ΔΙΕΘΝΗ

Δήμαρχος Τιφλίδας ο Καλάτζε

Δήμαρχος Τιφλίδας ο Καλάτζε

Ο Κάχα Καλάτζε εξελέγη δήμαρχος Τιφλίδας, αφού κυριάρχησε στις δημοτικές εκλογές της Γεωργίας, συνεχίζοντας με επιτυχία την πολιτική καριέρα του.

Τα πολιτικά αξιώματα καλά κρατούν για τον Κάχα Καλάτζε, τον πρώην αρχηγό της εθνικής Γεωργίας και παίκτη της τρομερής Μίλαν της προηγούμενης δεκαετίας, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Τιφλίδας.

Ο 39χρονος αποσύρθηκε από την ποδοσφαιρική δράση το καλοκαίρι του 2012 και αμέσως κατέβηκε στην πολιτική, έχοντας ως συμπαραστάτη τον δισεκατομμυριούχο Μπίτζινα Ιβανισβίλι. Το κόμμα του Καλάτζε, Γεωργιανό Όνειρο, έκανε την έκπληξη και κέρδισε τις εκείνες τις εκλογές έναντι του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, του οποίου ηγείτο ο τότε πρόεδρος της χώρας, Μίχεϊλ Σαακασβίλι, με τον Ιβανισβίλι να αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας.

Ο Καλάτζε ανέλαβε αναπληρωτής πρωθυπουργός και Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, χαρτοφυλάκιο που διατήρησε μέχρι τον Ιούλιο του 2017.

Η παραίτησή του οφείλεται στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στη χώρα, τις οποίες κέρδισε συγκεντρώνοντας το 51% των ψήφων, επικρατώντας του Ζάαλ Ουντουμασβίλι (16) από το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα και τον ανεξάρτητο Αλέκο Ελισασβίλι (15%).

Photo credits: AP Photo/Shakh Aivazov

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24