EUROPA LEAGUE

Δέκα αγωνιστικές στον Κουντέλα για ρατσιστική επίθεση και τρεις στο θύμα του

Ο Οντρέι Κουντέλα της Σλάβια σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο "Ζιγκνάν Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019
Ο Οντρέι Κουντέλα της Σλάβια σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο "Ζιγκνάν Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 © 2019 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Ο Οντρέι Κουντέλα κρίθηκε ένοχος για τη χρήση ρατσιστικών προσβολών κατά του Γκλεν Καμαρά στην αναμέτρηση της Ρέιντζερς με τη Σλάβια, με συνέπεια να τιμωρηθεί με 10 αγώνες από την UEFA. Τρεις αγώνες και στο θύμα, επειδή επιτέθηκε στον Τσέχο στόπερ.

Η UEFA ανακοίνωσε την απόφασή της για την υπόθεση του Οντρέι Κουντέλα, που επιτέθηκε ρατσιστικά σε αντίπαλό του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ρέιντζερς - Σλάβια για τη φάση των 16 του Europa League.

Ο Τσέχος στόπερ τιμωρήθηκε με 10 αγώνες κάθε ευρωπαϊκής διοργάνωσης επειδή αποκάλεσε τον Γκλεν Καμαρά "γαμ@##@#η μαϊμού" κατά τη διάρκεια του αγώνα στο "Άιμπροξ" στις 18 Μαρτίου. Ο Κουντέλα είχε παραδεχθεί ότι είχε βρίσει τον Φινλανδό μέσο και γι' αυτό είχε τιμωρηθεί προσωρινά με μία αγωνιστική βάσει κανονισμού (απουσίασε από το παιχνίδι των Τσέχων με την Άρσεναλ στο Λονδίνο για τα προημιτελικά), ωστόσο αρνήθηκε ότι υπήρχε ρατσιστική προσβολή.

Η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας πείστηκε από τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ότι ο Κουντέλα χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και γι' αυτό του επέβαλε την προβλεπόμενη ποινή σύμφωνα με το άρθρο 14 του πειθαρχικού κώδικα περί προσβολής "ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενός ατόμου ή ενός συνόλου ατόμων υπό οποιαδήποτε σκοπιά, συμπεριλαμβανομένων χρώματος στο δέρμα, φυλής, θρησκείας, καταγωγής, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού".

Ταυτόχρονα, όμως, τιμώρησε τον Καμαρά με 3 αγώνες επειδή επιτέθηκε στον Κουντέλα με γροθιές στο πρόσωπο, έπειτα από το τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα, στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια του γηπέδου της Γλασκώβης.

Photo Credits: © 2019 Martin Meissner/Associated Press

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ