ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Το αλφαβητάρι του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών

Το αλφαβητάρι του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών είναι προ των πυλών και το Sport24.gr, σας παρουσιάζει από το Α ως το Ω, τι πρέπει να ξέρετε για όσα θα δείτε στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όλη η υφήλιος περιμένει με ανυπομονησία την "πρόβα τζενεράλε" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, με τη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Οχτώ ομάδες από τις 5 ηπείρους βρίσκονται στη "χώρα του καφέ" και θα μονομαχήσουν για την πρώτη θέση.

Σίγουρα, το Κύπελλο Συνομοσπονδιών δεν έχει την αίγλη του Μουντιάλ, αλλά δίνει μια πρώτη γεύση για το τι θα δούμε σε ένα χρόνο. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το αλφαβητάρι του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του 2013, με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διοργάνωση, τις ομάδες, αλλά και τη Βραζιλία.

Το Αλφαβητάρι του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών:

A -> Άγαλμα Ιησού Χριστού: Το πασίγνωστο άγαλμα του "Χριστού Λυτρωτή", είναι το πιο γνωστό μνημείο της Βραζιλίας και δεσπόζει πάνω από την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το αλφαβητάρι του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών

Β -> Βραζιλία : Η εθνική Βραζιλίας, η οποία βρίσκεται στην 22η(!) θέση της κατάταξης της FIFA, θέλει στη διοργάνωση αυτή να δώσει πολλές απαντήσεις.

Γ -> Γήπεδα : Όλα τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Κύπελλο Συνομοσπονδιών ανακατασκευάστηκαν σύμφωνα με σύγχρονα πρότυπα, ώστε όλα να είναι στην εντέλεια και για το Μουντιάλ του 2014. Θα είναι έξι, με το μικρότερο να χωράει 44.000 κόσμο.

Δ -> Διοργάνωση : ΤοΚύπελλο Συνομοσπονδιών(FIFA Confederations Cup) είναι ένα τουρνουά εθνικών ομάδωνποδοσφαίρου , το οποίο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Σε αυτό συμμετέχουν οι νικητές των κυπέλλων των έξι περιφερειακών συνομοσπονδιών της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FIFA) (CAF , CONMEBOL,UEFA , AFC, OFC, CONCACAF), καθώς και η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η διοργανώτρια χώρα, συνολικά οκτώ ομάδες.

Ε -> Έξι : Έξι διαφορετικές θα είναι οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα αυτές θα είναι οι : Μπέλο Οριζόντε, Μπραζίλια, Φορταλέζα, Σαλβαντόρ, Ρεσίφε και Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ζ -> Ζαγκάλο : Ο 81χρονος Μάριο Ζαγκάλο, πρώην προπονητής της "Σελεσάο", ήταν αυτός που την οδήγησε στην πρώτη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η -> Ήλιος : Στη Βραζιλία ο ήλιος υπάρχει σχεδόν 365 μέρες το χρόνο. Με 9.000 χιλιόμετρα παραλία και με πιο γνωστή την Κόπα Καμπάνα, είναι σίγουρα από τις πιο "καλοκαιρινές" χώρες του κόσμου.

Θ -> Θρησκεία : Το 73,6% του πληθυσμού είναι καθολικοί, κάνοντας την Βραζιλία τη χώρα με το μεγαλύτερο καθολικό πληθυσμό στον κόσμο.

Ι -> Ισπανία : H εθνική Ισπανίας ταξίδεψε στη Βραζιλία για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, όντας κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 αλλά και του Ευρωπαϊκού του 2012.

Κ -> Καφούζα : Έτσι ονομάζεται η επίσημη μπάλα της διοργάνωσης. Ένας συνδυασμός των λέξεων "Carnaval" (Καρναβάλι), "Futebol" (Ποδόσφαιρο) και "Samba".

Το αλφαβητάρι του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών

Λ -> Λουίς Φαμπιάνο : O Βραζιλιάνος επιθετικός, ήταν ο πρώτος σκόρερ του προηγούμενο Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 2009.

Μ -> Μαρακανά : Το ανακαινισμένο ιστορικό γήπεδο "Μαρακανά", είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα γήπεδο της χώρας με 78.639 θέσεις και θα φιλοξενήσει και τον τελικό της διοργάνωσης.

Ν -> Νίλσεν : O Ρίτσαρντ Νίλσεν, ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Δανία στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Συνομοσπονδιών που διοργανώθηκε το 1995, νικώντας στον τελικό την Αργεντινή με 2-0.

Ξ -> Ξαβιέ Σαμίμ : O 35χρονος τερματοφύλακας της Ταϊτής, είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας, αλλά και πιστός στην ομάδα που αγωνίζεται, καθώς φοράει τη φανέλα της Τεφάνα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ταϊτής, για 17 ολόκληρα χρόνια.

Ο -> Ουρουγουάη : Η Ουρουγουάη συμμετέχει στη διοργάνωση ως κάτοχος του Κόπα Αμέρικα του 2011 και σίγουρα έχει μεγάλες φιλοδοξίες.

Π -> Πελέ : O Πελέ, ίσως ο καλύτερος παίκτης που γνώρισε το άθλημα, είναι πρέσβης του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του 2013, αλλά και του Μουντιάλ του 2014.

Το αλφαβητάρι του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών

Ρ -> Ρεκόρ : Το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε αγώνα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, το έχει η διοργάνωση του Μεξικό το 1999, όταν 60.625 άτομα, παρακολούθησαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Φέτος αναμένεται να σπάσει.

Σ -> Σουάρες : Ο Λουίς Σουάρες έχει γίνει μήλον της έριδος για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά θα αποφασίσει το μέλλον του μετά το τέλος του Συνομοσπονδιών, όπου και θέλει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο της μετοχές του.

Τ -> Τεχνολογία : Στις 2 Απριλίου 2013, η FIFA ανακοίνωσε ότι η εταιρία "GoalControl GmbH" επιλέχθηκε ως ο επίσημος πάροχος της τεχνολογίας goal-line για το τουρνουά.

Y -> Υψηλά μέτρα ασφαλείας : H ασφάλεια της Βραζιλίας δουλεύει πολύ το συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς θέλει να είναι όλα άψογα, όταν θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διοργάνωση.

Φ -> Φάμπρεγας : Ότι ισχύει για τον Λουίς Σουάρες, ισχύει και για τον μέσο της εθνική Ισπανίας, Σεσκ Φάμπρεγας. Αποτελεί και αυτός στόχο πολλών μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων και η διοργάνωση αυτή είναι μια ευκαιρία να αυξήσει ακόμα περισσότερο την τιμή του.

Χ -> Χατ-Τρικ : Οχτώ ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να κάνουν χατ-τρικ σε κύπελλο Συνομοσπονδιών, κι αυτοί είναι οι Σμίτσερ, Ρομάριο, Ρονάλντο, Μπλάνκο, Αλ-Οταίμπι, Ροναλντίνιο, Φιγκερόα και Φερνάντο Τόρες.

Ψ -> Ψηφοφορία : Σε ψηφοφορία που διενήργησε η UEFA, για το ποια εθνική ομάδα πιστεύει ο κόσμος ότι θα κατακτήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, η απάντηση ήταν πρώτη η Βραζιλία με δεύτερη την Ισπανία.

Ω -> Ωκεανία : Η άσημη Ταϊτή ταξιδεύει ως εκπρόσωπος της Ωκεανίας, στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Εθνών Ωκεανίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της τον Ιούνιο του 2012

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ