ΓΑΛΛΙΑ

Coupe de France: Η Μονακό στον τελικό κόντρα στην Παρί

Οι παίκτες της Μονακό πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Παρί για την Ligue 1.
Οι παίκτες της Μονακό πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Παρί Ⓒ 2021 FRANCOIS MORI/ASSOCIATED PRESS

Η Μονακό επιβλήθηκε με 5-1 της ερασιτεχνικής Ρουμιγί Βαλιέρ (του Ντοριάν Λεβέκ) και προκρίθηκε στον τελικό του Coupe de France, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί.

Το έργο της Μονακό στο Κύπελλο Γαλλίας ήταν εύκολο εκ των προτέρων και τελικά έκανε το χρέος της απέναντι στη Ρουμιγί Βαλιέρ, ομάδα της 4ης τη τάξει κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος. Το τελικό 5-1 έδωσε την πρόκριση στους Μονεγάσκους, που θα βρουν στον τελικό της επόμενης εβδομάδας την Παρί.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, με τον Ντοριάν Λεβέκ (πρώην του ΠΑΟΚ) στη σύνθεσή τους, προηγήθηκαν στο 20' με τον Αλεξί Πεζέτ. Αυτό.. εκνεύρισε τους Μονεγάσκους, που απάντησαν άμεσα, πρώτα με αυτογκόλ του Αρτούρ Μποζόν και στη συνέχεια με τον Ορελιέν Τσουαμενί.

Όσο κι αν αντιστάθηκαν οι γηπεδούχοι, στο 2ο μέρος οι Γουισάμ Μπεν Γεντέρ, Τσεσκ Φάμπρεγας και Αλεκσάντρ Γκολόβιν έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενουμένων.

ΡΟΥΜΙΓΙ: Ντελονέ, Μπολναλί, Ριμπεϊρό (83' Μπουσέ), Λεβέκ, Μποζόν (46' Μισό), Γκε (71' Βολίκ), Πεζέτ, Γκιγιό (76' Γις), Κοτλέν, Λιονγκό Αντουμά, Μοκ (83' Πιερ Λουί)

ΜΟΝΑΚΟ: Μαγέτσκι, Σιντιμπέ, Ντισασί, Ματσιμά, Μπαλό Τουρέ, Μαρτίνς (83' Ντεκαρπεντρί), Φάμπρεγας (79' Λουίς), Τσουαμενί (79' Φοφανά), Ματαζό, Μπεν Γεντέρ (71' Αγκιλάρ), Φόλαντ (71' Γκολόβιν)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Μαΐου

Μονπελιέ - Παρί 5-6 πέν., 2-2 παρ. 2-2 κ.α. (45' Λαμπόρντ, 83' Ντελόρ - 10', 50' Εμπαπέ)

Πέμπτη 14 Μαΐου

Ρουμιγί - Μονακό 1-5 (20' Πεζέτ - 27' αυτ. Μποζόν, 32' Τσουαμενί, 55' Μπεν Γεντέρ, 78' Φάμπρεγας, 82' Γκολόβιν)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Τετάρτη 19 Μαΐου

Παρί - Μονακό (22:15)

Photo Credits: © 2021 Francois Mori/Associated Press

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ