται σε νέους ποδοσφαιριστές. Έτσι, με συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό "Bild" έριξε την "βόμβα" ότι οι Ζερόμ Μπόατενγκ, Ματς Χούμελς και Τόμας Μίλερ δεν υπολογίζονται πλέον.

"Προσέφεραν για πάρα πολλά χρόνια στην Γερμανία και την Εθνική ομάδα. Είναι ακόμη ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και βρίσκονται στη πρώτη γραμμή των ομάδων τους εξασφαλίζοντας τους επιτυχίες. Είναι μεγάλοι παίχτες που στάθηκαν στην Εθνική. Ευχαριστώ τους Ματς, Ζερόμ και Τόμας για τα υπέροχα, φανταστικά και ξεχωριστά χρόνια που περάσαμε μαζί." δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας.

Αναφορικά με το μέλλον της "Μάνσαφτ" και το νέο προσανατολισμό που θα έχει πλέον, ανέφερε: "Στην Εθνική ομάδα είναι σημαντικό να θέσουμε νέα κατεύθυνση για το μέλλον. Θέλουμε να δώσουμε νέο πρόσωπο στην ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό βήμα. Την χρονιά των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 στέλνουμε μήνυμα αλλαγής. Οι παίκτες της νέας ομάδας θα έχουν χώρο να αναπτυχθούν. Είναι στιγμή να πάρουμε την ευθύνη."

Η Εθνική Γερμανίας βρίσκεται σε έναν σχετικά βατό όμιλο με βασικό της αντίπαλο την Ολλανδία, με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη στο Nations League. Εκεί, ηττήθηκε με 3-0 στο Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα και κατάφερε να αποσπάσει από τους "Οράνιε" μόνο μία ισοπαλία στην Βέλτινς Αρίνα. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της "Μάνσαφτ" ξεκινούν στις 24 του Μάρτη στο ίδιο γήπεδο που συνετρίβη από τους Ολλανδούς για το Nations League.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ