ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρντά Τουράν: Είχε καλέσει τον Ερντογάν στο γάμο του και τώρα θεωρείται ύποπτος για το πραξικόπημα

FC Barcelona's Arda Turan attends a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, Spain, Saturday, March 18, 2017. FC Barcelona will play against Valencia during a Spanish La Liga on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Arda Turan attends a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, Spain, Saturday, March 18, 2017. FC Barcelona will play against Valencia during a Spanish La Liga on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Τουράν σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην προσπάθεια πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν τον Ιούλιο του '16. Ο 31χρονος σταρ, πάντως, συγκαταλέγεται στους μεγάλους φαν του "σουλτάνου".

Τελειωμό δεν έχουν τα "βάσανα" του Αρντά Τουράν ο οποίος μετά τον χαμό που προκάλεσε σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, εκεί που έσπασε τη μύτη του τραγουδιστή Μπερκάι και μετά στο νοσοκομείο του έβγαλε ένα πιστόλι και του ζήτησε να τον σκοτώσει επειδή μετάνιωσε, τώρα έρχεται αντιμέτωπος με τις υποψίες για συμμετοχή στο πραξικόπημα εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016.

Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα Vatan αναφέρει ότι η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ερευνά τη συμμετοχή του διεθνούς ποδοσφαιριστή της Μπασακσεχίρ στην οργάνωση FETO του πρώην ιεροκήρυκα Φατουλάχ Γκιουλέν.

Βέβαια, το ρεπορτάζ της Vatan πάει κόντρα στις γενικότερες σχέσεις του Τουράν με τον ισχυρότερο άνδρα της Τουρκίας, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κι αυτό διότι ο 31χρονος μπαλαδόρος ουκ ολίγες φορές έχει ταχθεί υπέρ του προέδρου της χώρας του με δημόσια αποθέωση υπέρ πολλών εκ των ενεργειών του.

Για παράδειγμα όταν οι Τούρκοι μπήκαν στη Συρία για να εκτελέσουν την αποστολή "Κλάδος Ελαίας" ο Τουράν δεν έκανε μεγάλο γάμο, διότι όπως είπε θα ήταν λάθος εκείνος να γλεντάει ενώ η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο. Επίσης, στη χαρά του ποδοσφαιριστή της Μπασακσεχίρ έδωσε το "παρών" ο ίδιος ο Ερντογάν με τα της συζύγου του Εμινέ.

Μάλιστα, και το 2013 όταν ο Τουράν οργάνωνε γάμο με άλλη σύντροφό του που δεν έγινε ποτέ, είχε απαγορεύσει την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς καλεσμένος ήταν ξανά ο πρόεδρος της Τουρκίας. Αυτά είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που έρχονται απέναντι στο δημοσίευμα περί πραξικοπηματικής δράσης του Αρντά Τουράν προ διετίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή ο Τούρκος winger καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 370.000 ευρώ στην Μπασακσεχίρ για όσα έκανε στο κλαμπ, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται με φυλάκιση 12 ετών για ξυλοδαρμό και οπλοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ