ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χολέμπας: "Δικαιωμένος που επέλεξα τον Ολυμπιακό"

Χολέμπας: "Δικαιωμένος που επέλεξα τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ο Χοσέ Χολέμπας μίλησε για τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το ματς της Εθνικής με την Βοσνία

"Πρόκειται για πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και για τον ΠΑΟ. Θα είναι σκληρό παιχνίδι, αυτό περιμένω, διότι ο Παναθηναϊκός θέλει τους βαθμούς. Εμείς έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά κυνηγάμε την νίκη και για τον κόσμο και για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λόγους να πάρουμε την νίκη διότι έχουμε ισοπαλίες στα περισσότερα ντέρμπι.

Με την ΑΕΚ πήγαμε καλά αλλά έχουν μία καινούργια ομάδα με νέα παιδιά. Ωστόσο με τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ είχαμε ισοπαλίες. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε ακόμα πολύ συγκεντρωμένοι στο γήπεδο. Για εμάς σε κάθε ντέρμπι υπάρχει κίνητρο και αυτό συμβαίνει και τώρα. Επίσης μπορούμε να τους στερήσουμε τους βαθμούς που κυνηγούν για τα πλέι οφ οπότε θα ήταν ωραίο να το πετύχουμε", είπε αρχικά στον ν ΟΠΑΠTV.

Για τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο, είπε: "Νομίζω ότι έχουν εσωτερικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό αλλά δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα τί συμβαίνει εκεί. Μην ξεχνάμε ότι όλοι παίζουν καλά κόντρα σε εμάς οπότε και αυτοί θα προσπαθήσουν να μας νικήσουν. Από την στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας πρέπει να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα".

Για τις διαφορές σε σχέση με το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, δήλωσε: "Ελπίζω πως θα είναι διαφορετικός αγώνας. Μην ξεχνάμε ότι στον πρώτο αγώνα με τον κόουτς Ζαρντίμ παίζαμε διαφορετικό ποδόσφαιρο και όλοι ήμασταν πιο διστακτικοί. Ήταν καλός προπονητής, οφείλω να το τονίσω. Ωστόσο δεν ήταν το στυλ μας να μένουμε πίσω και να περιμένουμε τους αντιπάλους. Δεν είναι το στυλ που ξέρουμε και ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Με τον κύριο Μίτσελ τα πράγματα έχουν αλλάξει. Παίζει ένα άλλο ποδόσφαιρο οπότε θα πρέπει να βρούμε ο ένας τον άλλο σε αυτό το καινούργιο σκεπτικό, αλλά νομίζω ότι δουλεύει".

Για την αγωνιστική ποιότητα του αντιπάλου, σχολίασε: " Δεν είναι η ίδια ομάδα σε σχέση με το παρελθόν αλλά έχουν ακόμα κάποιους καλούς παίκτες. Επίσης υπάρχει το κίνητρο να μας νικήσουν. Πάντα έτσι είναι όταν παίζουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, όλοι ασχολούνται με τις δύο ομάδες, τώρα βεβαίως ανεβαίνει και ο ΠΑΟΚ. Ιδιαίτερα γι αυτούς η νίκη θα σημαίνει πολλά. Η διαφορά είναι ότι έχουν εσωτερικά προβλήματα. Εμείς μπροστά στο κοινό μας πρέπει να τους κερδίσουμε".

Για την οικονομική κατάσταση στο πρωτάθλημα και τις ανερχόμενες ποδοσφαιρικές δυνάμεις στην Ελλάδα, είπε: "Είναι αλήθεια ότι αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, με παίκτες. Όντως ήταν πιο εύκολο φέτος σε σύγκριση με το 2010 όταν ήρθα. Τότε το πρωτάθλημα ήταν καλύτερο. Τώρα βλέπεις τις μικρές ομάδες να γίνονται καλύτερες, όπως η Τρίπολη. Για μένα ο Αστέρας παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο κι έχουν πολύ καλό προπονητή. Δεν ξέρω τι να περιμένουμε στο μέλλον".

Για την πορεία στην Ευρώπη, είπε: " Ισχύει ότι το επίπεδο δεν είναι ψηλό, είναι αρκετά πεσμένο στις εσωτερικές διοργανώσεις. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο ως ομάδα, να προπονούμαστε σκληρά, ιδιαίτερα στην προετοιμασία για να πετύχουμε στο Τσάμπιονς λιγκ. Πριν από έναν χρόνο δεν ήμασταν, ας το θέσω έτσι, τυχεροί με ό,τι συνέβη στον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μαρσέιγ. Μετά είχαμε ένα ηλίθιο παιχνίδι με την Μέταλιστ όπου είχαμε εξαιρετική ευκαιρία να προκριθούμε και δεν το κάναμε. Φέτος είχαμε εννέα βαθμούς αλλά για μένα δεν ήταν το ποδόσφαιρό μας όπως παίζαμε παλιά. Του χρόνου πρέπει να πάμε καλύτερα".

Για το φινάλε της σεζόν, δήλωσε: "Η σεζόν έχει ακόμα δύο παιχνίδια και ελπίζω τρία για το κύπελλο. Πρώτα ο Πανθρακικός και μετά νομίζω ο Αστέρας Τρίπολης. Πιστεύω πως η Τρίπολη θα προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου".

Για την Εθνική ομάδα και την ήττα στην Βοσνία, τόνισε: " Ήταν πολύ περίεργο το συναίσθημα στην Βοσνία, χάσαμε με 3-1. Έχουν καλή ομάδα, ναι, αλλά εμείς δεν παλέψαμε καν. Το είδα σαν να μην θέλαμε να νικήσουμε σε αυτό τον αγώνα και στο τέλος ήρθε το 3-1. Από εδώ και πέρα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο στα πέντε παιχνίδια που μας απομένουν. Υπάρχει δρόμος, ελπίζω ότι και αυτοί θα χάσου".

Τέλος για την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό: "Για μένα, επειδή ήρθα από το Μόναχο, ήθελα να παίξω σε μια ομάδα ευρωπαϊκή που θα αγωνιζόταν στο υψηλότερο επίπεδο. Τελικά είμαι πολύ ικανοποιημένος που έκανα αυτή την επιλογή".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ