ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποσύρεται από τους πάγκους ο Λίπι

Marcelo Lippi, coach of the Italian national team, gives order to his players during training session in the eve of World Cup qualifying match against Slovenian national team, in Celje, Slovenia, Friday, Oct. 8, 2004. (AP Photo/Darko Bandic)
Marcelo Lippi, coach of the Italian national team, gives order to his players during training session in the eve of World Cup qualifying match against Slovenian national team, in Celje, Slovenia, Friday, Oct. 8, 2004. (AP Photo/Darko Bandic) AP PHOTO/DARKO BANDIC

Ο Μαρσέλο Λίπι είναι έτοιμος να αποσυρθεί από τους πάγκους, κλείνοντας μια σπουδαία καριέρα, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006 με την εθνική Ιταλίας.

Ο Μαρσέλο Λίπι είναι έτοιμος να αποσυρθεί από τους πάγκους, κλείνοντας μια σπουδαία καριέρα, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006 με την εθνική Ιταλίας. Ο 70χρονος, ο οποίος από το 2016 είναι στον πάγκο της εθνικής Κίνας, ετοιμάζεται τον Φεβρουάριο, όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του με την ομοσπονδία της χώρας, να βάλει τίτλους τέλους στην προπονητική διαδρομή του.

Ο Λίπι γνώρισε μεγάλες επιτυχίες σε Αταλάντα, Νάπολι, Γιουβέντους, Ιντερ και εθνική Ιταλίας. Το 2006 οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ μετράει ένα Champions League με τη Γιουβέντους, καθώς επίσης πέντε πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ιταλίας. Στην Κίνα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Γκουανγκζού Εβεργκράντε.

"Θέλω να γυρίσω σπίτι. Έχω συμβόλαιο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, όταν και ολοκληρώνεται το ασιατικό κύπελλο. Θα δούμε μετά από αυτό, αλλά νομίζω πως αυτή θα είναι η τελευταία μου εμπειρία. Είναι πιθανό να φύγω από την Κίνα τον Φεβρουάριο και να επιστρέψω στην Ιταλία και στην οικογένεια μου", δήλωσε ο πολύπειρος Ιταλός κόουτς.

AP Photo/Darko Bandic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ