ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Daily Mail: "Ο Χατζισαφί διέγραψε μυστηριωδώς ανάρτηση για την Μαχσά Αμινί"

Ο Εχσάν Χατζισαφί με την εθνική Ιράν
Ο Εχσάν Χατζισαφί με την εθνική Ιράν @ 2015 RICK RYCROFT / AP IMAGES

Το Ιράν είναι σε αναβρασμό λόγω του θανάτου της 22χρονης Μαχσά Αμινί με την εθνική ομάδα του Ιράν να μην μένει ανεπηρέαστη. Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι ο ακραίος αμυντικός της ΑΕΚ, Εχσάν Χατζισαφί και ο αρχηγός του Ιράν, Αλιρέζα Τζάχανμπακς, έκαναν αναρτήσεις γι' αυτό το θέμα, οι οποίες μυστηριωδώς διαγράφηκαν.

Η κοινωνία του Ιράν είναι σε αναβρασμό τις τελευταίες ημέρες, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, έπειτα από τη σύλληψή της για "ανάρμοστη ενδυμασία" από την Ισλαμική Αστυνομία, με την άτυχη κοπέλα να καταλήγει τρεις μέρες μετά στο νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη είδηση πυροδότησε αντιδράσεις από όλη την κοινωνία του Ιράν, καθώς έχουν γίνει αρκετές διαδηλώσεις, κυρίως στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η εθνική ομάδα του Ιράν δεν έχει μείνει ανεπηρεάστη, με τους ποδοσφαιριστές να θέλουν να μιλήσουν αλλά να μην μπορούν.

Ο αρχηγός της ομάδας, Αλιρέζα Τζάχανμπακς, ανέβασε μια φωτογραφία μιας νεαρής γυναίκας με υψωμένα τα χέρια, ενώ σε παρόμοια ανάρτηση προχώρησε και ο Εχσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ, όμως και οι δύο δημοσιεύσεις κατέβηκαν μυστηριωδώς, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Στο φιλικό με την Ουρουγουάη, μπήκαν στο γήπεδο 150 φίλαθλοι από τα VIP και δύο εξ αυτών, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έδειξαν φωτογραφία με την Μαχσά Αμινί, οι οποίες κατέβηκαν με παρέμβαση της αστυνομίας.Το Ιράν έχει προγραμματίσει φιλική αναμέτρηση με τη Σενεγάλη, η οποία θα γίνει επί αυστριακού εδάφους. Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπάρχει φόβος για διαδηλώσεις.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ