ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Χωρίς κόσμο τα ολλανδικά γήπεδα για τρεις εβδομάδες, με απόφαση της κυβέρνησης

Η Γιόχαν Κρόιφ Αρένα σε παιχνίδι της Εθνικής Ολλανδίας
Η Γιόχαν Κρόιφ Αρένα σε παιχνίδι της Εθνικής Ολλανδίας © 2021 JOHN TYS / AFP POOL / AP IMAGES

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας ανακοίνωσε μερικό lockodown στη χώρα του για ένα διάστημα τριών εβδομάδων, το οποίο θα επηρεάσει και τον αθλητισμό καθώς η δράση σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο θα συνεχιστεί χωρίς κόσμο στα γήπεδα.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλάζει ξανά το σκηνικό και χτυπάει ξανά το συναγερμό, με την Ολλανδία να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, ανακοίνωσε την έναρξη ενός μερικού lockdown, όπου θα υπάρχουν περιορισμοί για τις επόμενες τρεις εβδομάδες σε διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας και τη μπάλα να παίρνει και τον αθλητισμό.

Και αυτό γιατί στο επόμενο 20ήμερο και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η δράση τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό εντός των συνόρων θα συνεχιστεί μεν, χωρίς όμως κόσμο στις εξέδρες δε.

Μάλιστα, η απαγόρευση παρουσίας κόσμου στις εξέδρες θα έχει αντίκτυπο και στις ολλανδικές ομάδες που παίζουν εντός έδρας στην Ευρώπη τον Νοέμβριο ενώ το lockdown συνιστά πλήγμα και για την εθνική ομάδα της χώρας, με τους οράνιε να αναγκάζονται πλέον να αγωνιστούν χωρίς κόσμο στο "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ, σε σημαντικό ματς κόντρα στην Νορβηγία στο φινάλε των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE EUROPA LEAGUE ΑΓΙΑΞ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ