ΔΙΕΘΝΗ

Εφαρμόστηκε το νέο σύστημα στη διαδικασία των πέναλτι!

Εφαρμόστηκε το νέο σύστημα στη διαδικασία των πέναλτι!

Στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Κ-17 μεταξύ της Γερμανίας και της Νορβηγίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα στη διαδικασία των πέναλτι, με την πρώτη να βγαίνει νικήτρια απ' τη "ρώσικη ρουλέτα". (VIDEO)

Η UEFA αποφάσισε να εφαρμόσει στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ-17 νέο σύστημα στη διαδικασία των πέναλτι, με την οποία εκμηδενίζεται το ψυχολογικό προβάδισμα της ομάδας που εκτελεί πρώτη. Το νέο σύστημα αποσκοπεί στην εκτόνωση της ψυχολογικής πίεσης που υπάρχει σε κάθε εκτέλεση της δεύτερης ομάδας που σουτάρει.

Το σύστημα που υιοθετήθηκε σε αυτές τις δύο διοργανώσεις είναι το σύστημα "ABBA", σύμφωνα με το οποίο η πρώτη ομάδα εκτελεί ένα πέναλτι και από εκεί και πέρα οι εκτελέσεις γίνονται ανά δύο σερί για κάθε ομάδα. Το σύστημα "ABBA" εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στο τένις και συγκεκριμένα στα σερβίς δύο παικτών που έχουν οδηγηθεί σε tie break.

Το πρώτο σερβίς ανήκει σε αυτόν που θα σέρβιρε κανονικά σε περίπτωση που υπήρχε και 13ο game μετά από το 6-6 και από εκεί και πέρα, οι δύο τενίστες σερβίρουν ανά δύο φορές, ανεξαρτήτως των πόντων που κερδίζουν.

Μάλιστα, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Κ-17 μεταξύ της Νορβηγίας και της Γερμανίας, το νέο σύστημα έλαβε "σάρκα και οστά", αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση βρήκε ισόπαλες με 1-1 τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η Γερμανία επιβεβαίωσε τον... κανόνα πως "στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί" και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Βέβαια, το οξύμωρο είναι πως η Γερμανία ξεκίνησε τη διαδικασία με τρεις άστοχες εκτελέσεις!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Πέναλτι Γερμανία: άστοχο

Πέναλτι Νορβηγία: άστοχο

Πέναλτι Νορβηγία: εύστοχο

Πέναλτι Γερμανία: άστοχο

Πέναλτι Γερμανία: δοκάρι

Πέναλτι Νορβηγία: εύστοχο

Πέναλτι Νορβηγία: άστοχο

Πέναλτι Γερμανία: εύστοχο

Πέναλτι Γερμανία: εύστοχο

Πέναλτι Νορβηγία: άστοχο

Πέναλτι Νορβηγία: άστοχο

Πέναλτι Γερμανία: εύστοχο

Δείτε το VIDEO:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ

Η UEFA αλλάζει τη διαδικασία των πέναλτι

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Σου δίνουμε τον δολοφόνο, θυμάσαι ποιο ιστορικό πρόσωπο σκότωσε;

Σπλατεριές και μαχαιρώματα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.

Οι travel influencers που κάνουν τον πλανήτη να γυρίζει

Να 'ναι καλό κορίτσι και να της αρέσουν τα ταξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24