ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έφυγε από τη ζωή στα 40 του χρόνια ο Τζούνιορ Αγκόγκο

Ghana's Junior Agogo celebrates after scoring against  Nigeria during their African Cup of Nations quarter-final soccer match in Accra, Ghana, Sunday Feb. 3, 2008. Ghana won the match 2-1. (AP Photo/Alastair Grant)
Ghana's Junior Agogo celebrates after scoring against Nigeria during their African Cup of Nations quarter-final soccer match in Accra, Ghana, Sunday Feb. 3, 2008. Ghana won the match 2-1. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πενθεί για το χαμό του Τζούνιορ Αγκόγκο, με τον άλλοτε επιθετικό της εθνικής Γκάνας να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 40 ετών.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες στην ιστορία της εθνικής Γκάνας (27 συμμετοχές - 12 γκολ ο απολογισμός του από το 2006 ως το 2009 που φόρεσε τη φανέλα της) δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, με τον Τζούνιορ Αγκόγκο να πεθαίνει σε ηλικία μόλις 40 ετών.

Ο Αγκογκό είχε αποχωρήσει από τη δράση το 2012 και τρία χρόνια μετά είχε υποστεί εγκεφαλικό που τον είχε καθηλώσει στο κρεβάτι και είχε καταστήσει αναγκαία την παροχή μόνιμης ιατρικής φροντίδας προς τον Γκανέζο πρώην ποδοσφαιριστή.

Το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής καριέρας του το πέρασε στο Νησί φορώντας τη φανέλα των Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Λίνκολν Σίτι, ΚΠΡ, Μπρίστολ Ρόβερς και Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε ΗΠΑ, Αίγυπτο, Κύπρο (Απόλλων Λεμεσού), με την σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν να ήταν η τελευταία ομάδα την οποία υπηρέτησε σε 15 χρόνια καριέρας.

Σημειώνεται πως ο Αγκόγκο ήταν ο μεγάλος σταρ της εθνικής του ομάδας στο Κόπα Άφρικα που το 2008 διοργάνωσε η Γκάνα, σε ένα τουρνουά που σκόραρε τρία τέρματα και βοήθησε την εθνική ομάδα της χώρας του να φτάσει στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Photo Credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ