ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτός είναι ο Τζίτζι Μπουφόν που ξέρω

Αυτός είναι ο Τζίτζι Μπουφόν που ξέρω

Ο Αντρέα Παλομπαρίνι σκιαγραφεί το προφίλ του Τζίτζι Μπουφόν μέσα από τα δικά του μάτια. Ο Ιταλός σπουδαίος τερματοφύλακας όπως ο ίδιος τον γνώρισε. Η γενέτειρα, οι ιδεολογικές απόψεις, η πολιτική και η έντονη προσωπική ζωή.

Η Ιταλία αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια. Η "σκουάντρα ατζούρα" δεν θα δώσει το παρών στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, αφού η Σουηδία την πέταξε εκτός, προκαλώντας θρήνο σε όλη την γειτονική χώρα. Το χαστούκι ήταν ηχηρό.

Κεντρικό πρόσωπο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο "Σαν Σίρο" ήταν ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος έβαλε τα κλάματα στις δηλώσεις που έκανε, προαναγγέλοντας ουσιαστικά το "αντίο" τουστην εθνική ομάδα, την οποία υπηρέτησε για 20 ολόκληρα χρόνια, μετρώντας 175 διεθνείς συμμετοχές, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2006.

Η στεναχώρια των περισσοτέρων αφορούσε περισσότερο τη μη παρουσία του Μπουφόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά για την ίδια την Ιταλία, η οποία αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων σε αυτά τα δυο ματς. Απευθυνθήκαμε στον ραδιοφωνικό παραγωγό του Sport24 Radio 103,3, Αντρέα Παλομπαρίνι, ο οποίος έχει ζήσει τον 40χρονο γκολκίπερ και μετέφερε την δική του... ματιά σε αυτή την τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα.

Porto's goalkeeper Iker Casillas, left, and Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon hug each other at the end of the Champions League round of 16, first leg, soccer match between FC Porto and Juventus at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, Feb. 22, 2017. (AP Photo/Paulo Duarte)
Porto's goalkeeper Iker Casillas, left, and Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon hug each other at the end of the Champions League round of 16, first leg, soccer match between FC Porto and Juventus at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, Feb. 22, 2017. (AP Photo/Paulo Duarte) AP

Τον ξέρει, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα γύρω από τη ζωή του, μπορεί να μεταφέρει πτυχές αυτής της σπουδαίας μορφής που κοσμεί τα γήπεδα της Ευρώπης. Ο χρόνος είναι αμείλικτος βέβαια και δεν... ξεχωρίζει κανέναν. Ούτε καν τον Τζίτζι Μπουφόν, τον κατά πολλούς κορυφαίο τερματοφύλακα των τελευταίων δεκαετιών και έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών.

ΜΠΟΥΦΟΝ, ΣΑΝ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΡΑ

Ο Μπουφόν, όπως ακριβώς παρουσιάζεται στην τηλεόραση, έτσι ακριβώς είναι και στην πραγματικότητα. Έχει το ίδιο έντονο ταπεραμέντο, είναι το ίδιο ανοιχτός και εκφράζει τα συναισθήματά του. Δεν είναι άλλος άνθρωπος μπροστά στον φακό και άλλος όταν αυτός κλείνει. Η αυθεντικότητά του είναι και το μυστικό της επιτυχίας του και της μεγάλης αγάπης προς το πρόσωπό του.

Έχει μεγαλώσει σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ιταλίας, την Τοσκάνη. Εκεί μεγάλωσε, εκεί ωρίμασε σιγά σιγά. Η πόλη που έζησε στα πρώτα χρόνια της ζωής του, η Καράρα, είναι γνωστή για το λευκό της μάρμαρο, το οποίο θεωρείται το πιο σπάνιο στον κόσμο. Σκληρό, δυνατό και ποιοτικό, έτσι είναι και αυτός ως άνθρωπος και ποδοσφαιριστής.

ΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ, ΤΟ BEACH BAR ΚΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η πόλη του συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Πρόκειται για μια πανέμορφη ιταλική πόλη, ενώ όπως μας είπε ο Αντρέα Παλομπαρίνι, δεν χρειάστηκε πολύ για να φτάσει στην Πάρμα. Μόλις μια ώρα δρόμος απαιτείται για να φτάσει κάποιος από την Καράρα στην Πάρμα, εκεί που έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Στην Καράρα έχει τις ρίζες του, εκεί επιστρέφει για ξεκούραση κάθε φορά, ώστε να γεμίσει τις "μπαταρίες" του και να αποφορτιστεί. Έχει εκεί ένα από τα γνωστά ιταλικά beach bar, το La Romanina, το οποίο έχει αγοράσει φυσικά ο ίδιος και "τρέχει" η οικογένειά του.

Ο Μπουφόν, προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς οι γονείς του ασχολούνται με τον αθλητισμό, ενώ οι αδελφές του ασχολήθηκαν με το βόλεϊ. Ο αθλητισμός κυλούσε στο αίμα τους, δεν θα μπορούσε ο ίδιος να ξεφύγει και ξεχώρισε περισσότερο απ' όλους, κάνοντας μια μυθική καριέρα.

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Το κλάμα στο μικρόφωνο του Φραντσέσκο Αντινέλι στη RAΙ, περικλείει όλα τα συναισθήματά του. "Ο χρόνος είναι τύραννος", όπως είπε χαρακτηριστικά. Για τον ίδιο, πάνω απ' όλα είναι η Ιταλία, ο εαυτός του έρχεται σε δεύτερη μοίρα και γι' αυτό στεναχωρήθηκε και έκλαψε. Πάντα έτσι ήταν, πάντα έτσι θα' ναι.

Italy goalkeeper Gianluigi Buffon is comforted by Italy coach Gian Piero Ventura after Italy failed to qualify at the end of the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Italy and Sweden, at the Milan San Siro stadium, Italy, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Italy goalkeeper Gianluigi Buffon is comforted by Italy coach Gian Piero Ventura after Italy failed to qualify at the end of the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Italy and Sweden, at the Milan San Siro stadium, Italy, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Μπουφόν ήθελε να φτάσει στα γήπεδα της Ρωσίας το προσεχές καλοκαίρι, εκεί απ' όπου είχε ξεκινήσει την διεθνή καριέρα του, όταν σε ένα ματς τραυματίστηκε ο Τζανλούκα Παλιούκα κόντρα στη Ρωσία. Εκεί έκανε το ντεμπούτο του, σε ένα παγωμένο γήπεδο, όπου χιόνιζε. Ο ίδιος ήταν αμούστακος τότε. Ο Τσέζαρε Μαλντίνι τον ρώτησε αν ήταν έτοιμος και ο Τζίτζι ούτε καν απάντησε, τόσο έτοιμος ένιωθε.

ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν φτάσαμε στο φλέγον θέμα των ιδεολογικών του αντιλήψεων, διότι πολλάκις έχει κατηγορηθεί για ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, ο Αντρέα Παλομπαρίνι τόνισε πως δεν έχει αποκαλύψει ποτέ ότι υποστηρίζει κάποια παράταξη ή ότι πρόσκειται σε μια ιδεολογική κατεύθυνση.

Αυτός είναι ο Τζίτζι Μπουφόν που ξέρω

Εντούτοις, επειδή είναι από τους λίγους με τόσο καλή σχέση με τα ΜΜΕ της χώρας και είναι τόσο αγαπητός από τον κόσμο, μην ξαφνιαστούμε αν τον δούμε να ασχολείται με την πολιτική στο μέλλον. Μπορεί να μην είναι κάτι που τον γεμίζει, όμως ας μην αποκλείσουμε να το τολμήσει. Ιδεολογικά μπορεί στο μέλλον να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είναι ενωτικός το τελευταίο διάστημα, πάνω απ' όλα έβαζε και βάζει το καλό της Ιταλίας.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Ο Μπουφόν έχει γεμίσει τόσο πολύ από παραστάσεις, αρχικά θα προσπαθήσει να τελειώσει την καριέρα του με έναν τίτλο και έπειτα σίγουρα θα απομακρυνθεί για λίγο. Το αν θα επιστρέψει και πότε στο ποδόσφαιρο, θα το αποφασίσει στο διάστημα της αποχής του.

Αυτός είναι ο Τζίτζι Μπουφόν που ξέρω

Κατά καιρούς, έχει πάει κόντρα σε πολλά πράγματα. Έχει επιστρέψει στην Ιλάρια Ντ’ Αμίκο, το πρόσωπο των αθλητικών καναλιών του ιταλικού Sky, με την οποία έχουν και ένα παιδί. Έχει χωρίσει από την προηγούμενη γυναίκα του, με την οποία είχε δυο παιδιά, την Αλένα Σερεντόβα. Στην συντηρητική Ιταλία αυτό ήταν μια... κόντρα κατάσταση. Έχει προκαλέσει αίσθηση και σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά επειδή στην καριέρα του ήταν υπερβολικά άμεμπτος, έχει γυρίσει υπέρ του όλο αυτό και άπαντες τον επιδοκιμάζουν.

ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ FIFA

Αν επιστρέψει ο Kάρλο Αντσελότι ή αναλάβει κάποιος άλλος την εθνική Ιταλίας, δεν αποκλείεται να του ζητήσουν να μείνει για πολλούς λόγους, όπως για τα αποδυτήρια και για να ετοιμάσει την διάδοχη κατάσταση. Ίσως και στο μέλλον αποτελέσει εξέχουσα φιγούρα στο ιταλικό ποδόσφαιρο, γιατί όχι και σε επίπεδο FIFA. Δεν υπάρχουν πολλές προσωπικότητες με το "γκελ" του τεράστιου Τζανλουίτζι Μπουφόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ