ΑΕΚ

ΑΕΚ: Όταν ο Χιμένεθ έπεισε τον Ντιοπ να μην τα παρατήσει

Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ από αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας
Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ από αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Το SPORT24 φέρνει στο φως μια άγνωστη ιστορία των Χριστουγέννων του 2010, όταν ο εκλιπών Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, παρέμεινε στην ΑΕΚ από αγάπη για τον προπονητή και τους συμπαίκτες του.

Χριστούγεννα του 2010, κάπου στην Αθήνα. Ο Σενεγαλέζος μέσος Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (29//11) μετά από μάχη με μια ανίατη ασθένεια, και ήταν τότε ένας εκ των legends των Παγκοσμίων Κυπέλλων καθώς το τέρμα που σημείωσε και με το οποίο η Σενεγάλη νίκησε την παντοδύναμη Γαλλία το 2002 θα μνημονεύεται πάντα ως ένα από τα πολύ ξεχωριστά στην ιστορία των Μουντιάλ, αγωνίζεται πλέον στην Ελλάδα, με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Μια πολύ ηχηρή προσθήκη σε μια εξαιρετικά άσχημη περίοδο για το σύλλογο.Συνθήκες απληρωσιάς για όλους τους ποδοσφαιριστές, για κάποιους στα όρια της ανέχειας καθώς δυσκολεύονται ακόμα και να πληρώσουν το νοίκι τους. Οι αντοχές είχαν αρχίσει να στερεύουν.

Ο Ντιόπ, στα 32 χρόνια του τότε, εξακολουθούσε να έχει καλή φήμη στην Αγγλία όπου για έξι χρόνια διέγραψε εξαιρετική πορεία αγωνιζόμενος στις Πόρτσμουθ και Φούλαμ. Η δεύτερη, ήθελε να τον εντάξει και πάλι στο ρόστερ της, γνωρίζοντας ότι αρκούσε μια απλή προσφυγή για εκείνον ώστε να ελευθερωθεί από τα αδύναμα πια δεσμά της ΑΕΚ.

Ο Σενεγαλέζος ωστόσο, ένας πολύ γλυκός άνθρωπος παρά το τρομακτικό παρουσιαστικό του, δεν ήθελε να οδηγήσει την ιστορία στα άκρα. Επέλεξε να το συζητήσει με τον τότε προπονητή της ομάδας, Μανόλο Χιμένεθ.

Επικοινωνήσαμε με τον τεχνικό που οδήγησε την Ένωση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας μετά από 24 χρόνια, Μανόλο Χιμένεθ, ζητώντας του να θυμηθεί εκείνο το περιστατικό, λίγους μήνες πριν οδηγήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Σενεγαλέζο παρόντα! "Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλους στην ομάδα, η κατάσταση στο κλαμπ δεν ήταν καλή και ο Ντιόπ μου ζήτησε την άδεια για να σπάσει το συμβόλαιό του και να παίξει ξανά στην Αγγλία.

Του εξήγησα τότε ότι η συμμετοχή του στην ομάδα είχε σημασία κομβική, ήταν ένας ποδοσφαιριστής- κλειδί για την ισορροπία στη μεσαία γραμμή και δεν ήθελα να τον χάσω. Το κατάλαβε, το σεβάστηκε και έμεινε. Γιατί πάνω από όλα ήταν ένας πολύ ωραίος τύπος, ένας καταπληκτικός άνθρωπος ο οποίος δενόταν με εκείνους που πάλευαν για τον ίδιο σκοπό".

Με την κουβέντα να πηγαίνει στο φιλότιμο λοιπόν, ο Ντιόπ παρέμεινε στην ΑΕΚ και όπως θυμάται ο Χιμένεθ ήταν "Πολύ σημαντικός στο να κρατήσουμε την κατάσταση όπως έπρεπε παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι παίκτες. Πάντα ευγενικός και καλοσυνάτος, ένας γίγαντας με καλή καρδιά, ευαίσθητος και αγαπητός. Ο ρόλος του μας βοήθησε πάρα πολύ να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδας και να πετύχουμε την ευρωπαϊκή παρουσία μας για την επόμενη σεζόν. Είμαι ειλικρινά συντετριμμένος με το θάνατό του, είναι από τους ανθρώπους που πάντοτε θυμάσαι με αγάπη και χαμόγελο".

Ο Ντιόπ έμεινε στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι του 2011, ήταν να συνεχίσει μαζί της και για την επόμενη σεζόν, ωστόσο ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την εγκυμονούσα τότε σύζυγό του, η οποία μπήκε στην εντατική, τον οδήγησε στη φυγή του. Άπαντες στα αποδυτήρια της εποχής είχαν να λένε για έναν άνθρωπο που νοιαζόταν για όλους, δίχως εκρήξεις και με κατανόηση απέναντι στα προβλήματα της ομάδας, παρόλο που ήταν ένας ξένος ο οποίος είχε ζήσει τη χλιδή της Premier League και έπεσε πάνω στην αρχή της οικονομικής κατρακύλας για την πολύπαθη Ένωση.

TAGS ΑΕΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ