ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο"

"Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο"

Λίγες ώρες πριν το πρώτο ματς της Ακρόπολης στα μπαράζ για την άνοδο στη Β' Εθνική, την Πέμπτη το απόγευμα, δυο εκ των πρωταγωνιστών οι Κώστας Σταυροθανασόπουλος και Υμεράι Μαλντίν μιλούν αποκλειστικά στο Sport24 για τις αναμετρήσεις με τη Φρέι Τάμπι.

Δυο παιχνίδια ξεχωριστής και ιστορικής σημασίας περιμένουν την Ακρόπολης που βρίσκεται στη Γ' Εθνικής Σουηδίας και θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στη Β΄Εθνική μέσω μπαράζ αντιμετωπίζοντας την Φρέι Τάμπι.

Οι δυο αναμετρήσεις έχουν οριστεί για την Πέμπτη (5/11) εντός έδρας και την Κυριακή (8/11) εκτός έδρας και η καρδιά των Ελλήνων στη Σουηδία σίγουρα χτυπά δυνατά. Μάλιστα υπάρχει σχετικό κάλεσμα των ανθρώπων της Ακρόπολης προς τους Έλληνες της Στοκχόλμης και όχι μόνο ώστε να δώσουν δυναμικό παρών.

Λίγες ώρες πριν το πρώτο ματς το Sport24 συνομίλησε αποκλειστικά με δυο εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας οι οποίοι είναι γνώριμοι στους Έλληνες φιλάθλους από την παρουσία τους στην Super League και έχουν συνδράμει τα μέγιστα ώστε η Ακρόπολης να βρεθεί στα μπαράζ.

Ο λόγος για τους Κώστα Σταυροθανασόπουλο και τον Υμεράι Μαλντίν οι οποίοι αγωνίζονταν σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό αντίστοιχα αλλά από τη στιγμή που δεν είχαν την ευκαιρία τους στην Ελλάδα βρήκαν την "Ιθάκη" τους στην Σουηδία.

Σταυροθανασόπουλος: "Έχουμε μάθει στις νίκες, έχουν μάθει στις ήττες"

Ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος άφησε τον Πανιώνιο με τον οποίο είχε αγωνιστεί στην Super League τη σεζόν 2014-15 για να βρεθεί από την αρχή της περιόδου στην Σουηδία και στην Ακρόπολης. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής (σ.σ. γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου 1992) έχοντας μπουχτίσει από τα μεγάλα λόγια και έχοντας περάσει και από τη Football League αγωνιζόμενος στον Θρασύβουλο άφησε την Ελλάδα και πήρε μεταγραφή στην Σουηδία. Εκεί όπου αποτέλεσε στη διάρκεια της σεζόν ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας με 19 παρουσίες έως τώρα στο πρωτάθλημα και τρία γκολ.

Ο Έλληνας επιθετικός μιλώντας στο Sport24 υποστήριξε πως πρόκειται για δυο παιχνίδια στα οποία όλα μπορούν να συμβούν και πως το ατού για την ομάδα του είναι πως έχει μάθει τη φετινή σεζόν στις νίκες την ίδια ώρα που οι αντίπαλοι μαχόμενοι για την αποφυγή του υποβιβασμού είχαν μάθει όλη τη σεζόν στις ήττες.

Ο Σταυροθανασόπουλος μίλησε για μια ιστορική μέρα για όλους στο σύλλογο ενώ τόνισε ότι η άνοδος στην Β' Εθνική της Σουηδίας όπου το επίπεδο είναι πολύ διαφορετικό θα είναι μια δικαίωση και για τον ίδιο.

Τι εικόνα έχεις για τον αντίπαλο σας;
"Είναι ομάδα στα μέτρα μας η οποία την περσινή σεζόν πήρε την άνοδο στην Β' Εθνική με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα παλέψουμε και εμείς τώρα, αγωνιζόμενοι μαζί τους στα μπαράζ. Δεν έχουμε βέβαια τόσο καθαρή εικόνα καθώς δεν ξέραμε μέχρι πριν από λίγες μέρες ποιον τελικά θα αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε ότι είναι μια ομάδα Β' Εθνικής που είχε πάρει κάποιους έμπειρους παίκτες πέρυσι. Πρέπει να την δούμε στα ίδια, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ούτε να χάσουμε τίποτα. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε".

Το γεγονός ότι παίζετε με μια ομάδα που αγωνιζόταν σε μια μεγαλύτερη κατηγορία, πόσο ρόλο θα παίξει;

"Είναι δυο παιχνίδια, ένα στην έδρα μας ένα στη δική τους και θα τα δώσουμε όλα για να ανεβούμε εμείς. Το καλό είναι ότι εμείς έχουμε μάθει στις νίκες σε αντίθεση με αυτούς που στην διάρκεια της σεζόν έχουν μάθει στις ήττες. Είναι δυο παιχνίδια επαναλαμβάνω οπότε όλα μπορούν να συμβούν. Μπορεί να το θεωρήσουμε ως πλεονέκτημα ότι έπαιζαν για να σωθούν".

Που θεωρείς ότι θα κριθούν τα δυο παιχνίδια;
"Είναι δυο παιχνίδια τα οποία πιστεύω ότι θα κριθούν στη δύναμη, τη συγκέντρωση και τη διαχείριση που θα δείξει η κάθε ομάδα στο ματς. Εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όπως κάναμε φέτος στα περισσότερα παιχνίδια και πιστεύω ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την άνοδο".

Περιμένετε σίγουρα και αρκετό κόσμο στο γήπεδο;
"Ναι πιστεύω ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια μας. Είναι μεγάλη μέρα για τους Έλληνες της Σουηδίας καθώς στην αρχή λίγοι πίστευαν ότι η ομάδα θα μπορέσει να φτάσει σε αυτή τη διαδικασία. Η στήριξη από τον κόσμο θα μας βοηθήσει".

Πως περιμένουν όλοι αυτά τα δυο ματς αλλά και εσύ προσωπικά;
"Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την ομάδα και είμαι χαρούμενος που συνδράμω και εγώ ώστε να διεκδικήσει η Ακρόπολης την άνοδο στη Β' Εθνική. Στόχος της ομάδας στην αρχή της σεζόν δεν ήταν η άνοδος στην κατηγορία. Όσο περνούσε ο καιρός βλέπαμε ότι τα πάμε πολύ καλά, ότι έχουμε καλή χημεία και ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ακόμα και την άνοδο".

Τι πιστεύεις ότι θα αλλάξει αν ανεβείτε στην Β' Εθνική;
"Θα αλλάξουν πάρα πολλά ως προς το θετικό. Θα ανέβει επίπεδο η ομάδα, θα γίνει καθαρά πιο επαγγελματική. Θα κοιτούν άπαντες με άλλο τρόπο την ομάδα. Θα είναι ένα υγιές σωματείο στην Β' κατηγορία και φυσικά θα έρθουν πιο πολλά έσοδα στην ομάδα και τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους".

Εσύ βρίσκεσαι από την αρχή της σεζόν στην Ακρόπολης, τι έπαιξε ρόλο για να αφήσεις τον Πανιώνιο και να βρεθείς στην Σουηδία;
"Πιστεύω έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να ολοκληρωθεί κάποιος ως ποδοσφαιριστής. Ήρθα δοκίμασα εδώ πως θα είναι τα πράγματα ώστε με σκληρή δουλειά και προσήλωση στον στόχο μου και μέσα από την ομάδα να αναδειχθώ και εγώ. Στην Ελλάδα άκουγα μεγάλα λόγια αλλά έμενα σε αυτά μου είχε δοθεί ξανά η ευκαιρία να πάω στο εξωτερικό αλλά δεν έφυγε καθώς εμπιστεύτηκα τις μεγάλες κουβέντες που μου είπαν ενώ δεν θα έπρεπε".

Θα αποτελέσει δικαίωση και για σένα η άνοδος στη Β΄Εθνική;
"Σίγουρα είναι μια δικαίωση για μένα. Καθώς το να έρθω στην Γ' Εθνική και να ανέβουμε από την πρώτη μας χρονιά ήταν κάτι που όλοι το θεωρούσαν ακατόρθωτο. Μου δίνει πίστη και κίνητρο για να συνεχίσω και να τα πάω ακόμα καλύτερα".

Μαλντίν: "Δεν φοβόμαστε, αυτοί μας φοβούνται"

Τον περασμένο Αύγουστο ο Υμεράι Μαλντίν είχε ενημερωθεί από τον Παναθηναϊκό ότι έπρεπε ομάδα να βρει να συνεχίσει την καριέρα του ως ελεύθερος. Αρκετές ομάδες της Football League χτύπησαν την πόρτα του 20χρονου άσου (σ.σ. γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1995), ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε για έξι μήνες στον Φωστήρα.

Ο "Μάλο" όμως άκουσε τον μάνατζερ του που του έφερε την πρόταση από την Ακρόπολης και από την πρώτη μέρα πήγε στην Σουηδία για να βοηθήσει την ομάδα του να βρεθεί στα μπαράζ και από εκεί στη Β' Εθνική. Τον πρώτο στόχο τον κατάφερε έχοντας συμμετοχή σε επτά παιχνίδια και πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Τώρα ήρθε η ώρα για τον δεύτερο και μεγαλύτερο στόχο που είναι η άνοδος. Ο ίδιος τις τελευταίες μέρες ήταν άρρωστος, προπονήθηκε μόνο την Τρίτη και την Τετάρτη και ελπίζει να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του όσο μπορεί σε αυτές τις δυο αναμετρήσεις.

Μιλώντας στο Sport24 ο Μαλντίν υποστήριξε πως η Ακρόπολης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και περιμένει με ανυπομονησία αλλά και ετοιμότητα τα δυο παιχνίδια και θεωρεί ότι η υπομονή και η συγκέντρωση θα παίξουν μεγάλο ρόλο στα δυο παιχνίδια.

"Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, θα τα δώσουμε όλα για την άνοδο"

Πως περιμένετε τις δυο αναμετρήσεις για τα μπαράζ;
"Με ανυπομονησία θα μπορούσα να πω αλλά και με ετοιμότητα σίγουρα. Εγώ πριν έρθω το καλοκαίρι στην Ακρόπολης μου είχαν πει ότι διεκδικεί την άνοδο και έχει πολύ καιρό να χάσει και το μυαλό μου ήταν συνέχεια σε αυτά τα δυο ματς. Αν τα καταφέρουμε θα είναι πολύ σημαντικό καθώς ανεβαίνει δυο φορές το επίπεδο και θα πρέπει να αλλάξουμε εντελώς την απόδοση μας ο καθένας μας για να ανταποκριθούμε".

Σε τι κατάσταση θεωρείς ότι βρίσκεται η ομάδα;
"Η ομάδα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, φέραμε ισοπαλία στο τελευταίο ματς αλλά αυτό δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και ξεκουράσαμε κάποιους παίκτες καθώς έπρεπε να κρατήσουμε ενέργεια αλλά και το μυαλό μας στα δυο παιχνίδια που έρχονται".

Τι γνωρίζεις για τον αντίπαλο;
"Ήταν μια ομάδα που την περσινή χρονιά ήταν στην ίδια κατηγορία που είμαστε εμείς και ανέβηκε πέρυσι και έχει πάρει το ρυθμό της Β' Εθνικής και θα είναι πιο έτοιμη από εμάς. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αυτοί έχουν να χάσουν, δεν φοβόμαστε, αυτοί φοβούνται. Ας γίνουν δυο ωραία ματς και ο καλύτερος να κερδίσει".

Που θεωρείς ότι θα κριθούν τα δυο ματς;
"Στην υπομονή και στην συγκέντρωση πιο πολύ. Δεν πρέπει να βιαστούμε, να ανοιχτούμε και να τους βλέπουμε σαν ανώτερους μας επειδή έπαιζαν στη Β' Εθνική".

Υπάρχει και κάλεσμα στον κόσμο για να σας στηρίξει;
"Ο κόσμος μας πάντα μας στηρίζει. Μπορεί να μην είναι τόσο πολλοί αλλά είναι πάντα εκεί. Σίγουρα θέλουμε να έρθουν και άλλοι Έλληνες και να μας ενισχύσουν, θα είναι καλύτερο για εμάς. Και μακάρι να κερδίσουμε, για την ομάδα, για τους εαυτούς μας και φυσικά για όλους της Έλληνες της Σουηδίας".

Αν έρθει η άνοδος θα είναι και μια προσωπική δικαίωση για εσένα;
"Ναι σίγουρα γιατί μίλησα με τον μάνατζερ μου το καλοκαίρι όταν είχα την πρόταση και είχαμε πει ότι υπάρχει περίπτωση να ανέβει η ομάδα γιατί το να φύγω από τον Παναθηναϊκό και να έρθω να παίξω στην Γ' Εθνική δεν ήταν και τόσο καλό. Οπότε θα είναι ένα επίτευγμα σημαντικό για μένα και μεγάλη εμπειρία αν αγωνιστούμε την επόμενη χρονιά στη Β' Εθνική".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ