ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνίστηκε με μαύρα προς τιμή του θρυλικού Λεβ Γιασίν

Αγωνίστηκε με μαύρα προς τιμή του θρυλικού Λεβ Γιασίν

Ο γκολκίπερ της Όρενμπουργκ βγήκε έναν ξεχωριστό τρόπο για να τιμήσει τη μνήμη του Λεβ Γιασίν 90 χρόνια μετά τη γέννησή του, αγωνιζόμενος με μαύρη περιβολή στο ματς με την Κρίλια Σοβέτοφ (VIDEO).

O Λεβ Γιασίν έγραψε ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα τον περασμένο αιώνα και με τις σπουδαίες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Ντινάμο Μόσχας (1950-1970) και της Σοβιετικής Ένωσης (1954-167) κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση της φίλαθλης κοινής γνώμης ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών.

Το πόσο πολύ λατρεύεται ο Γιασίν στην πατρίδα του, μπορεί να το αντιληφθεί μάλιστα κανείς από ένα ασυνήθιστο περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/10) σε αγώνα του ρωσικού πρωταθλήματος μεταξύ της Όρενμπουργκ και της Κρίλια Σοβέτοφ.

Και αυτό γιατί ο κίπερ των γηπεδούχων κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας μαυρη εμφάνιση και μαύρο καπέλο, όπως ακριβώς έπαιζε ο Γιασίν την εποχή που αγωνιζόταν (το μαύρο καπέλο ήταν το σήμα κατατεθέν για έναν παίκτη που αποκαλείτο "Μαύρη Αράχνη"), με τον Αντρέι Κλίμοβιτς να θέλει με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τον Γιασίν δύο ημέρες πριν τη συμπλήρωση 90 ετών από τη γέννησή του.

Σημειώνεται πως ο Γιασίν γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1919 και έφυγε από τη ζωή στις 20 Μαρτίου 1990 σε ηλικία 60 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ