ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το δίκιο και το λάθος του Νασίμ Χνιντ

Ο στόπερ της ΑΕΚ, Νασίμ Χνιντ
Ο Νασίμ Χνιντ EUROKINISSI SPORTS

Φωτιές άναψε στο στρατόπεδο της ΑΕΚ ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός, Νασίμ Χνιντ με τις τάσεις φυγής του. Σε τι όμως έχει δίκιο και που εντοπίζεται το λάθος του; Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τα δεδομένα.

Μόλις μερικούς μήνες πριν κι αφού η ΑΕΚ κατάλαβε ότι δεν είχε πλέον νόημα να προσδοκά στην (εκ νέου) επιστροφή του Βόσνιου στόπερ, Όγκνιεν Βράνιες, πάρθηκε η απόφαση για την εύρεση κεντρικού αμυντικού με πανομοιότυπα στοιχεία. Μέσα από αδιάκοπο scouting, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ίλια Ίβιτς ανακάλυψε στην Τυνησία τον Νασίμ Χνιντ. Μια επιλογή που χαρακτηρίστηκε ως ''έξυπνη'' από τη μεγαλύτερη (εντός κι εκτός συνόρων) μερίδα του Τύπου και έτσι ήταν!

Πράγματι, από τα πρώτα λεπτά συμμετοχών του με την Ένωση, ο 23χρονος στόπερ έδειξε το γιατί η στόχευση της ΑΕΚ ήταν σωστή. Δυνατός στον αέρα, με διάθεση να βγαίνει πρώτος στη μπάλα, γρήγορος για το μπόι του, μαχητής και επίμονος στις διεκδικήσεις. Με προφίλ όντως αρκετά κοντινό σε αυτό του Βράνιες, όπως δηλαδή στην ομάδα ήθελαν. Μεταγραφή η οποία έλαβε διαστάσεις υψηλής σημαντικότητας και η οποία προκάλεσε ενθουσιασμό στις διοικητικές τάξεις. Λέγεται (και έτσι πρέπει να είναι) ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ισχυρός φαν του Τυνήσιου.

Να σημειωθεί εδώ επίσης, ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου, το οποίο επιβεβαιώθηκε χθες και από τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, ο Χνιντ αφίχθη στην Ελλάδα με λιγότερα χρήματα από αυτά που του έδιναν άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες, μεταξύ των οποίων και εγχώριας δράσης. Μάλιστα, απάλλαξε την πρώην ομάδα του, τη Σφαξιέν, από οφειλές προς το πρόσωπό του χαρίζοντάς της χρήματα που είχε δουλέψει, ενώ είπε όχι στα περίπου διπλάσια ποσά που του εξασφάλιζε ετησίως ομάδα από το Κουβέιτ. Όλα αυτά για να έρθει στην ΑΕΚ και να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Του παρέχουν όμως και το δικαίωμα να λέει ότι πρέπει να είναι βασικός;

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΒΑΡΝΑ, ΟΜΩΣ Ο ΚΑΡΕΡΑ ΚΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ

Αμιγώς αγωνιστικά προσεγγίζοντας το θέμα και με τη σημείωση ότι ο (επίσης νεοαποκτηθείς) Ιουνούτς Νεντελτσιάρου κερδίζει αγώνα με τον αγώνα τη σχέση του με τη μονιμότητα στο αρχικό σχήμα, ο Χνιντ διαθέτει όλα τα στοιχεία που η ομάδα έχει ανάγκη δίπλα στον πιο ''εγκεφαλικό'' Ρουμάνο. Έδειχναν να βρίσκονται πολύ καλά στα παιχνίδια που ήταν ντουέτο στο κέντρο της ''κιτρινόμαυρης'' άμυνας.

Προφανώς ο Τυνήσιος αισθάνεται ότι είναι υπέρτερος του Στράτου Σβάρνα που προτιμάται περισσότερο από τον τεχνικό της Ένωσης, Μάσιμο Καρέρα, αυτή άλλωστε είναι μια διαπίστωση πολλών που εκφράζουν την απορία γιατί δεν παίζει ο Τυνήσιος αντί του Έλληνα. Προσωπικά τάσσομαι υπέρ αυτών γιατί θεωρώ ότι συνολικά, ο Χνιντ είναι καλύτερος αμυντικός. Αυτές όμως είναι απόψεις εκτός ομάδας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο προπονητής. Ο Ιταλός ζει μαζί τους καθημερινά, διαπιστώνει τη δουλειά τους, την αξιολογεί και κρίνει το ποιος θα παίζει πιο συχνά. Τι να πει δηλαδή και ο Σλοβένος Ζίγκα Λάτσι για τον οποίο υπήρχε σχέδιο να παίξει τουλάχιστον 20 ματς φέτος ώστε να εξελιχθεί, το οποίο με την πληθώρα ικανών στόπερ που έχει πλέον η ΑΕΚ, λογικά θα απεμποληθεί. Εδώ λοιπόν, ο Χνιντ έχει άδικο και πράττει λανθασμένα.

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο 23χρονος στόπερ θέλει να παίζει στα ευρωπαϊκά ματς και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημά του. Θεωρεί ότι είναι ικανός για καριέρα στην Ευρώπη που θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ισχυρότερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και διερωτάται πως θα παρουσιάσει εξέλιξη αν δεν αγωνίζεται στο Europa League, στο οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν έχει παίξει καθόλου φέτος.

Από την άλλη, θα ήταν τουλάχιστον αφελές να χαρακτηρισθεί ο Καρέρα ως προπονητής που αδικεί ποδοσφαιριστές, όταν τολμά να αφήνει στον πάγκο ταυτόχρονα τους Τάνκοβιτς, Λιβάγια και Ανσαριφάρντ για να είναι βασικοί ο Αλμπάνης, ο Μαχαίρας και ο ντεφορμέ Ολιβέιρα, ή παίρνει ό,τι μπορεί από τον Παουλίνιο που όλοι ξέρουμε ότι το αργότερο το καλοκαίρι, θα έχει αποχαιρετίσει την ΑΕΚ.

Ωριμότητα πρέπει να αποκτήσει ο Χνιντ. Ήρθε σε μια ξένη χώρα, σε μια διαφορετική Ήπειρο, σε ένα άλλο πρωτάθλημα. Προφανώς κάτι περισσότερο περιμένει ο Καρέρα να δει από εκείνον για να τον φέρει λίγο πιο μπροστά στην ιεραρχία. Το να λες ''φεύγω'' επειδή δεν έπαιξες σε κάποια ματς που περίμενες να είσαι βασικός δεν είναι αφενός λύση, αφετέρου περισσότερες πόρτες κλείνει προς άλλες ομάδες που δεν θα κρίνουν ως πρέπουσα αυτή τη συμπεριφορά. Σε αυτό το κομμάτι, ίσως ο Χνιντ πρέπει να ρωτήσει τον Σβάρνα για να διδαχθεί από εκείνον κάποια πράγματα για την υπομονή την επιμονή και τη δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O μάνατζερ του Χνιντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Τυνήσιου
TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ