ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ανώτερη η Χιλή, ανίκητη η Γερμανία

German players celebrate after Germany's Lars Stindl scored his side's opening goal during the Confederations Cup, Group B soccer match between Germany and Chile, at the Kazan Arena, Russia, Thursday, June 22, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
German players celebrate after Germany's Lars Stindl scored his side's opening goal during the Confederations Cup, Group B soccer match between Germany and Chile, at the Kazan Arena, Russia, Thursday, June 22, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Χιλή ήταν καλύτερη, άνοιξε το σκορ με ιστορικό γκολ του Αλέξις Σάντσες, αλλά η Γερμανία στην μοναδική καλή της φάση απάντησε με τον Στιντλ και το τελικό 1-1 δεν έδωσε την πρόκριση σε κανέναν (video)

Χιλή και Γερμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες στο Καζάν, έτσι καμία δεν κατάφερε να προκριθεί στα προκριματικά του Confederation Cup 2017 απ'την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

Έφτασαν τους 4 βαθμούς, ενώ Καμερούν και Αυστραλία έχουν από έναν βαθμό και στην 3η αγωνιστική οι Νοτιοαμερικανοί παίζουν με τα "καγκουρό", ενώ οι Ευρωπαίοι με τα "αδάμαστα λιοντάρια".

Οι Χιλιανοίο ήταν ανώτεροι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αλέξις Σάντσες να ανοίξει το σκορ στο 6' με ένα ιστορικό τέρμα. Έφτασε τα 38 γκολ με την εθνική και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της, αφήνοντας δεύτερο τον Μαρσέλο Σάλας με 37.

Από 34 έχουν οι Ιβάν Σαμοράνο και Εντουάρντο Βάργκας, ο οποίος είχε δοκάρι στο 20'! Γενικά η Χιλή δεν εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά της, η Γερμανία στο 41' ισοφάρισε με τον Στιντλ στην μοναδική καλή της επιθετική δημιουργία και τελικά απέφυγε την ήττα, με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο.

Chile's Alexis Sanchez celebrates after scoring the opening goal during the Confederations Cup, Group B soccer match between Germany and Chile, at the Kazan Arena, Russia, Thursday, June 22, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Chile's Alexis Sanchez celebrates after scoring the opening goal during the Confederations Cup, Group B soccer match between Germany and Chile, at the Kazan Arena, Russia, Thursday, June 22, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

*** θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Γερμανία - Χιλή 1-1

Σκόρερς: 41' Στιντλ / 6' Αλέξις Σάντσες

Γήπεδο: "Kazan' Arena", Καζάν

Διαιτητής: Αλιρεζά Φαγκανί (Ιράν)

Η Γερμανία ξεκίνησε με 3 στόπερς (Γκίντερ, Μουστάφι, Ζούλε), τον Κίμιχ δεξιά και τον Χέκτορ αριστερά, αλλά είχε πολλά αμυντικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα ανάπτυξης.

Από λάθος στην άμυνα άνοιξε το σκορ ο Αλέξις Σάντσες στο 6ο λεπτό, νικώντας στο τετ-α-τετ τον Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν, έπειτα από το "ένα-δύο" με τον Βιδάλ. Η φάση ξεκίνησε με κλέψιμο του Σάντσες, με την βοήθεια του Βιδάλ (αυτός άλλαξε πορεία σε γερμανική πάσα).

Η Χιλή έχει ομάδα που παίζει εδώ και χρόνια με συγκεκριμένους παίκτες και είναι από τις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη, για αυτό και πήρε δύο Copa America. Αυτή η ομάδα παίζει και στο Confederations Cup έτσι είναι λογικό να είναι ανώτερη κόντρα στους Γερμανούς που επέλεξαν να αγωνιστούν στην διοργάνωση με νεαρούς παίκτες.

Στο 20ό λεπτό ο Εντουάρντο Βάργκας έκανε το μακρινό σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν, αλλά η Γερμανία μπορεί να μην έχει εμπειρία, έχει όμως ταλέντο και πειθαρχεία, έτσι στο 41', στην πρώτη της σοβαρή επίθεση, κατάφερε να ισοφαρίσει.

Το 1-1 λοιπόν έκανε ο Λαρς Στιντλ της Γκλάντμπαχ με κοντινό πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Γιόνας Χέκτορ από αριστερά, ενώ το αριστερό μπακ-χαφ της Κολωνίας το είχε τροφοδοτήσει ο Εμρέ Τζαν απ'τον άξονα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (5-4-1): Τερ Στέγκεν, Κίμιχ, Γκίντερ, Μουστάφι, Ζούλε, Χέκτορ, Εμρέ Τζαν, Ρούντι, Γκορέτσκα, Ντράξλερ, Στιντλ.

ΧΙΛΗ: Ερέρα, Ίσλα, Μεδέλ (71' Πάουλο Ντίας), Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις (90' Φρανσίσκο Σίλβα), Πάμπλο Ερνάντες, Βιδάλ, Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (82' Μαρτίν Ροντρίγκες).

Γερμανία - Χιλή 1-1

AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ