ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Εφιαλτική" εβδομάδα για τη Γερμανία με 6/6 ήττες

Bayern's David Alaba covers his face after the Champions League Group B soccer match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich in Paris, France, Wednesday, Sept. 27, 2017. (AP Photo/Thibault Camus)
Bayern's David Alaba covers his face after the Champions League Group B soccer match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich in Paris, France, Wednesday, Sept. 27, 2017. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Εφιαλτική ευρωπαϊκή εβδομάδα για τις γερμανικές ομάδες καθώς οι έξι συμμετέχουσες σε ομίλους Champions League και Europa League γνώρισαν ισάριθμες ήττες με αποτέλεσμα η χώρα να υποχωρήσει από την τρίτη στην τέταρτη θέση της ειδικής κατάταξης της UEFA. (videos)

Για πρώτη φορά από συστάσεως Champions League (1992/93) και Europa League (2009/10), όπως αναφέρει το "Kicker", όλες οι συμμετέχουσες γερμανικές ομάδες στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις διανύουν μια εβδομάδα με μόνο ήττες. Συνέβη την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς και οι έξι γερμανικές ομάδες ηττήθηκαν από τους αντιπάλους τους.

Την αρχή έκαναν την Τρίτη (26/9) η Λειψία και η Ντόρτμουντ για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Η ομάδα της Red Bull γνώρισε την ήττα από την Μπεσίκτας στη "Vodafone Arena" με τους Τούρκους να δημιουργούν εκκωφαντική ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Κωνσταντινούπολης και τον επιθετικό της γερμανικής ομάδας, Τίμο Βέρνερ, να ζητά αλλαγή και να αντικαθίσταται καθώς δεν μπορούσε να υποφέρει το θόρυβο.

Η Μπορούσια, επίσης, δεν τα κατάφερε στο "Signal Iduna Park" καθώς γνώρισε την ήττα από τη Ρεάλ (1-3). Την Τετάρτη (27/9), η Μπάγερν γνώρισε κι αυτή την ήττα (3-0) από την Παρί Σεν-Ζερμέν στη γαλλική πρωτεύουσα με τον Κάρλο Αντσελότι να απομακρύνεται από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Μονάχου.

Την Πέμπτη (28/9), ο Ερυθρός Αστέρας με τον πρώην προπονητή του Πανιωνίου, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, στην τεχνική ηγεσία έφυγε με τη νίκη (0-1) από το "Rhein Energie Stadion" επί τη Κολωνίας. Η σουηδική ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, Έστερσουντ, τείνει να γίνει η "έκπληξη" του Europa League της τρέχουσας σεζόν καθώς μετά τη Ζόρια νίκησε (1-0) και τη Χέρτα στη "Jämtkraft Arena".

Το γερμανικό "εφιάλτη" ολοκλήρωσε η Χόφενχαϊμ, καθώς έφυγε με άδεια τα χέρια από τη "Ludogorets Arena" γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα (2-1) από την ομάδα της γειτονικής χώρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η Γερμανία από την τρίτη στην τέταρτη θέση (αντίστοιχα η Ιταλία να ανέβει από την τέταρτη στην τρίτη) στην ειδική βαθμολογική κατάταξη της UEFA.

Μπεσίκτας - Λειψία 2-0

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπάγερν 3-0

Κολωνία - Ερυθρός Αστέρας 0-1

Έστερσουντ - Χέρτα 1-0

Λουντογκόρετς - Χόφενχαϊμ 2-1

Photo credits: AP Photo/Thibault Camus

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ