EURO

Daily Mail: "Τα 12 γήπεδα του Euro είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν κόσμο"

Το Γουέμπλεϊ πριν από την αναμέτρηση της Πολωνίας με την Αγγλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το Γουέμπλεϊ πριν από την αναμέτρηση της Πολωνίας με την Αγγλία © 2021 CATHERINE IVILL/ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, τα 12 γήπεδα του Euro είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν κόσμο, με το Aviva Stadium του Δουβλίνου να παραμένει στον "αέρα" και την έδρα της Τότεναμ να είναι υποψήφια για την αντικατάστασή του.

Την Τετάρτη (7/4) οι 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Euro πρέπει να απαντήσουν στην UEFA για το αν θα δεχθούν κόσμο στα γήπεδα τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, φαίνεται ότι σε όλα τα γήπεδα θα επιτραπεί η παρουσία θεατών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διεξαγωγή αγώνων στο Δουβλίνο παραμένει στον "αέρα". Το Aviva Stadium ενδέχεται να φιλοξενήσει μόνο το 10% της χωρητικότητας, κάτι που δεν αφήνει ικανοποιημένη την UEFA, που φέρεται να θέλει τουλάχιστον 25%.

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ήλπιζε έως το τέλος της εβδομάδας να έχει επιβεβαιώσει τις 12 τοποθεσίες του Euro. Όμως, η λήψη της απόφασης θα έχει καθυστέρηση, με την ελπίδα να υπάρχει λύση έως τις 20 Απριλίου.

Οι διαφορές ανάμεσα στις πόλεις είναι διαφορετικές. Ενώ το Δουβλίνο είναι πιο προσεκτικό, στη Ρωσία ελπίζουν η Gazprom Arena να φιλοξενήσει το 50% της χωρητικότητάς της. Στην Κοπεγχάγη επίσης θα υπάρχουν τουλάχιστον 12.000 φίλαθλοι, ενώ στο Γουέμπλεϊ 45.000.

Πάντως, όπως αναφέρει η Daily Mail, αν τελικά το Aviva Stadium δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες του Euro, τότε υπάρχει ενδεχόμενο τη θέση του να πάρει η έδρα της Τότεναμ.

Photo credits: © 2021 Catherine Ivill/Associated Press

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ