Δεν έκλεισε η υπόθεση Ρονάλντο, ακόμα κατηγορείται για βιασμό

Η είδηση πως η Κάθριν Μαγιόργκα απέσυρε την καταγγελία για βιασμό της από τον Ρονάλντο είπε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως η υπόθεση δεν έκλεισε, η καταγγελία ακόμα ισχύει, απλώς είχαμε μια κίνηση τακτικής.

Λανθασμένη και παραπλανητική ήταν η κάλυψη της είδησης για την απόσυρση της καταγγελίας κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο για βιασμό. Το Sport24.gr ήταν ένα από τα εκατοντάδες μέσα που υιοθέτησε το αρχικό ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο είχε λανθασμένες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Στο χθεσινό κείμενο οι αναγνώστες ενημερώθηκαν για το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Κάθριν Μαγιόργκα αποφάσισε να αποσύρει την καταγγελία για βιασμό της από τον Ρονάλντο, το 2009. Αυτό είναι όντως αλήθεια. Όμως, ούτε η υπόθεση έκλεισε, ούτε επήλθε κάποια εξωδικαστική συμφωνία της 34χρονης με τον Πορτογάλο, όπως εσφαλμένα ανέφερε το χθεσινό δημόσιευμα.

Τι έχει γίνει; Αυτό που έχει συμβεί είναι ένας δικαστικός ελιγμός της πλευράς της Μαγιόρκα. Η καταγγελία όντως αποσύρθηκε από το δικαστήριο της Νεβάδα, αλλα όχι οριστικά. Απλώς, θα "αλλάξει γήπεδο", θα μεταφερθεί από το πολιτειακό δικαστήριο στο ομοσπονδιακό.

ΑΚΑΡΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

Η πλευρά της Μαγιόρκα αναγκάστηκε να προβεί σε αυτήν την αλλαγή γιατί δεν έβρισκε (!) τον Ρονάλντο. Ο νόμος λέει πως οι καταγγελίες πρέπει να αποδοθούν κατευθείαν στον κατηγορούμενο και πως υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο 120 ημερών: αν παρέλθει, η υπόθεση ακυρώνεται. Η πλευρά του Πορτογάλου, ο ίδιος και το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί δεν είχαν καμία διάθεση συνεργασίας, επίσημη διεύθυνση δεν είχε δοθεί στους εκπροσώπους της Μαγιόρκα και έτσι κύλησαν μήνες χωρίς καμία εξέλιξη.

Θυμίζουμε πως  οι Νew York Times αποκάλυψαν τον Μάρτιο ότι ο Ρονάλντο δεν θα ταξίδευε στις ΗΠΑ με τη Γιουβέντους για το ICC, ακριβώς για να αποφύγει την επίδοση των κατηγοριών, ακόμα και μια πιθανή σύλληψη.

ΣΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Το συγκεκριμένο αδιέξοδο οδήγησε την πλευρά της Μαγιόργκα στην κίνηση να αποσύρει την πρώτη καταγγελία από τη Νεβάδα και να την επαναφέρει αυτούσια στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, ελπίζοντας πως έτσι θα είναι πιο εύκολο να φτάσει κάποια στιγμή η καταγγελία στον Ρονάλντο και να κινηθούν έτσι οι διαδικασίες.

Η υπόθεση λοιπόν είναι ακόμα ανοιχτή, ενώ το ίδιο επιβεβαίωσε στον Guardian και η αστυνομία του Λας Βέγκας, που τον Ιανουάριο ζήτησε δείγμα DNA από τον Ρονάλντο ως κομμάτι τις έρευνας.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS