ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκάλυψη: Το scouting report του Μουρίνιο για την Μπαρτσελόνα το 2006!

Chelsea manager Jose Mourinho answers a question at a news conference at the Stamford Bridge Stadium, London,Tuesday Oct. 17, 2006. Chelsea will face Barcelona in a champions League group A soccer match Wednesday Oct 18. (AP Photo/Tom Hevezi)
Chelsea manager Jose Mourinho answers a question at a news conference at the Stamford Bridge Stadium, London,Tuesday Oct. 17, 2006. Chelsea will face Barcelona in a champions League group A soccer match Wednesday Oct 18. (AP Photo/Tom Hevezi) ASSOCIATED PRESS

Το scouting report της Τσέλσι για τον αγώνα της κόντρα στην Μπαρτσελόνα το μακρινό 2006 βγήκε στη φόρα, με τους Λονδρέζους να επικεντρώνονται στον "κλέφτη Ροναλντίνιο" και στον Μέσι "που τον σταματάς μόνο με κλωτσιά".

Στο δρόμο προς την κατάκτηση του 2ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League στην ιστορία της (νίκησε 2-1 στον τελικό την Άρσεναλ) η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε στη φάση των "16" την Τσέλσι, σε δύο αναμετρήσεις που έμειναν στην ιστορία για αρκετούς λόγους.

Όπως για παράδειγμα, για το "διπλό" των Καταλανών στον πρώτο αγώνα στην Αγγλία με σκορ 2-1, για τα παράπονα που είχαν για την κακή κατάσταση του χορταριού στο "Στάμφορντ Μπριτζ" (κατηγορήθηκε η Τσέλσι πως το άφησε επίτηδες σε αυτή την κατάσταση για να δυσκολέψει την πιο τεχνική ομάδα του ζευγαριού) αλλά και για την αποβολή του Ντελ Όρνο με απευθείας κόκκινη για σκληρό φάουλ στον Λιονέλ Μέσι στο 36ο λεπτό.

Εκείνο το ματς, που "γέμισε" τόσο τους φιλάθλους και των δύο ομάδων (στη ρεβάνς αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 με τα τέρματα των Ροναλντίνιο και Λάμπαρντ), έρχεται τώρα στο προσκήνιο 13 χρόνια μετά λόγω... διαρροής!

Συγκεκριμένα, ο φάκελος που είχε κάνει το προπονητικό τιμ του Ζοζέ Μουρίνιο για την κατασκοπεία της Μπαρτσελόνα αποκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα το ποδοσφαιρικό κοινό να μάθει μετά από πολλά χρόνια κάποιες από τις σκέψεις των Λονδρέζων για τους παίκτες του Φρανκ Ράικαρντ. Τι έλεγε σε γενικές γραμμές το σκάουτινγκ για τα μεγάλα όπλα της Μπαρτσελόνα; Ιδού οι απαντήσεις...

Αποκάλυψη: Το scouting report του Μουρίνιο για την Μπαρτσελόνα το 2006!
Αποκάλυψη: Το scouting report του Μουρίνιο για την Μπαρτσελόνα το 2006!
Αποκάλυψη: Το scouting report του Μουρίνιο για την Μπαρτσελόνα το 2006!

Για τον Κάρλες Πουγιόλ: "Δρα επιθετικά αλλά παίζει με το συναίσθημα. Δεν έχει αίσθηση του χώρου. Τρελαίνεται με τους διαιτητές όταν του καταλογίζουν φάουλ και τρελαίνεται με προκλήσεις".

Για τον Ολεγκέρ: "Ευάλωτος αμυντικά, ιδανικός στόχος για να του ασκηθεί πίεση".

Για τον Μέσι: "Κάντε του φάουλ. Σημαντικό να γίνει αυτό εκτός περιοχής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εκπληκτικός στο "1 εναντίον 1". Έχει ποιότητα και ταχύτητα αλλά παίζει πολύ με το αριστερό πόδι. Έχει απόλυτη ελευθερία και συχνά καταλήγει στην απέναντι πελυρά για να δημιουργήσει μαζί με τον Ροναλντίνιο ανισορροπία στον αντίπαλο".

Για τον Ροναλντίνιο: "Πολύ πιο επικίνδυνος μεταξύ των γραμμών. Πολύ κακός στο να επιστρέφει στην άμυνα και στην αμυντική δουλειά. Συνεχώς κλέβει, πέφτει πολύ εύκολα".

Για τον Σαμουέλ Ετό: "Εκρηκτικός και επιθετικός, με ή χωρίς τη μπάλα. Κυνηγά, παίζει σε υψηλό τέμπο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Κάνει σουτ από παντού και χωρίς προετοιμασία. Αμυντικά πολύ δυνατός".

Τι άλλο "ενδιαφέρον" περιείχε το scouting report της Τσέλσι; "Ελέγξτε την πίεση που ασκούν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα σε διαιτητή και βοηθό, πολύ σημαντικό να ασκούμε και εμείς πίεση"!

Το φάουλ του Ντελ Όρνο στον Μέσι που έφερε την αποβολή του...

Ο Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ"

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ