Ανακοίνωση "κόλαφος" της ομοσπονδίας για Ανιέλι

Ο εισαγγελέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας απάντησε στις δηλώσεις του Αντρέα Ανιέλι με το σκεπτικό της παραπομπής του προέδρου της Γιουβέντους στο πειθαρχικό όργανο, για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και απάτη με εισιτήρια.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας (FIGC) τοποθετήθηκε για την παραπομπή του προέδρου της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, στο πειθαρχικό όργανο, μετά από τις δηλώσεις του επικεφαλής των "μπιανκονέρι" με τις οποίες καταφέρθηκε εναντίον της ενέργειας αυτής.

Ο εισαγγελέας της FIGC εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί το σκεπτικό για το κατηγορητήριο εις βάρος του Ανιέλι, ο οποίος φέρεται να είχε ο ίδιος αλλά και στελέχη του συλλόγου συναντήσεις με οπαδούς και ultras με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και να τους προμήθευαν παρανόμως με εισιτήρια αγώνων.

"Την περίοδο από τη σεζόν 2011-2012 μέχρι τουλάχιστον όλο το 2015-2016, ο Ανιέλι, με την εκπεφρασμένη πρόθεση να διατηρήσει τη δημόσια τάξη σε τομείς του σταδίου που καταλαμβάνονται από ultras και να αποφύγει πρόστιμα και κυρώσεις, δεν απέτρεψε διευθυντές της Γιουβέντους, παίκτες και σχετιζομένους να έχουν διαρκείς και επί μακρώ σχέσεις με τις αυτοαποκαλούμενες ομάδες ultra, που περιλαμβάνουν μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, επιτρέποντας την πώληση εισιτηρίων και εισιτηρίων διαρκείας σε τιμές ανώτερες από το αναγραφόμενο ποσό".

"Αυτά τα εισιτήρια μοιράστηκαν χωρίς την προσκόμιση ταυτοτήτων και ως εκ τούτου παραβιάστηκαν οι κανονισμοί δημόσιας ασφάλειας, ευνοώντας εις γνώσιν τους το φαινόμενο της μίσθωσης εισιτηρίων. Προσωπικά ο ίδιος συμμετείχε σε ορισμένες συναντήσεις με μέλη οργανωμένου εγκλήματος και ultras, επιτρέποντάς τους κατά τη διάρκεια του Γιουβέντους - Τορίνο τον Φεβρουάριο του 2014 να φέρουν απαγορευμένα βεγγαλικά και πανό, όλα με στόχο να κατευνάσουν και να κερδίσουν την εύνοια των ultras".

Photo credits: AP Photo/Lionel Cironneau

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Παραπομπή Ανιέλι για επαφές με τη Μαφία

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Honor 8X είναι το smartphone που θα τιμήσει τα λεφτά του

Βρήκαμε το καινούριο μας κινητό σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24