ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποφασίζει για τέταρτη αλλαγή στο ποδόσφαιρο η UEFA

Colombia's Radamel Falcao (9) prepares to go in as a substitution in the second half of an international friendly soccer match against Brazil, Friday, Sept. 5, 2014, in Miami Gardens, Fla. Brazil defeated Colombia 1-0. (AP Photo/Lynne Sladky)
Colombia's Radamel Falcao (9) prepares to go in as a substitution in the second half of an international friendly soccer match against Brazil, Friday, Sept. 5, 2014, in Miami Gardens, Fla. Brazil defeated Colombia 1-0. (AP Photo/Lynne Sladky) AP

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση της UEFA να εφαρμόσει το δικαίωμα για τέταρτη αλλαγή - μίας επιπλέον από τις τρεις που ισχύουν τώρα - έτσι όπως προέκυψε από το Συνέδριο της Εκτελεστικής Επιτροπής της στην Μπρατισλάβα.

Είδηση έβγαλε το Συνέδριο της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στην Μπρατισλάβα, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει πρέπει να θεωρείται ειλημμένη η απόφαση για εφαρμογή του δικαιώματος τέταρτης αλλαγής στα ματς των διοργανώσεών της.

Πρόκειται για μια σημαντική μεταβολή, καθώς με το πλαίσιο που ισχύει εδώ και χρόνια οι προπονητές των ομάδων έχουν στη διάθεσή τους τρεις κινήσεις (αλλαγές) από τον πάγκο. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία οδηγήθηκε σε αυτήν την κίνηση, ορμώμενη από τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών για το (ολοένα και περισσότερο) βεβαρημένο καλεντάρι.

Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα αποφασιστεί επίσημα και θα εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ