ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αμπντούν: "Αν υπάρχει κλαμπ με @ρχιδι@, ας έρθει να με πάρει"

Αμπντούν: "Αν υπάρχει κλαμπ με @ρχιδι@, ας έρθει να με πάρει"

Σε μια έντονη συναισθηματικά συνέντευξη, ο Τζαμέλ Αμπντούν μίλησε για την τροπή που πήρε η καριέρα του, επικαλέστηκε τους Βαλβέρδε και Ζαρντίμ προς υπεράσπιση του, αναφέρθηκε στην ταμπέλα του τζογαδόρου και αναρωτήθηκε αν υπάρχει κλαμπ με... κότσια να του προσφέρει συμβόλαιο.

Κουβαλούσε πάντα μια φήμη ότι πρόκειται για παίκτη με δύσκολο χαρακτήρα που χρειαζόταν ιδιαίτερη μεταχείριση. Η απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα αποδείχθηκε ιδανική για τον ίδιο, με αποκορύφωμα τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Τη σεζόν 2012 - 2013 ήταν ο MVP του πρωταθλήματος φορώντας τα ερυθρόλευκα, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά η καριέρα του μπήκε σε λάθος μονοπάτια, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι χωρίς ομάδα.

"Νομίζω οι εκπρόσωποι μου δεν έκαναν σωστή προεργασία. Το 2012 ο Μιραλάς είχε ανάλογη παρουσία στην Ελλάδα και υπέγραψε στην Έβερτον έναντι 7 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρω αν είμαι το ίδιο καλός με τον Κέβιν, αλλά άξιζα ένα καλύτερο κλαμπ αν η δουλειά είχε γίνει σωστά", ήταν η εξήγηση του Τζαμέλ Αμπντούν στη συνέντευξη που έδωσε στο France Football και η οργή του για την πορεία των πραγμάτων ήταν έκδηλη.

ΑΠΟ ΤΟ TOP-20 ΣΤΟ... ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ

"Μου πούλησαν ένα όνειρο. Ο πρόεδρος μου εξήγησε ότι η ομάδα θα χτιζόταν γύρω μου, ότι ο στόχος ήταν η Premier League. Έτσι υπέγραψα για τρία χρόνια στην Φόρεστ, σε ένα σύλλογο που λογίζεται ως μυθικός στην Αγγλία. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα "γιατί όχι;"

Όταν έφτασα εκεί αντιλήφθηκα ότι ο πρόεδρος δεν αποφάσιζε για όλα. Ήταν ένα πιόνι. Ο κόουτς Μπίλι Ντέιβις δεν με ήθελε καθόλου. Πολύ γρήγορα με έθεσε στο περιθώριο. Αγωνίστηκα σε 22 ματς, 15 ως βασικός αλλά ένιωθα ότι δεν υπήρχε εμπιστοσύνη.

Έπαιζα με το μαχαίρι στο λαιμό. Είπα στον εαυτό μου ότι αν δεν είμαι καλά, τότε καλύτερα να φύγω. Το κλαμπ είχε απογοητευτικά αποτελέσματα. Μετά ήρθε ο Στιούαρτ Πιρς. Τον είχα στην Μάντσεστερ Σίτι 6 χρόνια πριν. Δεν με υπολόγιζε και μου είπε "μπορείς να φύγεις".

Αμπντούν: "Αν υπάρχει κλαμπ με @ρχιδι@, ας έρθει να με πάρει"

Βλέπω τον πρόεδρο και του λέω: με έπεισες να έρθω ως πρωταγωνιστής τη στιγμή που ήμουν πολύ καλά στον Ολυμπιακό, μου διάλυσες το κεφάλι να έρθω, τσακώθηκα με τον πρόεδρο στον Πειραιά με τον οποίο είχα εξαιρετικές σχέσεις.

Αντιλήφθηκα το λάθος μου εκείνη τη στιγμή. Ήμουν σε ένα σύλλογο μέσα στην 20άδα της Ευρώπης και βρέθηκα σε ένα... μαγειρείο της 2ης κατηγορίας στην Αγγλία.

Έπεσα στην παγίδα, δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με τον πρόεδρο. Σε όσους πουν ότι δεν ήμουν ακέραιος, είναι λάθος. Κοιτώντας την εξέλιξη του συλλόγου, υπήρχε ένα ξεκάθαρο πρόβλημα διαχείρισης. Τα πράγματα ολοένα και χειροτερεύουν".

Ο Αμπντούν δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του. Αντιθέτως παραδέχθηκε ότι τα έχει με τους πάντες, ειδικά με όσους δεν του στάθηκαν στα δύσκολα.

"Ναι είμαι απέναντι σε όλους. Αντιλαμβάνομαι πως όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα, κανείς δεν είναι δίπλα σου. Είμαι συναισθηματικός, στον τρόπο παιχνιδιού μου ή στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα. Μπορείς να πεις ότι θες για εμένα αλλά ξέρω πως να είμαι πιστός σε ανθρώπους.

Αμπντούν: "Αν υπάρχει κλαμπ με @ρχιδι@, ας έρθει να με πάρει"

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ένας μάνατζερ είναι να παλέψει για τον παίκτη του όταν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση. Έτσι είναι. Πραγματικά, δεν έπρεπε να βρίσκομαι χωρίς ομάδα...".

Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΥ

"Το 2010 αντιμετωπίζω προβλήματα στη Ναντ, κανείς δεν με θέλει στη Γαλλία, ούτε η νεοφώτιστη Αρλ-Αβινιόν. Πηγαίνω στην Ελλάδα και μου κάνει καλό. Κερδίζω ωριμότητα στο παιχνίδι μου. Τρεις σεζόν αργότερα ήμουν ο καλύτερος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πάντα ήμουν αποφασισμένος. Ποτέ δεν ξέχασα από που προέρχομαι. Αυτή είναι η δύναμη μου", εξομολογείται ο Αλγερινός εξτρέμ και παράλληλα εκφράζει την απογοήτευση του για το γεγονός ότι στη Γαλλία του γύρισαν την πλάτη κολλώντας του ταμπέλες:

"Ναι, κανείς δεν με ήθελε. Γιατί συνέβη αυτό; Δεν το ξέρω. Ξέρω πως δεν τους αρέσουν οι παίκτες με έντονο χαρακτήρα. Μου κόλλησαν την ταμπέλα του τζογαδόρου από στα 20 μου... Τα πράγματα αλλάζουν, δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος πια.

Ξέρω ότι δεν είναι στα πλαίσια του αθλητισμού. Μπορώ να παίξω σε όλες της ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος, ίσως εκτός από τις τρεις ή τέσσερις κορυφαίες. Δεν ήμουν ποτέ ένας παίκτης για να τον κοροϊδέψει κανείς. Είναι θέμα εμπιστοσύνης και αντίληψης".

"ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΖΑΡΝΤΙΜ"

"Έχω κουραστεί να μιλάνε για μένα χωρίς να ξέρουν τον χαρακτήρα μου και αλλοιώνοντας πολλά πράγματα. Είμαι πατέρας στα 30 μου με τρία παιδιά", συνεχίζει τον φιλιππικό του ο Αμπντούν επικαλούμενος τους Ερνέστο Βαλβέρδε και Λεονάρντο Ζαρντίμ με τους οποίους συνεργάστηκε αρμονικά στο διάστημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό:

"Εάν είμαι το μπερδεμένο παιδί που λένε, ας κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν τον Βαλβέρδε και τον Ζαρντίμ, αυτοί θα τους εξηγήσουν ποιος είμαι και ποια είναι η καθημερινή συμπεριφορά μου.

Αμπντούν: "Αν υπάρχει κλαμπ με @ρχιδι@, ας έρθει να με πάρει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θα ήθελα να δω αυτή τη φήμη που με συνοδεύει -και την οποία θεωρώ λάθος- να σβήνει. Το περιβάλλον μου κόστισε ακριβά...", τονίζει ο Αλγερινός και καλεί όποια ομάδα έχει @ρχίδι@ να του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει σε αυτό που είναι η ζωή του: το ποδόσφαιρο.

"Όλοι έχουν το δικαίωμα στην 2η ευκαιρία. Έχω 300 επαγγελματικά ματς και αρκετά παιχνίδια στο Champions League. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και τρέχω ακόμα και σε Μαραθώνιο. Σήμερα ζω στο Παρίσι και έχω προσωπικό γυμναστή.

Απλά θέλω να παίξω ποδόσφαιρο ξανά. Δεν το κάνω για οικονομικούς λόγους. Η μπάλα είναι η ζωή μου... Αν υπάρχει κλαμπ με @ρχιδι@, ας έρθει να με πάρει. Και υπόσχομαι ότι μετά θα μιλήσουμε γι' αυτό".

Ο... ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΧΡΕΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΓΕΒΑΤΣ

Ο Τζαμέλ Αμπντούν ρωτήθηκε και για τα τεκταινόμενα στην εθνική Αλγερίας, δίχως να κρύψει την απογοήτευση του. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο τεχνικός Ράγεβατς δεν γνώριζε καν τον Μαχρέζ και τον φώναζε... Λέστερ!

"Είμαι πολύ απογοητευμένος που έμπλεξε έτσι η κατάσταση με το Μουντιάλ. Το κεφάλαιο Ράγεβατς κόστισε πολλά στην ομάδα και σε αγωνιστικό επίπεδο και σε χρήματα. Είναι μία καταστροφή. Μετά μαθαίνεις πως δεν ήξερε καλά καλά τον Μαχρέζ και καταλαβαίνεις...

Του φώναζαν "Λέστερ, ε, Λέστερ".... Δεν ήξερε το όνομα του Μαχρέζ, που παραμένει εξαιρετικός παίκτης. Είπε στον Μπραχίμι να παίξει λίμπερο. Με αυτά και με αυτά χάνουμε το Μουντιάλ. Μόνο η προσευχή μας σώζει τώρα. Ακόμα και έτσι στο Κόπα Άφρικα και όπου αλλού παίζουν, είμαι μαζί τους", κατέληξε ο Αλγερινός εξτρέμ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ