ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Σκέψεις να γίνει ο τελικός του 2024 στις ΗΠΑ

Liverpool's players celebrate with the trophy after winning the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Sunday, June 2, 2019. Liverpool won 2-0. (AP Photo/Felipe Dana)
Liverpool's players celebrate with the trophy after winning the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Sunday, June 2, 2019. Liverpool won 2-0. (AP Photo/Felipe Dana) AP PHOTO/FELIPE DANA

Δημοσίευμα στις ΗΠΑ θέλει την UEFA να ενδιαφέρεται να μεταφέρει τον τελικό του Champions League το 2024 εκτός Ευρώπης και συγκεκριμένα στο Νιού Τζέρσεϊ.

Ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό πως η UEFA σχεδιάζει κάποια στιγμή να διεξάγει τον τελικό του Champions League μακριά από την ευρωπαϊκή Ήπειρο για πρώτη φορά στην ιστορία.

Στις ΗΠΑ, λοιπόν, το morningconsult.com αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι οι αρμόδιοι έχουν στο μυαλό τους να κάνουν το φινάλε της κορυφαίες διασυλλογικής διοργάνωσης στο Νιού Τζέρσεϊ το 2024.

Το ρεπορτάζ του αμερικανικού Μέσου σημειώνει ότι έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις από την ομάδα μάρκετινγκ της UEFA με χορηγούς στις ΗΠΑ με σκοπό να σχεδιάσουν πώς μπορεί να γίνει ο τελικός στο Νιού Τζέρσεϊ και συγκεκριμένα στο MetLife Stadium. Το γήπεδο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί σε αγώνες της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο προγραμματισμός της UEFA για τους τελικούς του Champions League μέχρι το 2023 έχει γίνει. Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα επόμενα φινάλε είναι οι εξής:

2019-2020 Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)

2020-2021 Αγία Πετρούπολη (Ρωσία)

2021-2022 Μόναχο (Γερμανία)

2022-2023 Λονδίνο (Αγγλία)

***Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το Associated Press σε δικό του ρεπορτάζ υποστηρίζει πως πράγματι η UEFA θέλει να κάνει τελικό εκτός Ευρώπης, αλλά όχι πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας το 2024.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ