ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ειδικός σύμβουλος της ολλανδικής ομοσπονδίας ο Τεν Κάτε

Ειδικός σύμβουλος της ολλανδικής ομοσπονδίας ο Τεν Κάτε

Ο άλλοτε κόουτς του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, προσελήφθη από την ολλανδική ομοσπονδία στη θέση του ειδικού συμβούλου, προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη για το "αύριο" του ποδοσφαίρου της χώρας.

Η εθνική Ολλανδίας απέτυχε παταγωδώς στα προκριματικά του EURO 2016, αφού δεν κατάφερε να μπει ούτε καν στα μπαράζ και αποκλείστηκε από την τελική φάση. Αν για την Ελλάδα αποτελεί μέγα ζήτημα η πορεία της στον δικό της όμιλο, για μια χώρα με το ποδοσφαιρικό μέγεθος των "οράνιε" οι "κραδασμοί" είναι ακόμα ισχυρότεροι.

Επειδή όμως πρόκειται για μια σοβαρή χώρα και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη της, κοιτάζει ήδη την "επόμενη μέρα", ούτως ώστε να υπάρξει φως στο τούνελ και να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος έχει σπουδαίο όνομα στην Ολλανδία.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον προσέλαβε σε ρόλο ειδικού συμβούλου, ο οποίος θα επωμιστεί το βάρος να εκπονηθεί μια μελέτη σχετικά με το "αύριο", το οποίο πρέπει να είναι ευοίωνο και επιτυχημένο. Έτσι, λοιπόν, η KNVB βλέπει τόσο την εθνική όσο και το ποδόσφαιρο της χώρας, φτιάχνοντας μια ειδική επιτροπή που θα σχεδιάσει τη δομή του αθλήματος και ο Τεν Κάτε αποτελεί μέλος της.

Σε αυτή την επιτροπή θα είναι και ο συντονιστής ανάπτυξης της ομοσπονδίας, Λέναρντ Φαν Ράουφεν, ο ομοσπονδιακός κόουτς της Κ-16 της Ολλανδίας, Έντβιν Πέτερσεν και άλλοι τρεις, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Η επιτροπή θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της τον Μάιο.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Γέλε Χους, ο οποίος δεν έχει εργαστεί σε ομάδα από το 2013 και τη Σπάρτα Ρότερνταμ, είπε για τον Τεν Κάτε ότι "έχει καλό βιογραφικό, μεταξύ άλλων σε τμήματα υποδομής. Έχει εργαστεί σε σπουδαία κλαμπ και γνωρίζει τι χρειάζεται για να φτάσει κάποιος από τις ακαδημίες σε μια επαγγελματική ομάδα, διαθέτοντας ξεκάθαρο όραμα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ