ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Ρόμπι Ρένσενμπρινκ

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Ρόμπι Ρένσενμπρινκ

Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ολλανδικού ποδοσφαίρου που συνέδεσε το όνομά του με την Άντερλεχτ και την εθνική Ολλανδίας, ο Ρόμπι Ρένσενμπρινκ, έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια.

Η Ολλανδία της δεκαετίας του '70 είχε να επιδείξει πολλά αστέρια παγκόσμιας ακτινοβολίας, με πρώτους και καλύτερους τους Κρόιφ και Νέεσκενς και ένας από αυτούς ήταν και ο Ρόμπι Ρένσενμπρινκ που ήταν διάσημος μεταξύ άλλων για την εκπληκτική του ντρίμπλα.

Το απόγευμα του Σαββάτου (25/1) ο κόσμος του ποδοσφαίρου αποχαιρέτησε τον θρυλικό Ολλανδο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών δίνοντας μάχη από το 2015 με την προοδευτική μυϊκή ατροφία, αρρώστια που παραλύει τους μύες και οδηγεί στο θάνατο.

Ο Ρένσενμπρινκ ήταν η επιθετική κολώνα της Άντερλεχτ τη δεκαετία του '70 και πήρε μέρος σε δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου φτάνοντας ισάριθμες φορές μέχρι τον τελικό με την Ολλανδία, με το 1974 οι οράνιε να γνωρίζουν την ήττα από την Δυτική Γερμανία και το 1978 από την Αργεντινή.

Μάλιστα, ουδείς φίλος του ποδοσφαίρου έχει ξεχάσει πως η Ολλανδία βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια με τον Ρένσενμπρινκ, με το περίφημο πλασέ του από πλάγια θέση, στον τελικό με την Αργεντινή, να χτυπάει στο δοκάρι, περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και με το σκορ στο 1-1.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο αγώνας ως γνωστόν οδηγήθηκε στην παράταση, όπου εκεί η διοργανώτρια εκείνου του Μουντιάλ αλμπισελέστε πήρε τη νίκη με 3-1 και πανηγύρισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο στην ποδοσφαιρική ιστορία της.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ