ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League Ασίας: Νίκη και βήμα τίτλου για Λουτσέσκου

Champions League Ασίας: Νίκη και βήμα τίτλου για Λουτσέσκου

Η Αλ Χιλάλ, στην οποία είναι προπονητής ο Ραζβάν Λουτσέσκου, νίκησε 1-0 την Ουράβα στο Ριάντ για τον πρώτο τελικό με γκολ του Αντρέ Καρίγιο και απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση του ασιατικού Champions League. Κακώς ακυρώθηκε δεύτερο γκολ στους Σαουδάραβες. (VIDEO)

Το γκολ του Περουβιανού εξτρέμ, Αντρέ Καρίγιο, χάρισε τη νίκη στην Αλ Χιλάλ στον πρώτο τελικό με αντίπαλο την ιαπωνική Ουράβα για το Champions League Ασίας.

Η ομάδα από τη Σαουδική Αραβία, στην οποία είναι προπονητής ο πρώην του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, επικράτησε στο Ριάντ και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου. Μάλιστα οι Άραβες διαμαρτύρονται για γκολ που κακώς τους ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Όλα θα κριθούν στις 24 Νοεμβρίου και τη ρεβάνς της Σαϊτάμα στην Ιαπωνία.

Στο ματς του Σαββάτου με την Αλ Χιλάλ αγωνίστηκαν ο Γάλλος επιθετικός, Μπαφετιμπί Γκομίς και ο Ιταλός επιθετικός, Σεμπαστιάν Τζοβίνκο. Στην Αλ Χιλάλ δουλεύουν τέσσερις Έλληνες. Ο πρώην μπακ του Πανιωνίου, Αμίρης Κούρντι, ο οποίος ανήκει στο ρόστερ, ο γυμναστής και μεταφραστής του Λουτσέσκου (όπως και στο Δικέφαλο) Γιώργος Τσονάκας, ο τιμ-μάνατζερ, Παντελής Κωνσταντινίδης και ο σκάουτερ και υπεύθυνος για την ανάλυση μέσω VIS TRACK, Κυριάκος Τσιτιρίδης.

Η Αλ Χιλάλ έχει δυο κατακτήσεις Champions League - 1991 και 2000 - ενώ ήταν για τέσσερις σεζόν (1986, 1987, 2014, 2017) φιναλίστ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ