COPA AMERICA

Copa America: Κλείδωσε την πρόκριση η Ουρουγουάη, πέρασε τη Χιλή η Παραγουάη

Ο Καβάνι πανηγυρίζει γκολ της Ουρουγουάης κόντρα στη Βολιβία
Ο Καβάνι πανηγυρίζει γκολ της Ουρουγουάης κόντρα στη Βολιβία © 2021 ANDRE PENNER/ ASSOCIATED PRESS PHOTOS

Η Ουρουγουάη πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Copa America, επικράτησε 2-0 της Βολιβίας και κλείδωσε την πρόκριση στους "8". Στη δεύτερη θέση του ομίλου πέρασε η Παραγουάη που νίκησε 2-0 τη Χιλή.

Την πρώτη της νίκη στο Copa America πήρε η Ουρουγουάη. Η σελέστε επικράτησε 2-0 της Βολιβίας και έτσι έφτασε τους τέσσερις πόντους στην 4η θέση κλειδώνοντας την πρόκριση στους οκτώ μία αγωνιστική πριν απ' το φινάλε της φάσης των ομίλων.

Το σκορ άνοιξε η Ουρουγουάη στο 40ο λεπτό. Ο Ντε Αρασαέτα έκανε το γύρισμα απ' τα δεξιά ψάχνοντας τον Σουάρες, όμως ο Κιντέρος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η σελέστε διπλασίασε τα τέρματά της στο 79ο λεπτό. Ο Τόρες απ' τα αριστερά τροφοδότησε τον Καβάνι μέσα στην περιοχή και εκείνος με ωραίο πλασέ μέσα απ' την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ουρουγουάη μάλιστα προηγουμένως είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες.

Βολιβία: Λάμπε, Φερνάντες (74' Φλόρες), Χουσίνο, Κιντέρος, Σααβέδρα, Χουστινιάνο, Άρσε (68' Σάντσες), Βιγιαροέλ (46' Μπεχαράνο), Βάκα, Τσούρα (46' Βάκα), Ραμάγιο (61' Μορένο)

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Νάντες (88' Γκονζάλες), Χιμένες, Γοδίν, Βίνια, Βαλβέρδε, Βεσίνο, Ντε λα Κρουζ (61' Μπέντανκουρ), Ντε Αρασαέτα (73' Τόρες), Καβάνι, Σουάρες (88' Γκόμες)

Χιλή - Παραγουάη 0-2: Πέρασε στη 2η θέση η Παραγουάη

Η Παραγουάη πέρασε στη δεύτερη θέση του ομίλου επικρατώντας 2-0 της Χιλής. Συγκεκριμένα βρίσκεται στη 2η θέση με έξι πόντους στο μείον ένα απ' την Αργεντινή που είχε ρεπό. Η Χιλή ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον α' όμιλο μετρώντας πέντε βαθμούς σε τέσσερις αγώνες.

Το 0-1 έγινε στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αλμιρόν εκτέλεσε κόρνερ απ' τα δεξιά, ο Σαμούδιο πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Παραγουάη έκανε δύο τα γκολ της στο 58ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Γκονζάλες κέρδισε πέναλτι απ' τον Μεδέλ. Ο Αλμιρόν ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τον τερματοφύλακα στην απέναντι γωνία και έγραψε το τελικό σκορ.

Χιλή: Μπράβο, Μένα, Σιεράλτα, Μεδέλ (68' Ρόκο), Ίσλα, Αράγκιζ, Αλαρκόν (46' Μενέσες), Βιδάλ, Μπρερετόν, Βάργκας, Πινάρες (68' Γκαλδάνες)

Παραγουάη: Σίλβα, Εσπινόλα, Γκόμες, Αλόνσο, Μαρτίνες, Σαμούδιο (62' Ρ. Ρομέρο), Βιγιασάντι, Λουσένα (84' Χιμένες), Αρζαμέντια (84' Αλντερέντε), Αλμιρόν (77' Μπαρέιρο), Γκονσάλες (77' Ο. Ρομέρο)

Τα αποτελέσματα του ομίλου

1η αγωνιστική

  • Παραγουάη - Βολιβία 3-1
  • Αργεντινή - Χιλή 1-1

2η αγωνιστική

  • Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-0
  • Χιλή - Βολιβία 1-0

3η αγωνιστική

  • Ουρουγουάη - Χιλή 1-1
  • Αργεντινή - Παραγουάη 1-0

4η αγωνιστική (25/6)

  • Βολιβία - Ουρουγουάη 0-2
  • Χιλή - Παραγουάη 0-2

Βαθμολογία

  1. Αργεντινή 7 (3-1) - 3 αγώνες
  2. Παραγουάη 6 (5-2) - 3 αγώνες
  3. Χιλή 5 (3-4) - 4 αγώνες
  4. Ουρουγουάη 4 (3-2) - 3 αγώνες
  5. Βολιβία 0 (1-6) - 3 αγώνες

Οι επόμενοι αγώνες

5η αγωνιστική (26/6)

  • Ουρουγουάη - Παραγουάη
  • Βολιβία - Αργεντινή
TAGS COPA AMERICA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ