ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εξοντωτική ποινή της UEFA στη Φενέρμπαχτσε

Εξοντωτική ποινή της UEFA στη Φενέρμπαχτσε

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Οικονομικής Επιτροπής της UEFA στη Φενέρμπαχτσε η οποία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ και με μεταγραφικό περιορισμό.

Οι έρευνες της UEFA στα οικονομικά δεδομένα της Φενέρμπαχτσε ολοκληρώθηκαν και το... μπουγιουρντί που έφτασε στα γραφεία της τουρκικής ομάδας από την Οικονομική Επιτροπή της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Συγκεκριμένα, τα οικονομικά της ομάδας θα βρίσκονται υπό παρακολούθησε μέχρι τη σεζόν 2019-20, ενώ επιβλήθηκε μεγάλο πρόστιμο και μεταγραφικός περιορισμός.

Το... μνημόνιο που συμφώνησαν οι δύο πλευρές κάνει λόγο για πρόστιμο αρχικά 2 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα φτάσει συνολικά τα 7,5 εκατομμύρια εάν δεν πραγματοποιηθούν όλα όσα έχει ζητήσει η UEFA.

Μέσα στα αιτήματα της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι ο περιορισμός του οικονομικού ανοίγματος στα 30 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Το συγκεκριμένο ποσό πέφτει στα 20 εκατομμύρια την επόμενη περίοδο και φτάνει στα 10 εκατομμύρια για τη σεζόν 2017-18.

Παράλληλα, θα υπάρχει περιορισμός επαγγελματικών συμβολαίων τα οποία για την επόμενη περίοδο θα πρέπει να φτάνουν τα 22 και την μεθεπόμενη τα 23 με το συγκεκριμένο μέτρο να ολοκληρώνεται τη σεζόν 2018-19.

Επιπρόσθετα, η Φενέρμπαχτσε θα πρέπει να παρουσιάζει μόνιμα θετικό ισολογισμό στα έξοδα και τα έσοδα από τις μεταγραφικές της κινήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η επίβλεψη το καλοκαίρι του 2019.

Ποινές επιβλήθηκαν και στις Ντιναμο Ζάγκρεμπ, Αστάνα και Τράμπζονσπορ, οι οποίες τη γλίτωσαν με πρόστιμα ύψους 200.000 ευρώ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ