ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποσύρθηκε ο Τσόρι!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο 38χρονος Αργεντινός, Τσόρι, που έκανε μια σπουδαία τετραετία με τη φανέλα του Ολυμπιακού (126 συμμετοχές, 40 γκολ), ανακοίνωσε ότι σταματάει την καριέρα του με σκοπό να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

Αγαπήθηκε στον Ολυμπιακό και το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ή Τσόρι, ανακοίνωσε σε ηλικία 38 ετών ότι σταματάει την καριέρα του, θέλοντας πλέον να αφοσιωθεί στην οικογένειά του και να περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του, λεχοντας μείνει ένα χρόνο χωρίς ομάδα.

Γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1981, ο Τσόρι ξεκίνησε την καριέρα του στην Κίλμες (2000-2001) και ακολούθως αγωνίστηκε στη Ρίβερ Πλέιτ μέχρι το 2004. Η επόμενη τριετία του ήταν στη ρωσική Ρουμπίν Καζάν (2004-2007), όπου βίωσε πολύ δύσκολες στιγμές, όπως είχε εξομολογηθεί σε περσινή του συνέντευξη.

Το 2007 μια άλλη ρωσική ομάδα, η Ζενίτ, τον αγόρασε αντί 7.000.000€. Εκεί για έμεινε για δύο χρόνια και στις 13 Μαρτίου 2009 επέστρεψε στη Ρουμπίν. Εκείνη τη χρονιά ανακηρύχθηκε ο καλύτερος παίκτης του ρωσικού πρωταθλήματος. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους υπέγραψε για 3,5 χρόνια στη Βαλένθια.

Στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011, το όνομα του Τσόρι συνδέθηκε με τη Γιουβέντους. Η Βέκια Σινιόρα είχε κινηθεί για να τον πάρει δανεικό με οψιόν αγοράς, αλλά το deal δεν προχώρησε ποτέ. Εντέλει, το 2011 πίεσε να επιστρέψει στη Ρίβερ, η οποία είχε υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη κατηγορία.

Αφού η επιθυμία του έγινε πράξη (δόθηκε δανεικός), οι οπαδοί των "Μιγιονάριος" εκτίμησαν την κίνηση του Αργεντινού, με τους οποίους θέλησε να αγωνιστεί παρότι η ομάδα δεν ανήκε στη μεγάλη κατηγορία. Αφού πέτυχε την άνοδο, το 2012 υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους στη Ράγιο Βαγιεκάνο, που συμμετείχε στη La Liga. Στο "Βαγιέκας" έμεινε για ένα χρόνο και την επομένη θα έπαιρνε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Σε ηλικία 32 ετών ο Ντομίνγκες όλα έδειχναν πως θα παρέμενε στο ισπανικό πρωτάθλημα. Προτίμησε τελικά να ακολουθήσει τον πρώην τεχνικό της Χετάφε και της Σεβίλλης, Μίτσελ, στον Ολυμπιακό. Τον Ιούλιο του 2013 υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Θα έμενε εντέλει για τέσσερα χρόνια στο λιμάνι, όπου θα ζούσε μεγάλες στιγμές σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League και Europa League. Με τους "ερυθρόλευκους" κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, μέτρησε 26 παρουσίες στην Ευρώπη, όπου σημείωσε έξι γκολ, μεταξύ των οποίων στον εντός έδρας νικηφόρο (2-0) αγώνα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (πρώτος αγώνας για τους "16" του CL) το 2014.

Έφτασε να κάνει 126 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό, αλλά και να σημειώσει 40 γκολ. Έφτασε να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές στις τάξεις των οπαδών, χάρη στο πάθος με το οποίο αγωνιζόταν, για την τεχνική του κατάρτιση, αλλά και για τις εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις όπου αγωνίστηκε με τους Πειραιώτες.

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗ ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ

Στις 7 Αυγούστου 2017 ο Τσόρι επέστρεψε στη Ράγιο Βαγιεκάνο, με την οποία έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Η σεζόν 2017-2018 ήταν η τελευταία της εξαιρετικής του καριέρας, καθώς εφέτος δεν έπαιξε αλλού. Εκτός από τους τίτλους με τον Ολυμπιακό, κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Ρωσία το 2009, το Κύπελλο UEFA με τη Ζενίτ το 07-08, δύο ευρωπαϊκά Super Cup (07-08, 08-09) και δύο πρωταθλήματα Ρωσίας (2007, 2009). Με τη Ρίβερ κατέκτησε τα πρωταθλήματα Clausura το 2002, το 2003 και το 2004, ενώ με την Αργεντινή U20 σήκωσε το World Youth Championship.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ