THE SPORTS ECONOMIST

Δεδομένη η απόφαση της Ρακόβ για αγορά του Σβάρνα έναντι 800.000 ευρώ

Ο Στράτος Σβάρνας ανακοινώθηκε από τη Ρακόβ
Ο Στράτος Σβάρνας ανακοινώθηκε από τη Ρακόβ PRINT SCREEN TWITTER

Οριστική η απόφαση της Ρακόβ για χρήση του buy out του Στράτου Σβάρνα ύψους 800.000 ευρώ, που προβλέπεται στη συμφωνία δανεισμού του Έλληνα στόπερ από την ΑΕΚ. Δεν πωλείται τον Ιανουάριο ο Παπανικολάου, τι ισχύει με Κούτρη.

Πριν λίγες μέρες ο τεχνικός της Ρακόβ, Μάρεκ Πάπσζουν δημοσιοποίησε τη σαφή σκέψη των ιθυνόντων της ομάδας του για να γίνει χρήση του buy out που έχει προβλεφθεί στη συμφωνία δανεισμού του Στράτου Σβάρνα από την ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως ο Πολωνός τεχνικός ήταν μάλλον… μετριοπαθής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 η απόφαση αγοράς του Έλληνα κεντρικού αμυντικού είναι ήδη ειλημμένη, με τους πρωτοπόρους του πολωνικού πρωταθλήματος να καταβάλλουν τις - όπως προκύπτει από την Πολωνία - προβλεπόμενες 800.000 ευρώ και να αγοράσουν τον 25χρονο στόπερ (με την ΑΕΚ να κρατάει και το 20% των δικαιωμάτων του).

Κίνηση λογική μιας και ο Σβάρνας είναι ως τώρα αν όχι ο καλύτερος, αλλά έστω ένας από τους τρεις καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς της Ekstraklasa δικαιώνοντας έτσι και την επιμονή των υπευθύνων της Ρακόβ, οι οποίοι είχαν κάνει κίνηση για την αγορά του τον περασμένο Ιανουάριο, χωρίς όμως επιτυχία λόγω αναθεώρησης από πλευράς ΑΕΚ, προτού το καλοκαίρι επανέλθουν και τότε καταφέρουν να τον αποκτήσουν δανεικό.

Παρά τη δεδομένη - και αμετάβλητη - απόφαση για χρήση του buy out (σ.σ. οι 800.000 ευρώ που θα δοθούν θα ισοφαρίσουν τη μεγαλύτερη μεταγραφική δαπάνη στην ιστορία της Ρακόβ), οι επίδοξοι πρωταθλητές Πολωνίας δεν έχουν ακόμη ενημερώσει επισήμως την ΑΕΚ για την απόφαση αγοράς του Σβάρνα (ο ίδιος εννοείται πως είναι ήδη σύμφωνος με την εν λόγω εξέλιξη). Έτσι κι αλλιώς, το χρονικό περιθώριο που έχουν για την ενεργοποίηση του buy out εκπνέει στα τέλη Απριλίου.

Από εκεί και πέρα, πέραν του Σβάρνα στη Ρακόβ αγωνίζεται επίσης βασικός και ένας άλλος Έλληνας διεθνής, ο Γιάννης Παπανικολάου. Πολύφερνος ο 24χρονος μέσος - το καλοκαίρι όντως ο Ολυμπιακός επικοινώνησε με τους Κυπελλούχους Πολωνίας, ρωτώντας όρους και προϋποθέσεις πώλησης, αλλά χωρίς ποτέ να γίνει δεύτερη επαφή - ωστόσο τη δεδομένη στιγμή είναι αμετακίνητος.

Η ρεαλιστική προοπτική της κατάκτησης του τίτλου (ύστερα από 16 αγωνιστικές η Ρακόβ έχει διαφορά 7 βαθμών από τη 2η Λέγκια) έχει σημάνει απαγορευτικό σε οποιαδήποτε πώληση βασικού ποδοσφαιριστή της Ρακόβ στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Μόνη εξαίρεση; Μια "τρελή" πρόταση, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, με το "τρελή" να προσδιορίζεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Καλό… καλοκαίρι συνεπώς.

Και για το κλείσιμο: εν όψει Ιανουαρίου η απόφαση των επιτελών της Ρακόβ για ενίσχυση είναι δεδομένη και μέρος αυτής εμπεριέχει επιλογές από τα μέρη μας. Απολύτως λογικό εφόσον οι πρώτες που έκανε ο σύλλογος έχουν αποδειχτεί λίρα εκατό μέχρι στιγμής. Τώρα, στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο αναζητούνται ακραίοι μπακ και επιθετικός.

Στην πρώτη κατηγορία, το όνομα του Λεονάρντο Κούτρη έχει ακουστεί. Και ισχύει. Το αν όμως προχωρήσει και αυξηθούν (με αριστερό μπακ του Ολυμπιακού συγκεκριμένα) τα μέλη της ελληνικής παροικίας εξαρτάται περισσότερο από τον ίδιο τον Κούτρη.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ