ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρνούνται ότι πήραν 150.000 ευρώ για τα επεισόδια στο Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας

Αρνούνται ότι πήραν 150.000 ευρώ για τα επεισόδια στο Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας

Ένας Σέρβος ατζέντης φέρεται να έδωσε χρήματα στους Κροάτες χούλιγκαν για να υποκινήσουν τα επεισόδια του Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας. Τι λένε οι ίδιοι (video).

Στις κεντρικές φυλακές του Βελιγραδίου μεταφέρθηκε από το κρατητήριο ένας από τους Κροάτες χούλιγκαν που συνελήφθησαν στα επεισόδια του αγώνα της Παρτίζαν με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Άντε Φίριτς ήταν ένας από τους έξι Κροάτες που συνελήφθησαν και φέρονται να "πυροδότησαν" τα επεισόδια στην κερκίδα των γηπεδούχων.

Τα αίτια αναζητούνται ακόμη, αφού κατά την ανάκρισή τους, όλοι τους έμειναν σιωπηλοί και δεν βοήθησαν στις έρευνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής κροατικής εφημερίδας " Jutarnji list", η εμπλοκή των Κροατών χούλιγκαν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους. Αρχικά, το έντυπο υποστήριξε ότι έλαβαν 10.000 ευρώ για να ταξιδέψουν από το Σπλιτ στο Βελιγράδι και να προχωρήσουν στη δολιοφθορά, ωστόσο σε επόμενο ρεπορτάζ το ποσό αυξήθηκε σε 150.000 ευρώ.

Τα χρήματα προέρχονταν από έναν Κροάτη ατζέντη, ο οποίος περνάει μεγάλο χρονικό διάστημα στη Σερβία και ο οποίος αξίωνε προμήθεια από την Παρτίζαν για την πώληση δύο ποδοσφαιριστών σε ομάδες της Ιταλίας. Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο του Βελιγραδίου μία εβδομάδα πριν από τον αγώνα, όταν και συμφωνήθηκαν οι λεπτομέρειες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Από την πλευρά τους, οι σερβικές και κροατικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Μάλιστα, ένας από τους αστυνομικούς φέρεται να άκουσε έναν από τους Κροάτες συλληφθέντες να λένε "δεν ήξερα ότι θα έτρωγα τόσο ξύλο για 100 ευρώ".

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι έξι συλληφθέντες αφορούν βίαιη συμπεριφορά σε αθλητικό γεγονός και γι' αυτό κινδυνεύουν με φυλάκιση από έξι μήνες μέχρι πέντε χρόνια, ενώ για τον αρχηγό της ομάδας μέχρι δώδεκα χρόνια.

Photo Credits: AP Photo/Darko Vojinovic

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ