ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Copa Africa: Πρόκριση στους 16 για την Σενεγάλη του Σισέ και την Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ζιμπάμπουε με την Γουινέα για το Κόπα Άφρικα | 18 Ιανουαρίου 2022
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ζιμπάμπουε με την Γουινέα για το Κόπα Άφρικα | 18 Ιανουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Η Σενεγάλη προκρίθηκε στους 16 του Copa Africa ως πρώτη του 2ου ομίλου με το 0-0 κόντρα στο Μαλάουι ενώ την ακολούθησε ως 2η της βαθμολογίας και η Γουινέα παρά την ήττα που γνώρισε με 2-1 από την Ζιμπάμπουε.

Την πρόκρισή τους στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2022 εξασφάλισαν το απόγευμα της Τρίτης (18/1) Σενεγάλη και Γουινέα. Η ομάδα του Παπέ Σισέ έμεινε στο 0-0 απέναντι στο Μαλάουι και κατέκτησε την πρωτιά στον 2ο όμιλο με 5 βαθμούς ενώ το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης πήρε η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά με τους 4 βαθμούς στο ενεργητικό της, παρά την ήττα που γνώρισε με 2-1 από την Ζιμπάμπουε (πρώτη της επιτυχία στο τουρνουά μετά από 16 χρόνια).

Οι Σενεγαλέζοι δεν ικανοποίησαν ούτε στο τρίτο παιχνίδι τους στα τελικά της διοργάνωσης και θα πρέπει να βελτιωθούν σημαντικά αν θέλουν να δικαιώσουν τα αρχικά προγνωστικά που τους ήθελαν να είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου ενώ από την πλευρά της η Γουινέα μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη για το γεγονός πως συνεχίζει στην επόμενη φάση παρότι ηττήθηκε από τη αδιάφορη βαθμολογικά Ζιμπάμπουε.

Όσον αφορά στο Μαλάουι που έχασε την απευθείας πρόκριση στην ισοβαθμία με την Γουινέα, μπορεί να ελπίζει πως με τους 4 πόντους που συγκέντρωσε θα είναι η μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων που θα πάρουν και αυτές εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σημειώνεται πως ο Παπέ Σισέ ήταν στον πάγκο της Σενεγάλης στο τρίτο της παιχνίδι στο τουρνουά (βασικός στα δύο πρώτα), με τον στόπερ του Ολυμπιακού να κάνει χώρο για τον Καλιντού Κουλιμπαλί που έκανε πρεμιέρα στο φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά έχασε δεύτερο διαδοχικό ματς της Γουινέας, κουβαλώντας τραύμα στον αστράγαλο από το ματς της πρεμιέρας απέναντι στο Μαλάουι, όταν είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ