ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

71 και όχι 75 οι νεκροί στην αεροπορική τραγωδία της Κολομβίας

71 και όχι 75 οι νεκροί στην αεροπορική τραγωδία της Κολομβίας

Νεότερες ανακοινώσεις από την Κολομβία μειώνουν σε 71 άτομα τον αριθμό των νεκρών στην αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν νέο αριθμό νεκρών της μοιραίας πτήσης LMI 2933 από το Σάντα Κρους ντε λα Σιέρα της Βολιβίας με προορισμό το Ριονέγρο της Κολομβίας.

Αρχικά, είχε χρησιμοποιηθεί η λίστα των επιβαινόντων που περιελάμβανε 72 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος. Από τις έρευνες ανασύρθηκαν έξι άτομα εν ζωή, με συνέπεια οι υπόλοιποι 75 της λίστας να χαρακτηριστούν "νεκροί" από τις αστυνομικές αρχές της χώρας.

Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, αποκαλύφθηκε ότι τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν στη λίστα των επιβατών, δεν είχαν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της εταιρίας "LaMia Airlines", με συνέπεια να υπάρξει θρίλερ με τον αριθμό των νεκρών.

Ο δήμαρχος του Σαπεκό, Λουσιάνο Μπουλιγκόν, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Σαπεκοένσε, Πλίνιο Νταβίντ ντε Νες Φίλιο, ο πρόεδρος της νομοθετικής συνέλευσης της Σάντα Καταρίνα, Ζέλσον Μερίσιο, και ο δημοσιογράφος του ραδιοφώνου του Σαπεκό "Super Condá", Ιβάν Κάρλος Αγκνολέτο, έχασαν την πτήση για διάφορους λόγους και όπως διευκρινίστηκε αργότερα, δεν είχαν πάρει άλλα άτομα τη θέση τους στο αεροπλάνο, με συνέπεια οι επιβάτες που ταξίδεψαν να είναι 68 και όχι 72.

Ως εκ τούτου, με βάση τον τελευταίο απολογισμό, τη ζωή τους έχασαν 64 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος, δηλαδή συνολικά 71 άτομα. Διασώθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε, ένας δημοσιογράφος, μία αεροσυνοδός και ένας τεχνικός πτήσης, η κατάσταση της υγείας των οποίων δεν είναι κρίσιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι επιζώντες από την αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε
Ακρωτηριάστηκε ο διασωθείς τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε
Το χρονικό των αναρτήσεων της Σαπεκοένσε: Συγκλονίζει το μήνυμα στο facebook
Οι σύλλογοι της Βραζιλίας τίμησαν τη Σαπεκοένσε με κοινή χειρονομία
Επίσημο: Η Ατλέτικο Νασιονάλ ζητάει τη στέψη της Σαπεκοένσε
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ