ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Βραζιλία - Ουρουγουάη 2-1

Βραζιλία - Ουρουγουάη 2-1

Η Βραζιλία νίκησε με 2-1 την Ουρουγουάη και πέρασε στον τελικό του 2013 FIFA Confederations Cup, όπου περιμένει Ισπανία ή Ιταλία. Λύτρωση με Παουλίνιο στο 86', Φρεντ & Καβάνι τα υπόλοιπα γκολ (video)

Η Βραζιλία προκρίθηκε στον τελικό του 2013 FIFA Confederations Cup, νικώντας με 2-1 την Ουρουγουάη στον ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε.

Η "σελεσάο" δεν έκανε καλή εμφάνιση, όμως με κορυφαίο τον Παουλίνιο της Κορίνθιανς πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει Ισπανία ή Ιταλία (Πέμπτη στις 22:00 ο 2ος ημιτελικός).

Ο Παουλίνιο στο 86' λύτρωσε τους Βραζιλιάνος, ενώ το γκολ του Φρεντ στο 41' ήταν ουσιαστικά δημιούργημά του.

Η Ουρουγουάη στο 48' είχε ισοφαρίσει με Καβάνι, στο 14' είχε χάσει πέναλτι με τον Φορλάν (απόκρουση Ζούλιο Σέζαρ), ενώ είχε 2-3 καλές στιγμές για να κάνει την ανατροπή, αλλά τελικά "λύγισε" στο 86'.

Βραζιλία - Ουρουγουάη 2-1

Σκόρερς: 41' Φρεντ, 86' Παουλίνιο / 48' Καβάνι

Γήπεδο: "Mineirão", Μπέλο Οριζόντε

Διαιτητής: Ενρίκε Όσες (Χιλή)

Στο 12ο λεπτό η Ουρουγουάη κέρδισε πέναλτι, όταν ο Νταβίντ Λουίζ ανέτρεψε τον Ντιέγκο Λουγκάνο στην περιοχή, στην προσπάθεια για καλή θέση σε εκτέλεση κόρνερ.

Ο Ντιέγκο Φορλάν ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε

Νέα σπουδαία ευκαιρία είχε στο 30' ο Φορλάν, με το σουτ να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 41' η Βραζιλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Φρεντ.

Ο στράικερ της Φλουμινένσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μουσλέρα από κοντά, παίρνοντας ουσιαστικά το... ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του τερματοφύλακα της Γαλατάσαράι στο κοντινό πλασέ του Νεϊμάρ, τον οποίο τροφοδότησε με εξαιρετική μπαλιά ο Παουλίνιο.

Η απάντηση των Ουρουγουανών ήρθε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Έντινσον Καβάνι να κάνει το 1-1 στο 48' με διαγώνιο αριστερό σουτ, αφού του "στρώθηκε" η μπάλα στην μεγάλη περιοχή μετά από κόντρες.

Η κεφαλιά του Σουάρες στο 66' πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ, στο 69' απείλησε ο Νεϊμάρ, ενώ στο 79' το σουτ του Καβάνι κόντραρε και πέρασε κόρνερ, δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η λύτρωση για την Βραζιλία ήρθε στο 86' με τον Παουλίνιο να της χαρίζει την νίκη-πρόκριση στον τελικό. Ο μέσος της Κορίνθιανς διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο, Οσκάρ (73' Ερνάνες), Χουλκ (64' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (92' Ντάντε), Φρεντ.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Μαρτίν Κάσερες, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες (83' Γκαργκάνο), Κριστιάν Ροντρίγκες, Φορλάν, Λουίς Σουάρες, Καβάνι.

*χαμένο πέναλτι 14' Φορλάν

Βραζιλία - Ουρουγουάη 2-1 (highlights)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ