ΓΑΛΛΙΑ

Coupe de France: Η Μονακό έκλεψε την πρόκριση απ' τη Λιόν

Οι παίκτες της Μονακό πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Παρί για την Ligue 1.
Οι παίκτες της Μονακό πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Παρί Ⓒ 2021 FRANCOIS MORI/ASSOCIATED PRESS

Η Λιόν έχασε τις ευκαιρίες, είχε 3 δοκάρια σε 3 λεπτά, αλλά η Μονακό βρήκε τα γκολ για την πρόκριση στα ημιτελικά του Coupe de France.

Τρία δοκάρια, ένα γκολ που δεν μέτρησε από τη μία, δύο τελικές από την άλλη. Η μία ήταν η Λιόν, η άλλη η Μονακό και το 2-0 των Μονεγάσκων στο "Γκρουπάμα Στέιντιουμ" μόνο γεύση δικαιοσύνης δεν αφήνει στον τελευταίο προημιτελικό του Coupe de France.

Οι "γκον" μπήκαν πολύ επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, έψαξαν το γκολ απέναντι σε μία ψύχραιμη φιλοξενούμενη ομάδα και σχεδόν το βρήκαν. Πρώτα ο Μαξουέλ Κορνέ, στη συνέχεια ο Μαρσέλο και τέλος ο Μαξένς Κακρέ έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι μέσα σε 3 λεπτά. Μαζί με μια ευκαιρία του Κορνέ, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να παίζουν μόνοι τους στον αγώνα.

Το 2ο μέρος άρχισε με άσχημους οιωνούς, αφού στο 51' δεν μέτρησε (σωστά) γκολ του Κορνέ για οφσάιντ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Σιναλί Ντιομαντέ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε για πέναλτι στον Φοντέ Μπαλό Τραορέ. Ο Γουισάμ Μπεν Γεντέρ εκτέλεσε κι έφτασε τα 18 γκολ στη σεζόν. Λίγο αργότερα, ο "διόσκουρός" του στην επίθεση των Μονεγάσκων, ο Κέβιν Φόλαντ, έφτασε τα 17 στη σεζόν και με παίκτη παραπάνω, η Μονακό κράτησε την πρόκριση.

ΛΙΟΝ: Πόλερσμπεκ, Ντιομαντέ, Μαρσέλο, Ντε Σίλιο, Ντιμπουά (80' Εζκατσάρ), Μέντες (76' Γκιμαράες), Κακρέ, Μπαρ, Κορνέ (69' Σλιμανί), Πακετά (69' Αουάρ), Ντεπάι (70' Τοκό Εκαμπί)

ΜΟΝΑΚΟ: Μαγιέτσκι, Αγκιλάρ, Ντισασί, Μπαντιασίλ, Ενρίκε, Ντιοπ (15' Γκολόβιν), Φοφανά, Τσουαμενί, Μπαλό Τραορέ (64' Σιντιμπέ), Μπεν Γεντέρ (82' Μαρτίνς), Φόλαντ (82' Γκεμπέλς)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Απριλίου

Κανέ - Μονπελιέ 1-2 (25' πέν. Ουαντουντί, 60', 84' πέν. Ντελόρ)

Ρουμιγί Βαγέρ - Τουλούζ 2-0 (19' Γκιγιό, 83' αυτ. Ρουό)

Παρί - Ανζέ 5-0 (9', 68', 90' Ικάρντι, 23' αυτ. Μανκό, 65' Νεϊμάρ)

Λιόν - Μονακό 0-2 (54' πέν. Μπεν Γεντέρ, 61' Φόλαντ)

Photo Credits: © 2021 Francois Mori/Associated Press

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΛΙΟΝ ΜΟΝΑΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ