ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Δεν μίλησαν οι Ιταλοί στο φινάλε του ματς με Βόρεια Ιρλανδία, ο Μαντσίνι τούς φώναξε όλους στα αποδυτήρια

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Βόρεια Ιρλανδία | 15 Νοεμβρίου 2021
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Βόρεια Ιρλανδία | 15 Νοεμβρίου 2021 @2021 PETER MORRISON/AP IMAGES

Το 0-0 στην έδρα της Βόρειας Ιρλανδίας υποχρεώνει την Ιταλία να κυνηγήσει την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ μέσα από αγώνες μπαράζ, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να πιστεύει σε αυτή αλλά και να στέλνει ταυτόχρονα μήνυμα στους παίκτες του.

Το φινάλε του αγώνα στο Μπέλφαστ βρήκε την Ιταλία να εγκλωβίζεται στο 0-0 με την Βόρεια Ιρλανδία και να μένει στη 2η θέση του 3ου ομίλου πίσω από την Ελβετία, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ μέσα από τη δεύτερη ευκαιρία των αγώνων μπαράζ.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πιστεύει στην σκουάντρα ατζούρα και στις δυνατότητές της ωστόσο θέλει από όλους να είναι συγκεντρωμένοι ενόψει των αγώνων του Μαρτίου και το έδειξε ξεκάθαρα με το που τελείωσε το ματς.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν έχασε χρόνο και ζήτησε από όλη την ομάδα να επιστρέψει αμέσως στα αποδυτήρια για να συζητήσουν, ενώ το ίδιο έκαναν και οι Μπονούτσι και Μπεράρντι παρότι είχαν πάει για να κάνουν δηλώσεις στην κάμερα της RAI.

"Είπα στους παίκτες μου ότι τώρα πια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στα παιχνίδια του Μαρτίου, όπου θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά", τόνισε στις δηλώσεις του ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, για να προσθέσει με νόημα:

"Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, θα πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και γιατί όχι να κατακτήσουμε και το τρόπαιο.

Έπρεπε να είχαμε πάρει τη νίκη με την Βουλγαρία ενώ είχαμε και δύο πέναλτι υπέρ μας στα ματς με τους Ελβετούς, ήταν παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ