ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντσελότι: "Είχα κάνει πρόταση στον Γκουαρντιόλα όταν ήταν παίκτης"

Bayern coach Carlo Ancelotti, left, welcomes Manchester City's coach Pep Guardiola prior to a friendly soccer match between FC Bayern Munich and Manchester City at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, July 20, 2016. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern coach Carlo Ancelotti, left, welcomes Manchester City's coach Pep Guardiola prior to a friendly soccer match between FC Bayern Munich and Manchester City at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Wednesday, July 20, 2016. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο Κάρλο Αντσελότι αποκάλυψε πως όταν ήταν στον πάγκο της Πάρμα είχε προσπαθήσει να αποκτήσει τον Πεπ Γκουαρντιόλα, όμως εκείνος παρέμεινε στην Μπαρτσελόνα.

Εκτός από εξαιρετικός προπονητής, ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπήρξε ένας ευφυής αμυντικός μέσος και θα μπορούσε να πει κανείς ότι μαζί με τον Φερνάντο Ρεδόνδο πήγαν την συγκεκριμένη θέση σε άλλο επίπεδο. Όπως ήταν φυσιολογικό έναν τέτοιο παίκτη όλοι οι προπονητές θα τον ήθελαν στην ομάδα τους.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Κάρλο Αντσελότι. Τότε ο νυν κόουτς της Έβερτον μετά από ένα μικρό αγροτικό στην Ρετζιάνα είχε αναλάβει την Πάρμα.

Στην διετία που ήταν στο πάγκο της ουσιαστικά είχε αρχίσει να χτίζεται ένα εντυπωσιακό ρόστερ. Μπουφόν, Καναβάρο, Τουράμ, Ντίνο Μπάτζιο, Σενσίνι, Φιόρε, Κρέσπο, Κιέζα, Ασπρίγια, είναι μερικά από τα ονόματα των παικτών που βρίσκονταν στην Πάρμα.

Όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Ιταλός κόουτς, είχε επαφές τόσο με την Μπαρτσελόνα όσο και με τον Γκουαρντιόλα για να τον αποκτήσει. "Θυμάμαι όταν ήμουν προπονητής στην Πάρμα, είχα προσπαθήσει να τον αποκτήσω, αλλά αποφάσισε να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα. Του είχα πει πως θα ήταν ο ιδανικός για τον τρόπο παιχνιδιού μας, αλλά στο τέλος αποφάσισε να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα. Από τότε έχουμε καλές σχέσεις" είπε αρχικά ο Αντσελότι.

Στη συνέχεια αποθέωσε τον Γκουαρντιόλα ως προπονητή: "Ο Πεπ είναι ένας φανταστικός μάνατζερ. Έχω μεγάλο σεβασμό στη δουλειά του γιατί είναι μία ιδιοφυΐα. Πάντα προσπαθεί να κάνει κάτι το διαφορετικό στο γήπεδο".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ