COPA AMERICA

Copa America: Με ανατροπή η Βραζιλία κόντρα στην Κολομβία, κοντά στην πρόκριση το Περού

Ο Κασεμίρο πανηγυρίζει το γκολ του στο Κολομβία - Βραζιλία για το Copa America.
Ο Κασεμίρο πανηγυρίζει το γκολ του στο Κολομβία - Βραζιλία © 2021 SILVIA IZQUIERDO / ASSOCIATED PRESS PHOTOS

Η Βραζιλία επικράτησε 2-1 κόντρα στην Κολομβία και κλείδωσε την κορυφή του ομίλου. Σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του έκανε το Περού, το οποίο ήρθε ισόπαλο 2-2 με το Εκουαδόρ.

Η Βραζιλία συνέχισε αήττητη στον δεύτερο όμιλο του Copa America. Την προηγούμενη αγωνιστική εξασφάλισε την πρόκριση και τώρα κλείδωσε και την πρωτιά. Η ομάδα του Τίτε δυσκολεύτηκε, όμως πέρασε το εμπόδιο της Κολομβίας, της οποίας επικράτησε 2-1.

Στην βαθμολογία η Βραζιλία είναι στην κορυφή με 9 πόντους, ενώ δεύτερη ακολουθεί η Κολομβία με τέσσερις πόντους. Η Κολομβία άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με ένα τρομερό γκολ. Ο Κουαδράδο έκανε την σέντρα απ' τα αριστερά και ο Λουίς Ντίας με κάτι σαν ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας ένα τρομερό γκολ.

Οι Βραζιλιάνοι πίεζαν, όμως δεν κατάφερναν να σκοράρουν. Στο 69ο λεπτό έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Νεϊμάρ να αποφεύγει τον τερματοφύλακα, να σουτάρει, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Τελικά το 1-1 έγινε στο 78ο λεπτό εν μέσω διαμαρτυριών.

Ο Νεϊμάρ έκανε πάσα, η μπάλα βρήκε πάνω στον διαιτητή, εκείνος δεν σταμάτησε το παιχνίδι, ο Λόντι έβγαλε τη σέντρα απ' τα αριστερά και ο Φιρμίνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Τίτε λυτρώθηκε στο 90+10'. Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε κόρνερ απ' τα αριστερά και ο Κασεμίρο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Βραζιλία: Βέβερτον, Σάντρο (62' Λόντι), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντανίλο, Ριζάρλισον (77' Μπαρμπόσα), Φρεντ (68' Πακετά), Κασεμίρο, Έβερτον Ριμπέιρο( 46' Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (77' Έβερτον)

Κολομβία: Οσπίνα, Μουνιός, Μίνα, Σάντσες, Τεσίγιο, Κουαδράδο, Μπάριος, Ουρίμπε, Ντίας (90' Μουρίγιο), Σάντος Μπορέ (64' Κέλαρ), Ζαπάτα (64' Μπόρχα)

Εκουαδόρ - Περού 2-2: Βήμα πρόκρισης έκαναν οι Περουβιανοί

Το Περού έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση του στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι με το Εκουαδόρ έληξε ισόπαλο 2-2 και πλέον το Περού είναι στην 3η θέση με 4 πόντους, ενώ το Εκουαδόρ βρίσκεται στους 2 πόντους, με τη Βενεζουέλα που μετράει τους ίδιους πόντους και να είναι ουραγός.

Ο Τάπια με αυτογκόλ έβαλε μπροστά το Εκουαδόρ στο 23ο λεπτό, το οποίο μάλιστα έκανε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και το 2-0. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντίας απ' τα δεξιά, ο Πρεσιάδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, το Περού στο δεύτερο μέρος επέστρεψε παίρνοντας την ισοπαλία. Στο 49ο λεπτό ο Κουέβα είδε τον Λαπαντούλα μέσα στην περιοχή, ο οποίος πλάσαρε για το 2-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 54ο λεπτό απ' τον Καρίγιο σε μία αντεπίθεση των Περουβιανών.

Εκουαδόρ: Γκαλίντες, Εστουπινιάν, Χινκάπ, Αρμπολέδα, Άνχελο Πρεσιάδο, Άιρτον (90' Μαρτίνες) Πρεσιάδο, Καϊσέδο, Μέντες (81' Νομπόα), Φράνκο (82' Καϊσέδο, Ντίας (64΄Μένα), Καμπάνα (64' Εστραδά)

Περού: Καλέσκε, Κόρζο, Ράμος, Τράουκο, Τάπια, Γιοτούν (90' Ιμπέρικο), Καρίγιο, Πένια (78' Καρταγκένια), Κουέβα (86' Αραούχο), Λαπάντουλα (78' Ορμένιο)

Τα αποτελέσματα του ομίλου

1η αγωνιστική

Βραζιλία - Βενεζουέλα 3-0

Κολομβία - Εκουαδόρ 1-0

2η αγωνιστική

Κολομβία - Βενεζουέλα 0-0

Βραζιλία - Περού 4-0

3η αγωνιστική

Βενεζουέλα - Εκουαδόρ 2-2

Κολομβία - Περού 1-2

4η αγωνιστική

Βραζιλία - Κολομβία 2-1

Εκουαδόρ - Περού 2-2

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Βραζιλία 9 (9-1) 3 ματς
  2. Kολομβία 4 (3-4) 4 ματς
  3. Περού 4 (4-7) 3 ματς
  4. Εκουαδόρ 2 (4-5) 3 ματς
  5. Βενεζουέλα 2 (2-5) 3 ματς

Οι επόμενοι αγώνες

5η αγωνιστική 28/06

Βενεζουέλα - Περού

Βραζιλία- Εκουαδόρ

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ