ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Χρυσή Μπάλα: Καλύτερος νέος παίκτης ο Πέδρι, πήρε το βραβείο Κοπά

Χρυσή Μπάλα: Καλύτερος νέος παίκτης ο Πέδρι, πήρε το βραβείο Κοπά
AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Το βραβείο Κοπά, το οποίο απονέμεται στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών, κατέκτησε ο Πέδρι για τα επιτεύγματά του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας.

Μετά το Golden Boy 2021 ο Πέδρι προσέθεσε ακόμη ένα βραβείο στην τροπαιοθήκη του. Ο 18χρονος επιτελικός μέσος της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας κατέκτησε το βραβείο Κοπά, το οποίο απονέμεται στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη Χρυσή Μπάλα 2021.

Συνολικά, μέσα στο 2021 πήρε μέρος σε 52 επίσημα παιχνίδια ξεδιπλώνοντας το αστείρευτο ταλέντο του και το πλήθος των επιδεξιοτήτων του ενώ αν προσμετρηθούν και οι παρουσίες του στο Euro 2020 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έφτασε τα 73 παιχνίδια, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

"Μόλις έκλεισα τα 19 μου χρόνια. Πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να τα γιορτάσω είναι λαμβάνοντας αυτό το βραβείο στο πλευρό των καλύτερων παικτών του κόσμου. Οφείλω να ευχαριστήσω την Μπαρτσελόνα και κυρίως τον αρχηγό Μέσι που έκανε πιο εύκολη τη ζωή μου σε αυτό το σύλλογο. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στην οικογένειά μου, αυτοί το αξίζουν" ανέφερε ο Πέδρι.

Το βραβείο Κοπά απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και ο Πέδρι πήρε την σκυτάλη από τους Κίλιαν Εμπαπέ (2018) και Ματάις Ντε Λιχτ (2019).

Ο νεαρός Ισπανός κατάφερε να βρεθεί μπροστά από άλλους φερέλπιδες ποδοσφαιριστές, όπως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και ο Τζαμάλ Μουσιάλα που βρέθηκαν στην 2η και την 3η θέση αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Πέδρι (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
2. Τζουντ Μπέλιγχαμ (Αγγλία, Ντόρτμουντ)
3. Τζαμάλ Μουζιάλα (Γερμανία, Μπάγερν)
4. Νούνο Μέντες (Πορτογαλία, Σπόρτινγκ)
5. Μέισον Γκρίνγουντ (Αγγλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
6. Μπουκαγιό Σακά (Αγγλία, Άρσεναλ)
7. Φλόριαν Βιρτς (Γερμανία, Λεβερκούζεν)
8. Ράιαν Χράφενμπερχ (Ολλανδία, Άγιαξ)
9. Ζερεμί Ντοκού (Βέλγιο, Ρεν)
10. Τζιοβάνι Ρέινα (ΗΠΑ, Ντόρτμουντ)

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ