Διασώθηκαν επτά παιδιά από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οκτώ παιδιών και του προπονητή από την πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη συνεχίζεται. Διασώθηκε και έβδομο παιδί. (VIDEO)

Το πρωί της Δευτέρας (9/7) ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης διάσωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας, των οκτώ παιδιών και του προπονητή τους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη.

Το CNN μετέδωσε ότι μετά τα τέσσερα παιδιά που βγήκαν την Κυριακή (8/7), και πέμπτο παιδί διασώθηκε νωρίς το μεσημέρι, κάτι που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα αυτόπτης μάρτυρας που παίρνει μέρος στην επιχείρηση και είναι στην είσοδο της σπηλιάς. Η επιχείρηση συνεχίστηκε με τεράστια επιτυχία και η διασώσεις έχουν φτάσει ήδη τις επτά, κάτι που επιβεβαίωσε και το Reuters. Μάλιστα, έχει χρησιμοποιηθεί και ομπρέλα, ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα των αγοριών.

Τα πρώτα τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν την Κυριακή, νοσηλεύονται χωρίς να έχουν έρθει σε επαφή ακόμη με οικείους τους. Βρίσκονται σε καραντίνα, με τον γιατρό Alex Rowe να λέει στην εκπομπή Victoria Derbyshire του BBC ότι "ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν λοιμώξεις".

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο σχολείο, επισημάνθηκε πως τα παιδιά δεν θα υποβληθούν στη διαδικασία εξετάσεων -για να περάσουν την τάξη. 

Royal Thai Navy via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Απεγκλωβίστηκαν τα πρώτα παιδιά από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη (VIDEOS)
 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Λαύριο χρωστάει κάτι στον πατέρα μου

Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας, είχε τη δική του ξεχωριστή σημασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24