ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέκα φορές που συμπαίκτες ήρθαν στα χέρια σε προπόνηση

Δέκα φορές που συμπαίκτες ήρθαν στα χέρια σε προπόνηση

Το ξύλο μεταξύ συμπαικτών στην προπόνηση δεν είναι... προνόμιο μόνο των Νεϊμάρ και Σεμέδο. Ιμπραχίμοβιτς, Τέβες, Ρομπίνιο, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Γκράβεσεν, Μπόατενγκ, Λεβαντόβσκι κ.ά. είχαν προηγηθεί (video).

Η χειροδικία μεταξύ Νεϊμάρ και Νέλσον Σεμέδο δεν είναι πρωτόγνωρη στα ποδοσφαιρικά δεδομένα. Οι δύο συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα εκνευρίστηκαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης και ήρθαν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν γρήγορα σε ρόλο "πυροσβέστη".

Η ιστοσελίδα " Marca" καταπιάστηκε με το θέμα των καυγάδων μεταξύ συμπαικτών σε προπόνηση και παρουσίασε μία λίστα με δέκα επιλογές από περιπτώσεις που ξέφυγαν από τα όρια.

Δέκα φορές που συμπαίκτες ήρθαν στα χέρια σε προπόνηση

ΤΟΜΑΣ ΓΚΡΑΒΕΣΕΝ - ΡΟΜΠΙΝΙΟ (ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)

Ήταν καλοκαίρι του 2006 και η προετοιμασία της Ρεάλ πήγε πολύ στραβά. Ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Βραζιλιάνο, από αυτά που συνήθιζε ο Δανός, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ο Ρομπίνιο έδωσε γροθιά στον συμπαίκτη του, ο οποίος απάντησε και χρειάστηκαν οι υπόλοιποι galacticos της Ρεάλ για να τους χωρίσουν, με τον Φάμπιο Καπέλο να τους στέλνει στα αποδυτήρια για πρόωρο ντους.

ΧΑΒΙΕΡ ΜΑΣΤΣΕΡΑΝΟ - ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ ΚΑΡΙΟΚΑ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ)

Ίδιο έτος, ίδια αιτία. Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο, στον έναν χρόνο που έμεινε στη Βραζιλία, πρωταγωνίστησε σε πολλές επεισοδιακές καταστάσεις. Μία εξ αυτών με τον Μαρσελίνιο Καριόκα, που πήρε το θέμα στα χέρια του και... ενέπλεξε και συγκεκριμένο σημείο του σώματος της μητέρας του Αργεντινού.

ΤΖΕΡΟΜ ΜΠΟΑΤΕΝΓΚ - ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ (ΜΠΑΓΕΡΝ)

Τα αίματα άναψαν σε μία προπόνηση της Μπάγερν το 2015, όταν ο Τζερόμ Μπόατενγκ έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον "νεοφερμένο" Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Μετά από χρόνια μονομαχιών των δύο ως αντίπαλοι, αφού ο Πολωνός αγωνιζόταν στην Ντόρτμουντ, η κόντρα υπέβοσκε και βγήκε στην επιφάνεια μέσα από λόγια, αλλά όχι πολλές πράξεις, αφού οι υπόλοιποι Βαυαροί τους χώρισαν γρήγορα.

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ - ΟΓΚΟΥΤΣΙ ΟΝΙΕΓΟΥ (ΜΙΛΑΝ)

Κάτι από... ρινγκ θύμισε μια προπόνηση της Μίλαν τον Νοέμβριο του 2011, με τους Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Ογκούτσι Ονιέγου να μπλέκουν σε έναν άγριο καυγά και να χρειάζεται η παρέμβαση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για να εκτονωθεί η κατάσταση. Όλα ξεκίνησαν από ένα τάκλιν του Σουηδού επιθετικού στον Αμερικανό στόπερ, με τον δεύτερο να πιάνει από τον λαιμό τον "Ίμπρα" και τον "Ίμπρα" να αντιδρά με εξίσου δυναμικό τρόπο. Ο Ιμπραχίμοβιτς κατέληξε με ένα σπασμένο πλευρό και έναν χρόνο αργότερα υποστήριξε ότι "εάν δεν επενέβαιναν οι συμπαίκτες, θα είχαμε σκοτωθεί". Ο Ονιέγου ήταν αυτός που είχε δεχθεί την εναέρια κλωτσιά του Σουηδού, σε μία από τις πρώτες προπονήσεις της σεζόν, για πλάκα τότε.

ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ - ΤΣΙΚΑ (ΜΠΕΤΙΣ)

Ένα οικογενειακό διπλό της Μπέτις μόνο... οικογένεια δεν θύμισε το 2013. Η ένταση μεταξύ Τσίκα και Χουάν Κάρλος ήταν μεγάλη σε όλη τη διάρκεια. Κάποια στιγμή, ο δεύτερος "ψιθύρισε" κάτι όταν ο πρώτος ήταν σκυμμένος για να ξεκουραστεί και τότε οι δύο ποδοσφαιριστές ήρθαν στα χέρια. Οι συμπαίκτες τους κατάφεραν να τους χωρίσουν και η προπόνηση των "βερδιμπλάνκος" διεκόπη οριστικά.

ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ - ΜΠΡΟΥΝΟ ΜΑΡΤΙΝΣ ΙΝΤΙ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

Ο Μάρτινς Ίντι έκανε τη ζωή δύσκολη στον Ρόμπεν από τα δυνατά μαρκαρίσματα κατά την προπόνηση της εθνικής Ολλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και κάποια στιγμή ο εξτρέμ της Μπάγερν εξαγριώθηκε και απάντησε με ύπουλο χτύπημα μετά από μαρκάρισμά του στον... αντίπαλο.

ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ - ΜΑΡΚΙΝΙΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ)

Ο έτερος Αργεντινός της Κορίνθιανς 2005-2006, ο Κάρλος Τέβες, ακολούθησε το παράδειγμα του συμπατριώτη του και πλακώθηκε με τον Βραζιλιάνο αμυντικό Μαρκίνιος, ο οποίος του είχε κάνει ένα δυνατό μαρκάρισμα. Αποτέλεσμα, να ματώσουν και οι δύο από το ξύλο και να φύγουν για τα αποδυτήρια.

ΧΟΥΑΝ ΙΝΣΑΟΥΡΑΛΝΤΕ - ΧΟΝΑΤΑΝ ΣΙΛΒΑ (ΜΠΟΚΑ)

Ο Χουάν Ινσαουράλντε έδειξε και στον ΠΑΟΚ πώς αντιμετωπίζει τις έντονες καταστάσεις και ως παίκτης της Μπόκα πρωταγωνίστησε σε ουκ ολίγες τέτοιες. Σε μία εξ αυτών, ήρθε στα χέρια με τον Χόναταν Σίλβα λόγω μιας φάσης μακριά από την μπάλα. Οι δύο ποδοσφαιριστές άρχισαν να ρίχνουν μπουνιές και συνέχισαν για αρκετή ώρα, μέχρι να τους αντιληφθούν οι συμπαίκτες τους.

ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΓΙΟΛ - ΒΙΘΕΝΤΕ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Η εθνική Ισπανίας δεν ήταν ακόμα η υπερδύναμη των τελευταίων ετών και η νοοτροπία που υπήρχε το 2005 ίσως να ήταν και η αιτία. Κατά τη διάρκεια προπονητικού διπλού, ο Κάρλες Πουγιόλ έφυγε δεξιά για να διώξει, ο Βιθέντε προσπάθησε να του κλέψει την μπάλα και η μονομαχία κατέληξε σε τραβήγματα, σπρωξίματα και κοκορομαχία.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΕΜΠΑΓΙΟΡ - ΚΟΛΟ ΤΟΥΡΕ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ)

Συμπαίκτες στην Άρσεναλ για τρία χρόνια, μεταγράφηκαν μαζί το 2009 στη Μάντσεστερ Σίτι, κι όμως Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ και Κολό Τουρέ δεν φαίνεται πως τα βρήκαν ποτέ. Στις 4 Ιανουαρίου του 2011 και μία ημέρα πριν από το παιχνίδι με την πρώην ομάδα τους, οι δύο υψηλόσωμοι ποδοσφαιριστές ήρθαν στα χέρια, αν και το επεισόδιο έληξε ομαλά.

Photo credits: AP Photo/Diario AS, Felipe Sevillano

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ