ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τα φανάρια, συμβόλαιο στην ομάδα της καρδιάς του!

Από τα φανάρια, συμβόλαιο στην ομάδα της καρδιάς του!

Ο 14χρονος Παραγουανός, Ιβάν Χένες, προσπαθούσε με τρικ με την μπάλα στα φανάρια της Ασουνσιόν να μαζέψει λίγα χρήματα για να εξασφαλίζει τα προς το ζην. Τώρα ετοιμάζεται να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο στην ομάδα της καρδιάς του.

Η ζωή του εκτυλίσσεται ωσάν βγαλμένη από παραμύθι. Ο δρόμος που διένυσε μέχρι τώρα μόνο με ροδοπέταλα δεν ήταν στρωμένος. Εξάλλου, ήταν υποχρεωμένος να βαδίσει αυτό το δρόμο από το αντίθετο ρεύμα.

Το φυσιολογικό θα ήταν να έφθανε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, έχοντας περάσει προηγουμένως από τα τμήματα υποδομών κάποιας ομάδας. Αλλά, στην περίπτωσή του δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Από τα φανάρια, συμβόλαιο στην ομάδα της καρδιάς του!

Ο Ιβάν Χένες είναι ένας Παραγουανός, ηλικίας 14 ετών. Δεν απολαμβάνει τα στοιχειώδη προνόμια των συνομηλίκων. Ο,τι για τους άλλους είναι... εννοούμενα, για τον ίδιο δεν είναι.

Ακόμη και το καθημερινό φαγητό. Για να το εξασφαλίσει, έπρεπε να περιμένει το φανάρι στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας του, Ασουνσιόν, και να εντυπωσιάσει τους οδηγούς με τα τρικ με την μπάλα του. Μήπως και βάλει στην τσέπη του κάποια γκουαρανί (εθνικό νόμισμα της Παραγουάης) για να "βγάλει" ακόμη μία ημέρα.

Έστω και για λίγα δευτερόλεπτα (όσο διαρκεί το φανάρι), έστω και όχι σε χλοοτάπητα (αλλά στην άσφαλτο) προσπαθούσε να υποδυθεί τον Μαραντόνα, τον Πελέ, τον Μέσι.

Από τα φανάρια, συμβόλαιο στην ομάδα της καρδιάς του!

Το όνειρο να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής κάποιας ομάδας, επιεικώς απατηλό. Ορφανός από πατέρα, με μητέρα άνεργη και τη μικρότερη αδελφή του να κάνει την ίδια δουλειά με αυτόν, οι ελπίδες απειροελάχιστες.

Αλλά μια μέρα, δεν ήταν σαν κι όλες τις άλλες. Οδηγός σε ένα από τα οχήματα που περίμεναν το πράσινο χρώμα στο φανάρι, ήταν ο δημοσιογράφος και παραγωγός του Radio Uno AM, Ανίμπαλ Κορονέλ.

Από τα φανάρια, συμβόλαιο στην ομάδα της καρδιάς του!

Βιντεοσκόπησε τον μικρό Ιβάν και κάθισε να του μιλήσει. Αυτός του εξήγησε ότι προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να αγοράσει ρούχα για τα Χριστούγεννα.

Ο Κορονέλ δημοσίευσε το video και την ιστορία στους λογαριασμούς του στα social media. Δεν άργησε να γίνει viral. Κάτι, όμως, έλειπε από το παραμύθι.

Ο Ιβάν είχε πει στον δημοσιογράφο ότι υποστηρίζει την Γκουαρανί, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Παραγουάης. Μόλις το έμαθαν οι διοικούντες αυτήν, έψαξαν να τον βρουν. Τον βρήκαν και τον προσκάλεσαν στο "Rogelio Livieres". Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ομάδας, Χουάν Αλμπέρτο Ακόστα, και τον υποδέχθηκε με τιμές... επισήμου.

Από τα φανάρια, συμβόλαιο στην ομάδα της καρδιάς του!

Έλαβε αρκετά δώρα (φανέλα της ομάδας, παπούτσια, μπάλα), αλλά το καλύτερο ήταν άλλο. Η Γκουαρανί τον κάλεσε να δοκιμαστεί στα τμήματα υποδομής της. Τώρα, ετοιμάζεται να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

Αν κάτι πάει στραβά, υπάρχει κι εναλλακτική. Η ιστορία του συγκίνησε τον ατζέντη, Ρέχις Μάρκες, ο οποίος υποστήριξε: " Ας δοκιμάσει στην Γκουαρανί, μιας και είναι οπαδός της. Αλλά, εάν για κάποιο λόγο δεν μπορέσει να γίνει, θα μιλήσω να πάει στην Ολίμπια. Η μόνη προϋπόθεση που του έβαλα είναι να αφήσει το δρόμο και να παλέψει για το όνειρό του. Θα τον βοηθήσω εγώ. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από αυτόν".

Από τα φανάρια, συμβόλαιο στην ομάδα της καρδιάς του!
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ