COPA AMERICA

Copa America, Αργεντινή - Χιλή 1-1: Ο Βάργκας "ακύρωσε" το εκπληκτικό φάουλ του Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι σε μονομαχία με τον Εντουάρντο Βάργκας στην αναμέτρηση της Χιλής με την Αργεντινή στο Copa America
Ο Λιονέλ Μέσι σε μονομαχία με τον Εντουάρντο Βάργκας στην αναμέτρηση της Χιλής με την Αργεντινή στο Copa America © 2021 SILVIA IZQUIERDO / ASSOCIATED PRESS

Η Αργεντινή αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Χιλή για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Copa America, με τη φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι να μην είναι αρκετή για να χαρίσει το τρίποντο στην "αλμπισελέστε".

Η Αργεντινή αναμετρήθηκε με τη Χιλή στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ριό για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου γύρου του Copa America, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1, με αυτό το αποτέλεσμα να είναι η πρώτη ισοπαλία του τουρνουά.

Πριν από την έναρξη του αγώνα η CONMEBOL (ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής) με ένα ωραίο τελετουργικό τίμησε τον Ντιέγκο Μαραντόνα για όσα πρόσφερε στο ποδόσφαιρο και όσες μαγικές στιγμές μας χάρισε.

Η Αργεντινή ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες στην εστία του Μπράβο, με τους Χιλιανούς να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία, με εξαίρεση μια προσπάθεια του Μενέσες από το ύψος της περιοχής.

Πρώτη ευκαιρία για την ομάδα του Σκαλόνι έγινε στο 12', όμως η προσπάθεια του Σκαλόνι κατέληξε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια. Έξι λεπτά μετά ήταν η σειρά του Νίκολας Γκονζάλες να απειλήσει, ωστόσο ο Κλαούντιο Μπράβο έδειξε τα αντανακλαστικά του και κράτησε το μηδέν.

Οι Χιλιάνοι μπόρεσαν να περιορίσουν τον Μέσι ή τουλάχιστον να μην τον αφήσουν να απειλήσει ο ίδιος με προϋποθέσεις, μέχρι το 33'. Ο "Pulga" ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ που κέρδισαν οι Αργεντίνοι λίγο έξω από την περιοχή και με εντυπωσιακή εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μπράβο την άγγιξε με τα ακροδάχτυλα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποσοβήσει το γκολ.

Στο 43' οι παίκτες της Αργεντινής ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Αρτούρο Βιδάλ. Η φάση εξετάστηκε στο VAR με τον διαιτητή να μην υποδεικνύει την παράβαση, καθώς το χέρι προήλθε από κοντινή κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, μέχρι το 52', όπου η Χιλή κέρδισε πέναλτι. Ο Πούλγκαρ έκανε κάθετη μπαλιά στον Βάργκας, αυτός δοκίμασε το σουτ εντός περιοχής με τον Μαρτίνεζ να αποκρούει, κλείνοντάς του οπτικό πεδίο.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Βιδάλ επιχείρησε το σουτ, ενώ δέχθηκε κλωτσιά από τον Ταλιαφίκο, πριν η μπάλα βγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Αν και ο ο διαιτητής ήταν δίπλα στη φάση, χρειάστηκε να τη δει ο ίδιος στο VAR και αφού πέρασαν τέσσερα λεπτά, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ο μέσος της Ίντερ ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Μαρτίνεζ να τον σταματά με τη συμβολή του δοκαριού, ωστόσο ο Βάργκας με κεφαλιά "πήρε το ριμπάουντ" και την έστειλε στα δίχτυα. Οι παίκτες της Αργεντινής ζήτησαν χέρι στην προσπάθεια του Βάργκας, ωστόσο δεν υπήρχε κάποια παράβαση στη φάση, με το γκολ να μετράει κανονικά.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού η Χιλή ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει, με την κεφαλιά του Αρτούρο Βιδάλ στο 63' να καταλήγει στην αγκαλιά του Μαρτίνες.

Οι Αργεντίνοι απείλησαν στο 71' με τον Μέσι, όμως ο Κλαούντιο Μπράβο είχε καταλάβει τις προθέσεις του και με ωραία διπλή επέμβαση, σταμάτησε την προσπάθειά του.

Σε διάστημα δύο λεπτών, ο Μέσι τροφοδότησε δις τον Νίκολας Γκονζάλες, ωστόσο η καίρια επέμβαση του Μαριπάν στην πρώτη και η άστοχη κεφαλιά του Αργεντινού μεσοεπιθετικού "στέρησαν" από την Αργεντινή το 2-1.

Στο άλλο παιχνίδι του πρώτου ομίλου για την πρώτη αγωνιστική, η Παραγουάη αντιμετωπίζει η Χιλή, ενώ ρεπό για την πρώτη αγωνιστική έχει η Ουρουγουάη.

Αργεντινή: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μοντιέλ (86' Μολίνα), Λούκα Μαρτίνες, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ντε Πολ, Παρέδες (68' Παρέδες), Λο Σέλσο (68' Λο Σέλσο), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (81' Αγκουέρο), Γκονσάλες (81΄Κορέα)

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ (84' Ρόκο), Μαριπάν, Μένα, Βιδάλ (85' Αλακρόν), Πούλγκαρ, Αρανγκίς, Παλάσιος (77' Μπρερετόν), Βάργκας (77' Πινάρες), Μενέσες (90+3' Γκαλντάμες)

TAGS COPA AMERICA ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ