ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άγιαξ: Παραμένει ισχυρός παρά τη φυγή των Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ

Ajax player celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno)
Ajax player celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Άγιαξ, όπως αναμενόταν, έχασε αυτό το καλοκαίρι τους Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ, παρ' όλα αυτά παραμένει ισχυρός και είναι ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ.

Είναι η μοίρα του. Το γνωρίζει πως πάντα θα βγάζει παίκτες και δεν θα μπορεί να τους κρατάει. Έτσι "μεγάλωσε" όμως, έτσι είναι δομημένο αυτό το τεράστιο κλαμπ που λέγεται Άγιαξ. Μονίμως θα υπάρχουν φουρνιές με τρομερούς παίκτες, αλλά μόλις τους δουν τα μεγάλα "πορτοφόλια", θα τους αγοράζουν από τον Αίαντα. Και ξανά από την αρχή...

Η πώληση των Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ αυτό το καλοκαίρι σε Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα με 85 και 75 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ήταν κάτι που το περίμεναν στον Άγιαξ. Μετά την περσινή τρελή πορεία με νταμπλ στην Ολλανδία και μια ανάσα από τον τελικό του Champions League, ήταν δεδομένο πως τα φώτα θα έπεφταν πάνω στ' αστέρια του.

Όπερ και εγένετο. Έφυγαν δυο βασικοί πυλώνες της ομάδας, όμως στον Άγιαξ ούτε κλαίνε, ούτε μοιρολογούν. Γνωρίζουν τον τρόπο για να βγάλουν και νέο Ντε Λιχτ και νέο Ντε Γιονγκ. Και όχι μόνο, διότι το ρόστερ παραμένει εξαιρετικό, ενώ έρχονται και άλλοι από πίσω. Για τον ΠΑΟΚ ήταν η χειρότερη δυνατή κλήρωση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ έμεινε στην τεχνική ηγεσία παρά τις "σειρήνες" που υπήρξαν και αυτός είναι ο ασφαλής δρόμος για κάτι καλό. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, που πέρυσι παρουσίασε ένα σύνολο που έπαιζε τρομερή μπάλα και στο... τσακ δεν πήγε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ας όψεται ο Λούκας Μόουρα και η οργιαστική βραδιά του στη ρεβάνς του Άμστερνταμ, κάνοντας χατ τρικ και πετυχαίνοντας το τελευταίο γκολ στο φινάλε των καθυστερήσεων.

Ο Άγιαξ έχασε δυο πολύτιμα γρανάζια, αλλά έχει πολύ καλό υλικό. Ο Μπλιντ έμεινε, ο Ταγλιαφίκο το ίδιο, ο Ονάνα κέρβερος κάτω από τα δοκάρια και ήρθαν παίκτες αυτό το καλοκαίρι. Οι Ραζβάν Μαρίν, Κουίνσι Προμές, Κικ Πιέρι, Έντσον Άλβαρες και Λισάντρο Μαρτίνες "αγκυροβόλησαν" στην ολλανδική πρωτεύουσα, περιμένοντας να λάμψουν με την ιστορική φανέλα του Άγιαξ. Ο Φαν ντε Μπέεκ επίσης παραμένει στο ρόστερ, οι Νέρες και Σένε επίσης δεν άλλαξαν φανέλα, όπως και ο Σίεμ Ντε Γιόνγκ. Ο Τάντιτς, ο Ζιγιέκ, ο Ντόλμπεργκ και ο Χούντελαρ επίσης θα βρεθούν απέναντι από τον ΠΑΟΚ.

Αντιλαμβάνονται όλοι, λοιπόν, πως ο Άγιαξ παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έχει το ρόστερ και την ποιότητα για να πραγματοποιήσει ξανά μια εντυπωσιακή σεζόν, να παίξει ωραίο και σύγχρονο ποδόσφαιρο και να κάνει τους πάντες να τον χειροκροτήσουν. Με την ελπίδα όλων βέβαια να είναι... κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στον Δικέφαλο που θα διεκδικήσει τις δικές του πιθανότητες για την υπέρβαση.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ