ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκαλύψεις του Φέργκιουσον για Γουαρδιόλα και Πογκμπά!

Αποκαλύψεις του Φέργκιουσον για Γουαρδιόλα και Πογκμπά!

Ο Άλεξ Φέργκιουσον ήθελε τον Πεπ Γουαρδιόλα να τον διαδεχτεί στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όχι τον Ντέιβιντ Μόγιες! Διαβάστε τι αποκαλύπει στο νέο του βιβλίο για το ραντεβού του με τον Καταλανό αλλά και το λόγο που έφυγε ο Πολ Πογκμπά από τους "κόκκινους διαβόλους".

Αρκετές είναι οι αποκαλύψεις που κάνει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο "Leading", με πιο εντυπωσιακή να είναι αυτή που αφορά τον αντικαταστάτη του στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2013. Στο βιβλίο ο Σκωτσέζος ομολογεί για πρώτη φορά ότι πριν καταλήξουν οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην λύση του Ντέιβιντ Μόγιες ο ίδιος είχε προσπαθήσει να δελεάσει τον Πεπ Γουαρδιόλα χωρίς όμως επιτυχία.

Αποκαλύψεις του Φέργκιουσον για Γουαρδιόλα και Πογκμπά!
© SIMON STACPOOLE / OFFSIDE

"Είχα δείπνο με τον Πε Γουαρδιόλα στη Νέα Υόρκη το 2012 αλλά δεν μπορούσα να του κάνω κάποια άμεση πρόταση επειδή σε εκείνο το χρονικό σημείο η αποχώρηση από τους πάγκους δεν ήταν στην ατζέντα μου.

Είχε ήδη κατακτήσει έναν αξιοζήλευτο αριθμό τροπαίων με τη Μπαρτσελόνα και τον θαύμαζα πολύ. Ζήτησασ από τον Πεπ να μου τηλεφωνήσει πριν αποδεχτεί μία πρόταση από άλλο σύλλογο αλλά δεν το έκανε και τον Ιούλιο του 2013 ξεκίνησε η συνεργασία του με τη Μπάγερν", αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Φέργκιουσον, ο οποίος δεν ήταν μόνο εντυπωσιασμένος από τους 14 τίτλους του Γουαρδιόλα με τους "μπλαουγκράνα" αλλά και από τις δύο νίκες που είχε εις βάρος του στους τελικούς Champions League του 2009 και του 2011.

Αποκαλύψεις του Φέργκιουσον για Γουαρδιόλα και Πογκμπά!

Πέρα όμως από τον Γουαρδιόλα που ήταν η πρώτη του επιλογή, ο Φέργκιουσον παραδέχτηκε πως οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου είχαν εξετάσει και άλλα ονόματα υποψηφίων πριν καταλήξουν στη λύση του Μόγιες, με τον νυν τεχνικό της ομάδας Λουίς Φαν Χάαλ να είναι μεταξύ αυτών.

"Είναι τέτοια η ζωή που μερικές φορές οι καλύτερες θεωρίες και οι καλύτερες προθέσεις δεν γίνονται πράξη. Πιστέψτε με, το διοικητικό συμβούλιο της Γιουνάιτεντ δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να επιλέξει έναν προπονητή που θα έμενε για χρόνια στο σύλλογο.

Όταν ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την εύρεση του αντικαταστάτη μου, είδαμε ότι αρκετοί επιθυμητοί υποψήφιοι δεν ήταν διαθέσιμοι. Ήταν προφανές ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε δώσει το λόγο του στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ότι θα γύριζε στην Τσέλσι και πως ο Κάρλο Αντσελότι θα τον διαδεχόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αποκαλύψεις του Φέργκιουσον για Γουαρδιόλα και Πογκμπά!
© AFP/GETTY IMAGES

Ξέραμε επίσης ότι ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν χαρούμενος στη Ντόρτμουντ και θα υπέγραφε νέο συμβόλαιο. Εν τω μεταξύ, ο Λουίς Φαν Χάαλ είχε αναλάβει να οδηγήσει την Ολλανδία στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας", δήλωσε σχετικά.

Στο ίδιο βιβλίο, ο Φέργκιουσον παραδέχτηκε για πρώτη φορά πως η βασική αιτία που ο Πολ Πογκμπά αποχώρησε από το "Old Trafford" ήταν ο... μάνατζέρ του παίκτη, Μίνο Ραϊόλα.

"Υπάρχουν ένας ή δύο ποδοσφαιρικοί μάνατζερ που απλά δεν συμπαθώ και ο Μίνο Ραϊόλα, ο μάνατζερ του Πολ Πογκμπά, είναι ένας από αυτούς. Δεν του είχα εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα.

Αποκαλύψεις του Φέργκιουσον για Γουαρδιόλα και Πογκμπά!

Έγινε ο μάνατζερ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς από τον καιρό που έπαιζε στον Άγιαξ και έφτασε να εκπροσωπεί τον Πογκμπά που ήταν μόλις 18 ετών. Είχαμε τριετές συμβόλαιο με τον Πολ και είχε και οψιόν για ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο και θέλαμε να υπογράψουμε μαζί του.

Ο Ραϊόλα εμφανίστηκε όμως ξαφνικά στη σκηνή και το πρώτο μας ραντεβού ήταν φιάσκο. Αυτος και εγώ ήμασταν σαν το λάδι και το νερό. Ο Ραϊόλα κατάφερε να επηρεάσει τον Πογκμπά και την οικογένεια του παίκτη και έτσι τον έπεισε να υπογράψει στη Γιουβέντους".

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μίλησε επίσης στο νέο του βιβλίο για:

Για την περίπτωση να έπαιρνε τη σκυτάλη ο Ράιαν Γκιγκς όταν αποχώρησε από τον πάγκο το 2013: "Έχει εξυπνάδα, παρουσία και γνώση. Δεν υπήρχε όμως περίπτωση να ζητήσω από οποιονδήποτε παίκτη να αναλάβει να καλύψει το κενό μου όταν θα αποσυρόμουν".

Αποκαλύψεις του Φέργκιουσον για Γουαρδιόλα και Πογκμπά!
© SNS GROUP

Για τους παίκτες-αστέρια με τους οποίους έχει συνεργαστεί: "Στο βιβλίο μου υπάρχουν μόνο ένα δύο παίκτες παγκόσμιας κλάσης που παίζουν τώρα: Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν θέλω να υποβαθμίσω ή να κριτικάρω κάποιον από τους σπουδαίους ή πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει για μένα στα 26 χρόνια παρουσίας μου στη Γιουνάιτεντ, όμως μόνο τέσσερις ήταν παγκόσμιας κλάσης: Καντονά, Γκιγκς, Ρονάλντο και Σκόουλς. Και από τους τέσσερις ο Κριστιάνο ήταν σαν ένα στολίδι στην κορυφή ενός χριστουγενιάτικου δέντρου. Πέρα από το φανταστικό σώμα του είχε επίσης ωραιοπάθεια και ματαιοδοξία. Ο Ρονάλντο στεκόταν μπροστά στον καθρέφτη και οι άλλοι θα του έριχναν κάλτσες".

Αποκαλύψεις του Φέργκιουσον για Γουαρδιόλα και Πογκμπά!
© ANDY HOOPER

Για το ότι δεν ήθελε να παίρνει περισσότερα χρήματα κάποιος παίκτη του σε σύγκριση με αυτόν: "Όταν οι Γκλέιζερς και ο Ντέιβιντ Γκιλ συμφώνησαν να αυξήσουν σημαντικά το μισθό του Ρούνεϊ, ήθελαν να μάθουν πως αισθάνθηκα. Τους είπα πως δεν θεωρούσα δίκαιο ο Ρούνεϊ να κερδίζει διπλάσια χρήματα από όσα κέρδιζα εγώ και ο Τζόελ Γκλέιζερ είπε αμέσως: "Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά τι μπορούμε να κάνουμε. Ήταν απλό. Συμφωνήσαμε απλά ότι κανείς παίκτης δεν έπρεπε να πληρώνεται περισσότερο από μένα. Συμφωνήσαμε σε λιγότερο χρόνο από όσο χρειάζεται για να διαβάσεις την προηγούμενη πρόταση".

Αποκαλύψεις του Φέργκιουσον για Γουαρδιόλα και Πογκμπά!
© AFP/GETTY IMAGES

Για το ενδεχόμενο να έπαιρνε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Μπαλοτέλι: "Το 2010 φλέρταρα για λίγο με την ιδέα να πάρουμε τον Μπαλοτέλι, τον ταλαντούχο αλλά αμφιλεγόμενο Ιταλό στράικερ. Έκανα την έρευνά μου για αυτόν, μιλώντας σε κάποιες επαφές που είχα από Ιταλία, όμως με πληροφόρησαν ότι θα έπαιρνα μεγάλο ρίσκο με την απόκτησή του. Για μένα αυτές οι πληροφορίες ήταν σαν μάννα εξ ουρανού".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ