FIFA

Διαμάχη ανάμεσα σε FIFA και Ουρουγουάη για τα τέσσερα αστέρια στη φανέλα της

Ο Καβάνι πανηγυρίζει γκολ της Ουρουγουάης κόντρα στη Βολιβία
Ο Καβάνι πανηγυρίζει γκολ της Ουρουγουάης κόντρα στη Βολιβία © 2021 ANDRE PENNER/ ASSOCIATED PRESS PHOTOS

Μία κόντρα από το πουθενά προέκυψε ανάμεσα στη FIFA και την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης με φόντο τα τέσσερα αστέρια στη φανέλα της δεύτερης.

Στα μαχαίρια είναι η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουρουγουάης με τη FIFA αφού από το πουθενά προέκυψε πρόβλημα με τα τέσσερα αστέρια που υπάρχουν στη φανέλα της.

Η Ουρουγουανοί παρουσίασαν όπως όφειλαν το προσχέδιο της εμφάνισής τους στην παγκόσμια Ομοσπονδία και εκείνοι τους είπε ότι θα πρέπει να αφαιρέσουν τα δύο από τα τέσσερα αστέρια τους κάτι που προκάλεσε την αντίδρασή τους.

Ο λόγος της κόντρας

Πάμε στην ουσία του πράγματος. Πριν από την διοργάνωση του πρώτου παγκοσμίου Κυπέλλου το 1930 η FIFA υπολόγιζε ως παγκόσμια πρωταθλήματα το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων τα οποία και διοργάνωνε.

Αυτό συνέβη τόσο το 1924 όσο και το 1928 με την Ουρουγουάη να κατακτά και τις δύο διοργανώσεις. Στη συνέχεια ήταν η νικήτρια τόσο στο παγκόσμιο κύπελλο του 1930, όσο και σε εκείνο του 1950.

Έτσι, λοιπόν, οι Ουρουγουανοί έχουν τέσσερα αστέρια στη φανέλα τους αφού όπως υποστηρίζουν και οι τέσσερις διοργανώσεις έγιναν κάτω από τη σκέπη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά της η αρμόδια επιτροπή της FIFA θέλει να αφαιρεθούν τα δύο αστέρια που συμβολίζουν την κατάκτηση του Ολυμπιακού τουρνουά αφού δεν ήταν στο θεσμό του παγκοσμίου κυπέλλου.

Την ίδια ώρα όμως η παγκόσμια Ομοσπονδία πάντοτε αναγνώριζε ότι η Ουρουγουάη έχει στην κατοχή τέσσερα παγκόσμια Κύπελλα. Όπως εύκολα μπορείτε να καταλάβετε επί της ουσίας έχει δημιουργηθεί ένα θέμα από το πουθενά με τους Ουρουγουανούς να είναι αποφασισμένοι να το φτάσουν ως το τέλος.

TAGS FIFA ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ